Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Dziubala
asia78
Dziubalko pzreczytaj sobie zalozylam watek o piorunie
http://parenting.pl/przedszkolaki/4339-piorun.html

Biedna Polusia :Całus:
Nawet nie będę Adasia namawiać na kino, bo on się zraził jak kiedyś był. Ale jak wejdą te Autka co o nich pisałaś to postaram się go wtedy namówić :yes:

Od stycznia ma byc Madagaskar 2 , moze mu sie spodoba. Chociaz z tego co pamietam z 1 to on ma za duzo odniesien i gagow sciagnietych z innych filmow i przez to sie staje malo czytelny dla dzieci

Pola oczywiscie po kinie powiedziala mi, ze to Konrad chcial wyjsc (chlopak chrzestnej)ale chrzestna powiedziala, ze najpierw zobaczyla same lzy a potem juz Pola chlipala na calego:( A ogladalyscie taki film Jasminum? Tam na poczatku dziewczynka opowiada cos a w tle leci spokojna muzyka. I bylo to samo. Ogladalismy go w domu

asia78
Dziubala
asia78

Ostanio odzywai sie bardzo zdrowo:grrrrrr::cry:monte, parowki, ostatecznie twarozek, zupke. Nic nie chce jesc. Pije ten citropepsin i nic nie pomaga:( Chyba jej dam cos od robali, bo juz innej koncepcji z mama nie mamy:oops:

To "bardzo zdrowe" to chyba z przymrużeniem oka, no nie :Oczko:
Co to Citropepsin?

No oczywiscie i to z duzym przymruzeniem:yes:Citropepsin to taki syrop na apetyt. Z. pil go hektolitrami i tak nic z tego jadl malo. Juz nawet jej mowie, ze jej maz Adas wszystko zjada ladnie i owoce i warzywa i nic. Aha:"On zjada bo jest chlopcem" Rece opadaja normalnie:oops:

Organizm Poli domaga się cukru, bo jest do tego przywyczajony. Zamiast Monte i Danonków dawaj serki zwykłe z OSM. Zamiast coca-coli nawet jeśli to tylko pół szklanki to dawaj razie np. kompot posłodzony cukrem, bo zawsze tego cukru będzie mniej niż w innych napojach ze sklepu. Nie odstawiaj nagle słodkich rzeczy tylko powoli je eliminuj.
Na zakupy wybierzcie się razem i niech Polusia wybierze sobie produkty, z których potem zrobicie pyszny obiad czy kanapki takie bardzo kolorowe.

Oj Dziubalko to ona wtedy wybierz parowki i bakusie. Dzial warzywny ominie, ostatecznie wybierajac ogorka. Z owocow wezmie jablka i banany i tyle. A reszte poiwe, ze obrzydliwa. Kiedys pytalam A. co ugotowac a teraz ja i wszystko jest be. No mowie Ci zalamka

A coli pol szklanki to jeszcze w zyciu nie dalam. Dostaje najwyzej pol cm na dno szklanki albo kubeczka i to tez jak sama poprosi albo jak jest impreza

asia78
Dziubala
asia78
Dziubalko pzreczytaj sobie zalozylam watek o piorunie
http://parenting.pl/przedszkolaki/4339-piorun.html

Biedna Polusia :Całus:
Nawet nie będę Adasia namawiać na kino, bo on się zraził jak kiedyś był. Ale jak wejdą te Autka co o nich pisałaś to postaram się go wtedy namówić :yes:

Od stycznia ma byc Madagaskar 2 , moze mu sie spodoba. Chociaz z tego co pamietam z 1 to on ma za duzo odniesien i gagow sciagnietych z innych filmow i przez to sie staje malo czytelny dla dzieci

Madagaskru nie chciał oglądać. Ostatnio codziennie musi oglądnąć Tabalugę :Oczko:

asia78
A ogladalyscie taki film Jasminum? Tam na poczatku dziewczynka opowiada cos a w tle leci spokojna muzyka. I bylo to samo. Ogladalismy go w domu

Ja oglądałm Jasminum. Piękny był ten film, a muzyczka rzeczywiście taka powiedziałabym nastrojowa :Oczko: Pola jest bardzo wrażliwą dziewczynką po prostu :Całus:
A tak jeszcze a poropo filmów dla dzieci w kinach. Szczerze mówiąc to dla mnie nie wszystkie te filmy dzieci powinny ogladać tzn. razi mnie czasem język jakim posługuja sie bohaterowie w tych bajkach, ich teksty i odzywki. Czasem mam wrażenie że to bajki dla dorosłych albo dla młodziezy a nie dla małych dzieci. Ale to tylko takie moje skromne zdanie:Oczko:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

asia78
Oj Dziubalko to ona wtedy wybierz parowki i bakusie. Dzial warzywny ominie, ostatecznie wybierajac ogorka. Z owocow wezmie jablka i banany i tyle. A reszte poiwe, ze obrzydliwa. Kiedys pytalam A. co ugotowac a teraz ja i wszystko jest be. No mowie Ci zalamka

A coli pol szklanki to jeszcze w zyciu nie dalam. Dostaje najwyzej pol cm na dno szklanki albo kubeczka i to tez jak sama poprosi albo jak jest impreza

Kiedyś pisałaś, że dostaje max. pół szklanki :Oczko:
A na zakupy i tak warto się wybrać :yes:. Może Polusia Cię zaskoczy ::):. Jak wybierze coś czego nie powinna to negocjuj żeby wziąć coś innego.
Bez obrazy Asiu :Całus:, ale ku przestrodze dla innych - przykład Polusi jest jednym z wielu gdzie dzieci dostając niepotrzebnie te "zdrowe" produkty, potem nie chcą jeść tego co powinny i tego co jest naprawdę zdrowe (a przynajmniej zdrowsze).
Nie zrób tego błędu ze Stefankiem, póki jest czas :Oczko:

Alutka7912

A tak jeszcze a poropo filmów dla dzieci w kinach. Szczerze mówiąc to dla mnie nie wszystkie te filmy dzieci powinny ogladać tzn. razi mnie czasem język jakim posługuja sie bohaterowie w tych bajkach, ich teksty i odzywki. Czasem mam wrażenie że to bajki dla dorosłych albo dla młodziezy a nie dla małych dzieci. Ale to tylko takie moje skromne zdanie:Oczko:

Ja też mam takie wrażenie :yes: