Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

kajocha
Dziubala
asia78
Dobre macie te mamy, ze chca poswiecic swoj czas i pilnowac Wam dzieci. Ale patrzac na to wszystko co wyprawia i jakie tresci przekazuje moja tesciowa wnukom to dobrze, ze sie nimi nie zajmuje:yes:Wole to robic sama, miec mniej kaski i nie liczyc na jej pomoc

Różni są rodzice. Jak umieją się dzieckiem zająć i ma się do nich zaufanie to super sprawa.
Ja chciałabym móc dać mojej mamie Maćka na cały dzień, nawet na pół dnia, ale wiem, że ona nie dałaby sobie rady. A dwa, że nie mam do niej na tyle zaufania by jej powierzyć dziecko na kilka godzin.

u nas znowu odwrotnie jest, wole Alusie mojej mamie zostawić...

A ja teściowej ::):

Dziubala
kajocha
Dziubala

Różni są rodzice. Jak umieją się dzieckiem zająć i ma się do nich zaufanie to super sprawa.
Ja chciałabym móc dać mojej mamie Maćka na cały dzień, nawet na pół dnia, ale wiem, że ona nie dałaby sobie rady. A dwa, że nie mam do niej na tyle zaufania by jej powierzyć dziecko na kilka godzin.

super, że teściowa Wam pomaga, ale ja nawet gdybym chciała to nie zostawie Lali bo moja mamusia chorowita jest :(((((

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png

Alutka7912
Znalazłam fajny pomysła na prezent ELEKTRONICZNA KSIĄŻKA POLSKO - ANGIELSKA
Tylko nie wiem czy nie za wcześnie jeszcze na takie rzeczy :Szok:

Fajne ale nie teraz. Ja jestem zdania, że języka powinno się dziecko uczyć jak opanuje własny język ojczysty, zwłaszcza jak zacznie wymawiać poprawnie „r”. Ale to moje zdanie. Każda mama robi jak uważa :Oczko:

Lema
Dziubala
Alutka7912
Ja tez sie zastanawiam jakbym z grzywką wygladała :Oczko:

Ja się tak zastanawiałam kilkanaście lat :sofunny:
I zdecydowanie lepiej wyglądam z grzywką niż bez :yes:. Żałuję, że się wcześniej nie odważyłam na grzywkę.

Hehe, wiesz ja tez kiedys, zeby cos, nawet drobiazg zmienic w swej fryzurze to sie zbieralam, zastanawialam::): Mama zawsze mi mowila, ze ja to taki cykor jestem:Oczko: A odkad zmienilam kolor na ciemny i okazalo sie, ze nie taki diabel czyli zmiana straszny jak go maluja jestem otwarta na wszelkie eksperymernty:Oczko:

Ja odkąd urodził się Maciuś co chwilę mam inne włosy. Znajomi jeszcze do jednych się nie przyzwyczaili a ja już mam inne :sofunny:. Ma to swoje plusy, że na ulicy jestem nierozpoznawalna :Śmiech:

Evva
Witam po raz pierwszy :) Tez jestem lipcową mamą 2007 ;)

Witamy i pisz o sobie, o Twoim maluchu :Oczko:

Dziubala
Witam środowo

Dziś nocka nie była cała przespana, bo Maciuś od 2.00-4.00 miał płaczka strasznego ::(:. Smarowałam mu dziąsęłko tam gdzie ma wyjść dwójka do pary, a tymczasem surprise – wyszła dolna czwórka :Szok:. To już wiemy czemu tak strasznie płakał. Jak tam (w miesjcu tej czwórki) posmarowałam to już był spokój do rana.
A Nurofen wolę jednak w nocy podać niż przed pójściem spać.

Gratki ząbkowe :Całus: może na chwile bedzie teraz spokój :Całus:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

kajocha
Dziubala
kajocha

super, że teściowa Wam pomaga, ale ja nawet gdybym chciała to nie zostawie Lali bo moja mamusia chorowita jest :(((((

Moja teściowa mieszka 160 km od nas :Oczko:. Szkoda, że tak daleko, bo w najbliższych miesiącach bardzo by nam się jej pomoc przydała.

Asia – ja nie mam inhalatora, ale u nas potrzebny był i się sprawdził babyhaler.
Biedny Stefcio z zapalaniem jamy ustnej. Zdrówka i niech mu to szybko mija!

Lema – dobrze, że Franio ma zrobione badania, ale nie martw się na zapas :Całus:. Trzeba myśleć pozytywnie :yes:

Alutka7912
Szukam pomysłu na prezent Mikołajkowy dla 10-cio latki :Szok: Myslałam o pamiętniku a wy jak myslicie? Dodam że to dziecko ma po prostu wszystko.....brak mi pomysłów normalnie.....

Może bilet do kina :Oczko:

Alutka7912
Miałam sie jeszcze wczoraj zapytac ale zapomniałam. Julci na dolnej wardze zrobiła sie jakaś krostka która w wyniku podrażnienia zaczęła sie babrać...nie wiem czym moge to Julianowi posmarować żeby ładnie sie zagoiło. Teraz to sie z tego taka ranka ze strupkiem zrobiła....czasem jak Jula sobie to urazi to krew jej z tego leci....

Myślałam, że Sachol się nadaje, ale sprawdziłam ulotkę i wolno go dopiero używać po 3rż. i to na zlecenie lekarza. Może zapytaj w aptece co mogłabyś dać małemu dziecku.

Lema

Ja 173, byl czas, kiedy chcialam byc nizsza, ale on minal:yes::yes::yes: Teraz jestem zadowolona ze swojego wzrostu, nosze 7-8 cm szpile i dobrze sie czuje taka zyrafowata:Oczko: Moglabym miec jeszcze wiecej wiecej centymetrow::)

Jakbym o mojej siostrze czytała. Jota w jotę :Oczko:

Dziubala
Alutka7912
Szukam pomysłu na prezent Mikołajkowy dla 10-cio latki :Szok: Myslałam o pamiętniku a wy jak myslicie? Dodam że to dziecko ma po prostu wszystko.....brak mi pomysłów normalnie.....

Może bilet do kina :Oczko:

Taaaa...chyba kino domowe :lol:

Dziubala
Alutka7912
A ja dzisiaj w pracy do 16 :Szok: znaczy sie chciałam powiedziec na forum do 16 :mdr:

:Śmiech:

Nieraz chciałam Ci to napisać - FAJNĄ masz pracę :great:

Nie narzekam :lol:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Dziubala
asia78
Dziubala to u Was podobnie jak u nas z zebami. Najpierw zobaczylam ze sie szykuja 4 na gorze do wyjscia a z apare dni 2 na dole. A dzis pedzlowalam malemu buzie i patrze a jedna 4 wylazla a druga siedzi taka sama jak byla:( W tym czasie zdarzyly juz wyjsc obie dwojki na dole

Robią sobie z nas jaja te ząbki :Oczko::oops::yes:

Dziubala
Asia – ja nie mam inhalatora, ale u nas potrzebny był i się sprawdził babyhaler.Biedny Stefcio z zapalaniem jamy ustnej. Zdrówka i niech mu to szybko mija!

A co to jest?

asia78
Dobre macie te mamy, ze chca poswiecic swoj czas i pilnowac Wam dzieci. Ale patrzac na to wszystko co wyprawia i jakie tresci przekazuje moja tesciowa wnukom to dobrze, ze sie nimi nie zajmuje:yes:Wole to robic sama, miec mniej kaski i nie liczyc na jej pomoc

No moja mama glownie z powodu opieki nad Franusiem odeszla na emeryture. Bardzo, bardzo duzo nam pomaga- i to, ze sie nim zajmuje (ma czasem jakies niepojete dla mnie pomysly, ale ogolnie jest ok) i to, ze jadamy u niej obiady i to, ze gdybysmy tylko chcieli to ona zawsz eejst chetna, zeby na noc wziac Frania itp.itd.
Dziubala
Witam środowo

Dziś nocka nie była cała przespana, bo Maciuś od 2.00-4.00 miał płaczka strasznego ::(:. Smarowałam mu dziąsęłko tam gdzie ma wyjść dwójka do pary, a tymczasem surprise – wyszła dolna czwórka :Szok:. To już wiemy czemu tak strasznie płakał. Jak tam (w miesjcu tej czwórki) posmarowałam to już był spokój do rana.
A Nurofen wolę jednak w nocy podać niż przed pójściem spać.
Wspolczuje nocki, biedny Maciulek:Całus: Gratki zabkowe::):

Evva
Witam po raz pierwszy :) Tez jestem lipcową mamą 2007 ;)

Witam::): Przedstaw nam siebie i swoja dzidzie::):

kajocha
Dziubala
asia78

U nas tesciowa nie wchodzi w gre, jest zbyt chora, zeby dala sobie rade z Franiem.

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png