Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Widziałam już :Oczko:

babeczqa
babeczqa
isa32

Dlaczego mamy Cię oceniać? Może też tam kupię, dwa fasony bradzo mi się podobały :yes:
Kajoszka też chyba w ccc kupiła i też jest zadowolona.
wlasnie szukam zeby wampokazac ale niema niemoge znalesc tych co ma oliwia:)
Kolekcja dziecięca

znalazlam takie ma:)

A Jula takie tylko różowe Kolekcja dziecięca

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Lema

Kazdy postepuje wedlug uznania, mozliwosci finansowych i innych powodow::):
A jesli chodzi o kozaczki to czy te nasze dzieci az tak sie w nich nachodza...? Dla mnie w tym momencie wazniejsze sa kapcie, w ktorych Franus chodzi clay dzien a nie kozaki, w ktorych bedzie smigal z godzine dziennie albo i nie.

Tak jak dla mnie :yes: po domu śmiga w zetpolach, a kozaczków jeszcze nie ma... może i ccc. Kto wie... Na wielkie chodzenie się nie nastawiam. Prawdę mówiąc dopiero wiosenne i letnie będą istotne, bo podejrzewam, że będzie dużo chodzić. Kupiłam bartki na jesień. Super są, ale tyle ile Ala ma je na nogach to naprawdę szkoda kasy... choć obiecałam sobie, że na butach nie będę oszczędzać. Ale wbrew pozorom nie wszystkie "markowe" buty są dobre...

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

isa32
A ja na urodziny dostałam róże i dobrze jest :yes:

hehe, ja na imieniny kredyt do spłaty na 30 lat !!!! ciekawe czy dożyję hehe

asia78
Stefan rzuca sie do tylu jak tylko cos jest nie po jego mysli. Chyba Mikus Renaty tez tak robil:oops:Nie patrzy czy siedzi u mnie na kolanach czy w lozeczku tylko hop do tylu i to nie raz tylko pare razy. Zlosnik maly!!!

babeczqa

Oliwka wczoraj to samo tylkoon asama glowa noi w sciane sieuderzyla i chyba niezle ja zabolalo bosi epokladala mi na kolana..

Mikołaj nigdy nie walił głową o ścianę, ale z tym rzucaniem się do tyłu to był koszmar, niedawno zapomniał o tym i przestał, mam nadzieję, ze na zawsze, ale ile razy oberwałam po brodzie albo w nos jak dostatecznie szybko głowy nie odchyliłam to moje.
U nas etap plucia i gryzienia. Koszmar, dzisiaj jak mnie ugryzł w nogę, to łzy w oczach, tłumaczę, ze nie wolno i ze mnie to boli, ze jestem smutna-marne efekty póki co.

Alutka7912
isa32

Ja tam wole kwiaty w doniczce hihihihihihihihi...uwielbiam storczyki :Oczko:

asia78
Alutka7912
isa32

Ja mam 2 w sypialni, oba przekwitly i na razie cisza:( Juz myslalam ze jeden zaczyna wypuszczac ped do kwitniecia a tu korzen powietrzny

asia78
Musze te moje storczyki postraszyc:great:

Alutka7912
asia78
Alutka7912

Ja mam 2 w sypialni, oba przekwitly i na razie cisza:( Juz myslalam ze jeden zaczyna wypuszczac ped do kwitniecia a tu korzen powietrzny

Zakwitna jeszcze, daj im troche odpocząc i odżyw :Oczko:

asia78
Alutko one nie kwitna juz z 3-4 miesiace. Ale mowisz zeby im lunac nawozu? Mam nawoz moge dac

ja tez wolę w doniczce i najle[piej jak to jest storczyk

Asia, storczyka trzeba przyciąć!!! tzn, przekwitnietego kwiata tzreba obciąć łodyżkę między 2 a 3 "kolankiem" i nie zasilać dopóki nie kwitnie!!!!!!!!!!!!!

babeczqa
VIRAZON elegancka koszula Ĺźabot bufki L (40) (475495285) - Aukcje internetowe Allegro

czaje sie na nia ale niewiem....:)bardzo mi sie podoba:)

mam identyczną, jest super!! tylko piersi dobrze zmierz, bo moze byc za waska

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

isa32
RenataOslo

babeczqa
VIRAZON elegancka koszula Ĺźabot bufki L (40) (475495285) - Aukcje internetowe Allegro

mam identyczną, jest super!! tylko piersi dobrze zmierz, bo moze byc za waska

mnie też się bardzo podoba, w sam raz na optyczne powiększenie biustu :Oczko:

Fajna, tylko nie dla mnie. Nie moge nosic ubran z takimi marszczonymi, bufiastymi rekawkami, bo mam szerokie i bardzo proste ramiona. Jak mnie jeszcze poszerzy bluzka w tym miejscu to taka ze mnie herod baba:Oczko:

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

RenataOslo

asia78
Alutko one nie kwitna juz z 3-4 miesiace. Ale mowisz zeby im lunac nawozu? Mam nawoz moge dac

Asia, storczyka trzeba przyciąć!!! tzn, przekwitnietego kwiata tzreba obciąć łodyżkę między 2 a 3 "kolankiem" i nie zasilać dopóki nie kwitnie!!!!!!!!!!!!!

J tam zasilam :Oczko: dzieki temu maja siłę do kwitnienia :Oczko:

Alutka7912
RenataOslo

asia78

J tam zasilam :Oczko: dzieki temu maja siłę do kwitnienia :Oczko:

zasila się podczas kwitnienia, jak kwiat przekwitnie trzeba przyciąć i zostawić roślinę " w stan spoczynku"

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

Maciuś jeszcze śpi więc mam chwilkę ::):

babeczqa

Bardzo ładna, ale ja nie jestem szczupła więc na mnie by chyba źle wyglądała. Zresztą ja muszę przymierzać takie bluzki ze względu na biust (raczej duży niż mały :Oczko:).

Alutka7912
Moja :Oczko: Za samochód dla Dziubalki :Oczko:

:Całus:

Lema
Czy Wasze dzieci lubia ogladac telewizje, a jesli tak to czy duzo ogladaja? Moj Franio stal sie telemaniakiem i to dzieki wlasnej, glupiej matce:Oczko: Wlaczylam mu kiedys Teletubisie, chcialam zobaczyc jak zareaguje na ta slynna bajke. No i zainteresowla go, co prawda najpierw ogladal ja lazac po pokoju, ale ogladal. I tak raz na jakis czas mu wlaczalam, az zaczal sie sam upominac o baje. No to mu opowiadam, ze baja spi, ale mam wraznie, ze jakbym mu pozwolila to pol dnia by ogladal:Szok: Wlaczam mu gora dwa razy dziennie, po gora 10 min., zazwyczaj jest to raz dziennie 10 min, czasem sa dni bez bajki, ale on od rana do wieczora gada baja i baja:Szok: A jak Wasze lipcowiatka?

Też miałam o to ostatnio pytać :Oczko:
Maciuś lubi oglądać tylko reklamy, wtedy potrafi się skupić na kilka minut. Bajki ogląda przez minutę dwie i tyle. Mógłby w sumie dłużej, ale nie ma tego złego. Na oglądanie bajek przyjedzie czas. Adaś całą bajkę oglądnął jak miał ponad 2 lata. I lubi je do tej pory, choć widzę, że zaczyna odczuwać strach jak widzi niektóre postacie więc zaczyna się eliminacja bajek.

isa32
asia78
Zaraz ide z dzieciamai na dwor i chyba zaloze Stefanowi zimowe buty, bo dzis 0*

Wczoraj oglądałam ciepłe buty dla Ali, nie podobają mi się bartkowe, chyba, że trafiłam na jakiś słabo zaopatrzony sklep. I teraz nie wiem gdzie i jakie kupić :oops: macie jakiś pomysł? Mazurka u mnie nie ma...
Przejdź po kilku sklepach, na pewno coś wybierzesz. Ja dla Maciusia mam właśnie Bartki :Oczko:

Dziubala
Lema
Czy Wasze dzieci lubia ogladac telewizje, a jesli tak to czy duzo ogladaja? Moj Franio stal sie telemaniakiem i to dzieki wlasnej, glupiej matce:Oczko: Wlaczylam mu kiedys Teletubisie, chcialam zobaczyc jak zareaguje na ta slynna bajke. No i zainteresowla go, co prawda najpierw ogladal ja lazac po pokoju, ale ogladal. I tak raz na jakis czas mu wlaczalam, az zaczal sie sam upominac o baje. No to mu opowiadam, ze baja spi, ale mam wraznie, ze jakbym mu pozwolila to pol dnia by ogladal:Szok: Wlaczam mu gora dwa razy dziennie, po gora 10 min., zazwyczaj jest to raz dziennie 10 min, czasem sa dni bez bajki, ale on od rana do wieczora gada baja i baja:Szok: A jak Wasze lipcowiatka?

Też miałam o to ostatnio pytać :Oczko:
Maciuś lubi oglądać tylko reklamy, wtedy potrafi się skupić na kilka minut. Bajki ogląda przez minutę dwie i tyle. Mógłby w sumie dłużej, ale nie ma tego złego. Na oglądanie bajek przyjedzie czas. Adaś całą bajkę oglądnął jak miał ponad 2 lata. I lubi je do tej pory, choć widzę, że zaczyna odczuwać strach jak widzi niektóre postacie więc zaczyna się eliminacja bajek.

Mi wcale nie zalezy, zeby Franio ogladal telewizje, zwlaszcza, ze robi to w moim towarzystwie:Oczko: Gdyby chcial sam ogladac ta bajke, to moglabym to wykorzystywac:Oczko:ale, ze on posiedzi minutke, a pozniej przychodzi po mnie i mowi: "mama baja tam" no to juz wole z nim sie pobawic niz pozwalac mu na ogladanie bajki:Oczko: Ale jak siedzimy razem to przez te 10 min z otwarta koparka:Oczko: spokojnie sie skupia::): Zreszta, wstawialam Wam fotke, na ktorej ogladamy Teletubisie, wlasnie taka mine ma Francio jak oglada bajke:Oczko:

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Lema
A jakie rozmairy bucikow kupilyscie swoim dzieciom? Franio ma 24, czyli 15,5 cm i zastanawiam sie, czy wytrzymaja przez cala zime, bo dlugosc stopki na stojaco na boso ma jakies 14,8 plus rajstopki i skarpetka to niewiele luzu mu zostaje.

Ala jesienne ma 20 :Śmiech: ale myślę, że kozaczki będą potrzebne 22, bo ta 20-tka to już prawie na styk. Choć zależy od modelu, na pewno za dużych nie kupię. Muszę zmierzyć jej stopkę, tylko jak? :Szok:

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

Lema
A jakie rozmairy bucikow kupilyscie swoim dzieciom? Franio ma 24, czyli 15,5 cm i zastanawiam sie, czy wytrzymaja przez cala zime, bo dlugosc stopki na stojaco na boso ma jakies 14,8 plus rajstopki i skarpetka to niewiele luzu mu zostaje.

Ja Juli kupiłam rozmiar 23, z pomiaru nogi na cienka skarpetke miała prawie numer 22 tak więc na grubsza rajstopke beda ok :Oczko:

Lema

Maciuś ma butki po Adasiu, prawie nówki, bo zimy wtedy nie było. I te zimowe Bartki mają nr 23, a wkładka ma 14,5 cm. Jesienne, w których obecnie chodzi są rozmiaru 21, a w sumie są tylko niecałe 1,5 cm krótsze od tych zimowych.
Te zimowe i tak są za duże ale nowych nie będę kupować, no i na całą zimę powinny starczyć.