Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

isa32
Kwiaciarko ale ja nie mówię, żeby dziecka nie puszczać na rower, pytałaś wczoraj o konkretną sytuację, droga prawie bez samochodów, ale jednak się zdarzają. Więc po wczorajszych przeżyciach napisałam, że na jazdę po takiej drodze bez opieki dorosłych bym się nie zgodziła.

Isa :
Ale ja nie mialam problemu czy on moze tam jezdzic,czy go puscic tam na rower, tylko oni chcieli zrobic zawody scigania sie i z tym mialam watpliwosci.
Jezdzic moze i co do tego nie mam cienia watpliwosci.

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

Lema

Sluchajcie, a Wy puscilybyscie dziecko z katarem, bez goraczki do przedszkola? W pracy wszyscy zdziwieni, ze Franek pojechal do babci, jak tylko katar to dziewczyny puszczaja dzieci do przedszkola. Moja tesciowa tez zreszta wczoraj byla bardzo zaskoczona, ze Franek nie idzie

Zależy jaki katar i jakie samopoczucie dziecka. Jeśli to jest zwykły katar, a dziecko w świetnej formie, to puściłabym :yes:. Bez przesady żeby z powodu zwykłego kataru miało nie chodzić od przedszkola. Jakby tak miało być, to w sezonie jesienno zimowym niejedno przedszkole by zamknęli :Oczko:

Isa - a te zmiany skórne na stópkach i rękach to nie jest wynik przebytej szkarlatyny (nierozpoznanej)?

Asia - zdrówka dla A!

Lema - dobry pomysł z ponowną konsultacją :yes:. Ja też poszłabym na konsultację. Daj znać o wizycie.

Kwiaciarka - niezły numer z wyciągiem, dobrze że się w porę zorientowałaś.

Babeczqa - zdrówka dla Oliwki!
Przy biegunkach dobrze zjadać słone rzeczy np. paluszki. I dużo pić ale unikać owocowych napojów. Nam pediatra kiedyś zaleciła słabą herbatę (taką dla dorosłych) z odrobiną cukru.

Isa – sił! :Całus:

Isa - a na co Alunia była wcześniej chora? Nie miała anginy?
Szkarlatynę bardzo łatwo przeoczyć, bo np. charakterystyczna "wysypka" na twarzy może być tylko kilka godzin, a może jej nie być (bądź zostać niezauważona). Szkarlatynę najczęściej poznaje się jak już minie, właśnie po schodzącej skórze na dłoniach i stopach.

Babeczqa - a jak się czuje Oliwka? Męczy ją dalej?

Czesc::):

Dobrze, ze poszlam do laryngologa, bo okazuje sie, ze Franek ma niedoleczone to uszko i stad mega katar. Najprawdopodobniej antybiotyk byl nietrafiony. Bylam w niemalym szoku wczoraj, bo Franus w ogole nie skarzyl sie na bol ucha.Takze przerwa w przedszkolu bedzie znacznie dluzsza, w sumie nie wiem jak dluga, w piatek mamy sie zglosic na wizyte kontrolna to dopytam.

Jesli chodzi o powiekszony migdalek to jego opinia pokrywa sie w calosci z opinia poprzedniczki:yes:

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png