Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

babeczqa
Cohenna - u nas taka kaczka byla jedna wleciala pod tramwaj:) druga musiala byc taka samam i jzu rozwalona a samolocik piekny

Mam pytanie czy Amelka chodzi prostu i ma proste nozki??bo widze ze na zdjeciu zanosi do srodka.Moze mam urojenie jakies.

Zanosi do środka lekko
Ale ponoć to normalne do półtora roczku
niedługo mamy wizytę u doktora to ją zbada
najprawdoposobniej będzie jej kazała zakładać buty na odwrotną nogę tak jak cioci chłopakowi i się wyrówna wszystko ??

Dziubalo - Danielek ma prywatnego rehabilitanta. cwiczy 2 razy w tygodniu. w domu cwiczymy kilka razy w ciagu dnia. neurolog stwierdził ze wszystko jest ok a rehabilitant ze potrzebuje czasu na to by nadgonił. nie trace nadzieji, cały czas walcze by tak było.

Isa - witaj. miło cie poznac:)

Asia - czesto tez sie zastanawiałam co u was ale nigdy nie mam czasu by by zajrzec na forum. przez ostatnie 2 tygodnie nie wiem co to odpoczynek ale... trzymam sie:) gorzej z M. przezyl ten wypadek i utrate sledziony. zmienil sie. stal sie oschly i egoistyczny...wierze ze to minie

pozdrawiam was wszystkie serdecznie:) buzialki dla maluszków:*

http://www.suwaczek.pl/cache/36b655fbe1.png

cohenna
U nas też jest dziedziczne nie przyswajanie witaminy D nie ważne ile jej się podaje to i tak nic z tego :( ale daję jej po 2 krople bo tak kazała pediatra.....
co widać po krzywych nóżkach - sama musi się wyprodukować

od dawna zakładasz butki dziecku na odwrót ??
Wiesz co bylismy u ortopedy a on kazal czekac no i wizyta na poczatku stycznia. Jedna k Oliwia co raz bardziejmi zaciagala jednanozke i straszniejuz do srodka chodzila
od tygodnia ma zakladane butki odwrotnie.
Co za tym idzie stawia stupki na zewnatrz!I jest lepiej.Ale poczekamjeszze co powie doktor.
Zaskoczylas mnie z ta witamina D ja tez daje 2 krople...hmm

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

cohenna

Zanosi do środka lekko
najprawdoposobniej będzie jej kazała zakładać buty na odwrotną nogę tak jak cioci chłopakowi i się wyrówna wszystko ??

Pierwsze slysze o takiej metodzie:oops:

kajocha
hej !

wsio poczytałam, poodpisuję jak skończę 20 litrowy gar bigosu :D

Jutro Cie widze u mnie z pudelkiem tych pysznosci. ALbo nie sama podjade, bo Ty mi naszykujesz za male:wink:

gosia211

Asia - czesto tez sie zastanawiałam co u was ale nigdy nie mam czasu by by zajrzec na forum. przez ostatnie 2 tygodnie nie wiem co to odpoczynek ale... trzymam sie:) gorzej z M. przezyl ten wypadek i utrate sledziony. zmienil sie. stal sie oschly i egoistyczny...wierze ze to minie

pozdrawiam was wszystkie serdecznie:) buzialki dla maluszków:*

Gosia on potrzebuje czasu i sam sie z tym musi uporac, wszystko sobie przemyslec i poukladac. Moj A. tez mial kiedys wypadek samochodowy i wiele perypetii po nim, wiec wiem co to jest, chociaz spotykac sie zaczelismy dopiero po jego wypadku. Caluje Cie i czesciej do nas wpadaj!!

Czesc!!

Mozg mam zmulony calkowicie, bo bylismy obejrzec dom, ktory ew. bysmy chcieli wybudowac :) No podoba mi sie, podoba :D Pola po spaniu u cioci oczywsicie nie chciala wracac do domu. Mowie do niej, ze mozemy zostac u cioci na swieta po Wigilili a ona na to, ze ona sama chce zostac :lol: A tak sie balam, ze nie bedzie chciala sie ze mna rozstawac i zawsze bedzie ze mna. A tu widze powsinoga mi wyrosla :lol:

asia78
cohenna

Zanosi do środka lekko

!

Ja też juz kiedyś pytałam Babeczqe o odwrotnie zakładane butki! Osobiście nie wyobrażam sobie założenie odwrotnie butków, by cały dzień uciskały one małą stópkę!! Sadystyczna metoda, nie można inaczej??

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

RenataOslo
asia78
cohenna

Zanosi do środka lekko

!

Ja też juz kiedyś pytałam Babeczqe o odwrotnie zakładane butki! Osobiście nie wyobrażam sobie założenie odwrotnie butków, by cały dzień uciskały one małą stópkę!! Sadystyczna metoda, nie można inaczej??
Dlaczegos adystyczna?
Nierozumiem.
U nas ortopeda tez tak zaleca i to juz nietylko ja to slysze ale cho cho hooooooooooooo!
Moja mama pracuje w przedszkolu i tam tez maja ortopede dzieciecego i tez takie metody stosuja.
dziecko zamiatało nozka strasznie , kulało ze wzgledu na to ze stawiało stopke do srodka. Pol roku butki w domu bambosze zkladae na odwrot i pieknie slicznie chlopczyk chodzi.
Ja niemowie ze non stop zakladac i na dwor tez tylko te co nosi w domu!.
No kazdy ma swoje metody.
Byle dziecku niezaszkodzic a na korzysc zeby wyszlo.

asia78
Czesc!!

Mozg mam zmulony calkowicie, bo bylismy obejrzec dom, ktory ew. bysmy chcieli wybudowac :) No podoba mi sie, podoba :D Pola po spaniu u cioci oczywsicie nie chciala wracac do domu. Mowie do niej, ze mozemy zostac u cioci na swieta po Wigilili a ona na to, ze ona sama chce zostac :lol: A tak sie balam, ze nie bedzie chciala sie ze mna rozstawac i zawsze bedzie ze mna. A tu widze powsinoga mi wyrosla :lol:
Super ze Pola taka duza panna ze bez płaczu sie pbchodzi:)Zobaczysz niedlugo za maz bedziesz ja wydawac:lol: