Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Lema - ubranka to dawno mamy już wywiezione i mała Lenka ich używa :). Nowe to już kupowaliśmy dla niej tylko różowe ::):. Ale jak będzie starsza to ubranka po Adasiu i Maćku się nie sprawdzą bo będzie widać, że są w większości stricte chłopięce :Oczko:. Nie wiem co zrobić zabawkami, nowe to się kupuje i już, a te używane to najwyżej sami będą sobie wybierać co chcą :)

Asia - brawo dla Stefanka za piosenki :great:::):

asia78
Czesc!!

Dzisiaj rano Stefus bardzo plakal jak zobaczyl, ze zostaje w domu::(:Niestety jest chory, bardzo kaslal w nocy ( a on nigdy nie kaszle).

A jak reszta chorowitkow?

biduś, a jak teraz się czuje??

kwiaciarka
Wczoraj bylismy na zakupach.
Ela obkupila sie, musze przyznac ,ze ma gust super, kupila sobie jedne dziny, 2 bluzki tuniki ( zeby w przedszkolu bylo wygodnie, tunika, rajty i juz, nie trzeba myslec o spodnicy), 2 pary rajtuz i jakies tam pierdoly typu majtki, skarpety no i oczywista korale hahah z myszka miki i donaldem.
Czapa i rekawiczki tez kupione - wlasnie, jakie macie dla dzieci jesienne rekawiczki? z 1 palcem czy z 5 ? chcialam z 5 cioma ale siostra mi mowila, ze do rpzedszkola lepiej z 1 zeby sobie sama umiala zalozyc, wiec kupilam z 1 palcem, w wielopaku po 3 szt.
Ela urosla, taka duza mi sie teraz wydaje, wczoraj zreobilam zdjecie , wieczorem Wam wkleje.
Wreszcie coraz blizej przedszkola.

Mam jedna zagwozdje, obok

zestawienie rajtek z tuniką super ! Alcia zamiast MIKI preferuje hello Kitty :Oczko:

asia78
kwiaciarko a byla juz Ela w kinie? A inne lipcowiatka?

Ala nie była, nie jest gotowa, boji się niektórych bajek a co dopiero kino i ta ciemność z hałasem - eeee, jeszcze ma czas, nachodzi się :Oczko:

kwiaciarka
haha Asia Ty mnie pytasz 3 ci raz czy byla Ela w kinie ale powiem jeszcze raz - tak byla, na 3 wymiarowym shreku :)

Alka sie boji Shreka

asia78
Stefan tez sie przestraszyl reklam, ale on w ogole nie wszedl. Zobaczyl, ze w sali ciemno i glosno i odmowil.

A w te niedziele CC swietuje 10 lecie i bilety beda po 10 zl a 3D po 15

no właśnie, o to mi chodzi

kwiaciarka
czesc Alutko !
Nie daj sie zatyrac w tej pracy. Moze to taki okres, u mnie tak bylo wiosna , lato, nie mialam czasu na forum zajrzec, a teraz sie nieco poluznilo, pewnie od wiosny znow sie zacznie.
Ciesze sie, ze Julcia juz dorbze w przedszkolu.
Kajocha okropnie na pobraniu krwi, dobrze ,ze juz po. Troche sie usmiechnelam na Twoje okreslenie starszej babki - myslalam ,ze to jakas po 60 stce a Ty piszesz - starsza , spokojnie po 50 tce :) dla 50 to jeszcze nie starsza :)

no starsza :Oczko: nie stara bo stara to już 60 lat, ale starsza heheh :Oczko:

asia78
Czy Wasze dzieci zuja gume? Stefan uwielbia, nie chce juz mamby tylko najchetniej zwykla orbit mietowa:Szok:

rozpuszczalne tylko, ale tik taki wsuwa miętowe jak dzika :sofunny:

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png

joł laski !!

ja już po pracy i obiedzie

Alka poszła na qpe i korzystam z chwili bo zaraz maszerujemy na zakupy, muszę jakąś ładną wołowinę kupić na rolady ::):

Wyniki ok, żelazo troszkę mniejsze, ale o 0,01 więc nie panikuję bo to tak jakby wcale. Alka ma zróżniciwaną dietę i nie martwię sie. Lamblii nie ma, cała reszta ok. Uspokoiłam sie, ale tego pobierania krwi nie zapomne i już nigdy kobiety do nikogo bliskiego nie dopuszczę...

Pogoda fajna, taka przyzwoita jesień ::): Aż chce się wychodzić z domu ::):

CHOROWITKOM ZDRÓWKA !!
CAŁEJ RESZCIE BUZIAKI NA WEEKEND ::):

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png

Asiu, Vic nie zuje gum, mamby ani nic klejącego mu nie daję - za to za tik taki dałby sobie ... ogolić ;) uwielbia je ;)

Dziubalko, w Krakowie bylam w ciąży na kursach paznokciowych, ul.Lubicz 3, Centrum szkoleniowe Master Proffessional ;) nie pozwiedzialam , zmeczona bylam mimo iz byl to poczatek 4 miesiaca...tyle siedzenia na pooopie co dzien i grzebanie w tych pazurkach...

Pozdrawiam i milego weekendu wam zycze - Vic nadal tak bardzo kaszle, do tego chwilami leci mu z nosa - na przezroczysto, umowilam go na sprawdzenie alergenów, ale jutro ide na pobranie krwi na OB lub CRP - zeby sie upewnic czy nie ma jakiegos powazniejszego staniu zapalnego, tempki Vic nie ma...
beda mu powbierac z zyly, nie z palca, ale chyba lepiej sprawdzic - juz sie nauczylam ze mona bezobjawowo przechodzic choroby, a tu juz jest dlugo kaszel... to klinika niedaleko naszego domu,nie bylam tam wczesniej ale pani w rejestracji zapewniala ze maja odpowiednio wyszkolony personel... OBY!!! jak sie okaze ze OB w porzadku, to wtedy bede pewna ze to alergiczne, przeciez wszystkiego mu nie odczulilam, a moze trzeba dodczulic to co juz mial odczulone...

Mialam jechac jutro na targi do W-wy ale nieciekawie sie czuje (w nosie kręci, w gardle drapie) a poza tym chrzestna ma tez kaszel i balam sie zostawic Vicka u niej zeby sie nie doprawil czasami...

http://www.suwaczek.pl/cache/726950a1c9.png
www.devachan-viking.blogspot.com www.0-dzidzi.bloog.pl

Viking - Victor Leon

Byliśmy dzis z Vickiem na pobraniu krwi z żyły na OB i CRP zeby sprawdzic czy ma stan zapalny.
Vic był bardzo dzielny, wpradzie poruszył sie przy wkłuciu i żyła pani spod igły uciekła, ale szybko ją zlokalizowała i pobrała mu 2 próbóweczki, płakał oczywiście, ale szybko poszło w kilkadziesiąt sekund było po wszystkim, zakleiła mu potem taki ładny plasterek z Garfieldem.

A teraz Vic mówi ze ma ałka i ze ta rączka musi odpocząc ...

za to ja sie lecze mlekiem z czosnkiem i miodem bo mnie cos bierze przeziebieniowego :(

milego weekenda!!!!!

Viking - Victor Leon

Bry.

ja od rana letko do tylu chodze bo ubralam dziecko odswietnie w koszule, krawat, kamizeleczke zeby ladnie wygladal do foto, znow dyskusja "mamo nie zostawisz mnie w przedszkolu?" o odrywanie go ode mnie i podawanie pani Natalii...
potem patrze a na tablicy ogloszen ze dziecko ma dzis przyniesc jablko gruszke albo sliwke jako pomoc dydaktyczna bo beda sie uczyc o owocach w sadzie/jesiennych wiec musialam sie cofnac do domu po to, zawiezc, wejsc do apteki bo mam na lotnisko zqawiezc kumpeli podac tabletki i masc na stawy dla tatusia
a na czwartek kasztany korale jarzebiny i cos tam jeszcze pozbierac do przedszkola...
co chwile cos w tym przedszkolu!
a to opaski zrobic bajkowe a to biale rajstopki i bluzeczki - gdzie ja kupie biale rajstopy!musze zajrzec na allegro...

ja nadal kicham i mnie mdli, oby to nie byla grypa, chyba ze zoladek sie zbuntowal od nadmiaru czosnku... z nosa mi juz nie leci, Buderhin krople bardzo skuteczne, w gardle juz nie drapie bolesnie,ale nadal mam chrypke...

milego dzionka kobitki!

Viking - Victor Leon

Franek kataru juz nie ma za to wczoraj po zasnieciu kaslal, budzil sie kilka razy w nocy, a dzis jakis marudny u babci, niby sie cieszyl, ze do niej jedzie, a teraz poplakuje do mamy i nie moze sie na mnie doczekac. Dzwonilam to placzliwym glosikiem pytal kiedy bede po niego:surprised: Dziwi mnie to bardzo, bo zawsze po dlugiej przerwie jechal do babci steskniony i caly w skowronkach i pierwszego dnia to do domu nie chcial wracac.

W ogole przez ostatni miesiac mialam taki wachlarz zachowan Franka, ze jestem mocno pogubiona:Oczko: Jutro ide do psycholog, jak sie umawialam to mowialm, ze Franek ma okres buntu, a w ostatnim czasie Franek jest na maksa ugrzeczniony, ugodowy: prosze mamuniu, dziekuje mamuniu, czy moge mamuniu. No grzeczniutki jak nie Franek:Oczko: Do tego przytulasny, calusny itp. Ale to co mnie bardzo cieszy to fakt, ze juz nie jest taki tylko mamusiowy, jest mamusiowo-tatusiowy::): Nawet ze dwa razy zasnal z tata, a u nas to wydarzenie warte odnotowania w kominie:yes:

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png