Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

No zostal. Zabiore go ok 12 chyba ze dziewczyny zadzwonia, ze nie daja rady. A maja dzisiaj co robic, bo maja drugiego Stefana, dwoje roczniakow (jeden placze i nie schodzi z rak, bo mial przerwe 2 tyg) i jedego 1,5 roczniaka (syna wlascicielki, ktory tez nie moze zrozumiec dlaczego mama zajmuje sie nie tylko nim.

Powiedzialam mu, ze ide, ale mine mial niewyrazna. Aga zabrala go do kuchni na picie i chrupki a ja poszlam. Ciekawe czy nie plakal...

Cześć dziewczyny

U nas pogoda do kitu...zimno jak w marcu...założyłam dzisiaj zimową kurtkę :Szok:

Babeczqo - zdrówka dla Oliwki :Całus:

Isa - Dla Alusi też dużo zdrówka :Całus:

Lema - koniecznie daj znać jak po wizycie u lekarza. A Ciebie widzę"zmęczenie materiału" dopadło :Całus:

A u nas budowie mały przestój...cieśle kończą robotę gdzie indziej tak więc od soboty się nie pojawili. Będą w czwartek :great: Mówią że do soboty więźbę skończą :wink: W poniedziałek wchodzi majster i będą rozszalowywać strop i zdejmować podpory, murować ścianki działowe, kominy i deskować dach.

Musimy też podać murarzom wymiar ścianek w kuchni (kuchnia jest otwarta a my chcemy tam zrobić drzwi przesuwane dwuskrzydłowe chowane w ścianie). Może ktoś z waszych znajomych ma takie drzwi? Ciekawa jestem jak się sprawdzają w użytkowaniu.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Witam

Ja też do tej pory nie mogę u wierzyć w to co się stało... ::(:. Tego dnia siedziałam w kuchni przygotowując jedzenie na urodziny i cały czas słuchałam radia więc od razu wiedziałam co się stało, choć w pierwszej chwili wydawało mi się, że musiałam źle zrozumieć podaną informację. Zaczęłam dzwonić do kilku osób, a już po parunastu minutach wszystkie sieci zawiesiły się. A ja potem miejsca sobie jakoś znaleźć nie mogłam, nie miałam już serca, by przygotowywać kolejne rzeczy na imprezę :(
Nie odwołaliśmy Adasia imprezy, ale nie przestroiliśmy pokoju w balony, serpentyny itp., Adaś na szczęście zrozumiał dlaczego. Urodziny Adasia ogólnie bardzo udane, ale nie mogłam się cieszyć tak jak Adaś, bo w głowie mocno siedziała mi (i nie tylko mi) ta tragedia ::(:. Płakałam tego dnia wielokrotnie, bo raz, że się interesuję polityką więc Ci ludzi są mi w pewien sposób bliscy, a dwa, że myślałam o tych ludziach nie jako o elicie czy znanych osobach, tylko o tym, że to są tacy ludzie jak my, są czyimś ojcem, matką, bratem, siostrą, córką, synem. I już ich nie będzie… To straszna tragedia… a symbolika tego wydarzenia poraża... Utworzył się nowy rozdział w historii Polski...

Lema – kupiłam sobie buty czarne z paseczkiem na podbiciu, na płaskiej podeszwie.
Ja Zieloną Milę oglądałam 2 razy i 2 razy płakałam…
Cieszę się, że psina już się u was zadomowiła :)
A jak ma się Franio? Daj znać po wizycie. Zdrówka!

Isa - zdrówka dla Aluni! To się jej trafiło :(

Asia - powodzenia dla Stefanka :) Szkoda, że nie ma więcej dzieci w jego wieku, ale dobra i taka rozrywka :)

Alutka – fajny pomysł z rozsuwanymi drzwiami chowanymi w ścianie. My takie (ale pojedyncze) chcieliśmy do salonu, ale gość od drzwi przekonał nas do normalnych drzwi, bo wtedy odgłosów z pokoju nie słychać tak bardzo jak przez te rozsuwane.
Super pomysł z trampoliną na prezent :yes:. Ja na ten moment kupiłabym Maćkowi kolejkę elektryczną :Oczko:

Babeczqa - zdrówka dla Oliwki i Małża!
Co do wyjść, to w takim stanie jak jest teraz Oliwka i jeszcze na antybiotyku, to też bym nie wychodziła z domu.

T atragedia to ja jestem wstrzasnieta.
Patrze na Tv i niedowierzam pprostu w to co sie stało.

Nie widzialam na zywo przyjazdu P. Marii Kaczyńskiej ale widzialamz djecia w necie.
Boshe ich córka tak strasznie toprzyzwa. tak zapłakana, zrozpaczona, zażalona, cierpi straciła dwujke rodzicow.
To jest okropne.
Plakac mi sie chce na sama mysl o tym.

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

Ja tez wylalam juz morze lez nad ta tragedia straszna, nad niewyobrazalnym cierpieniem bliskich. Serce mi pekalo jak patrzylam na kleczaca przed trumna ojca Marta Kaczynska. A dzis powitala tak samo matke... Akurtam jechalam, gdy byla ceremonia powitania prezydentowej, sluchalam w radio, tez sie splakalam.
Co wieczor placzemy z L., przy kazdym ogladaniu wiadomosci, reportazy...

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

asia78
Lema czyli bardzo zle nie jest:takwyszlo:

Idzcie na zlot, jest nowe info

Nie jest zle, na szczescie,. Mnie te wiesci ucieszyly. Wiesz, jak patrzy sie na Frania to nie do uwierzenia, ze to dziecko chore, w ogole po nim zadnej choroby nie widac- je, biega, bawi sie. Tyle, ze widzialam wcozraj, ze gardlo czerwone, balam sie, ze to moze angina skoro goraczkuje. Najwiekszym problemem jest brak spacerow, wczoraj sie splakal bidus, bo z psem chcial isc. Musze mu dzis od razu nagrode pocieszenia wymyslic, zeby znow nie rozpaczal, bo juz mnie pytal czy smycz dla psiaka-lobuziaka:Oczko: kupilam:yes:

Powiem Wam, ze Stefan w klubiku ok. Troche chcialao mu sie plakac, ale Aga go zabrala a ja poszlam. Jak juz bylam tochcial do mnie na kolana szczegolnie jak wzielam mala Julke na kolana:smile: A potem musialam go szybko zabrac, bo Stefan mu wyrwal chrupke i dostal od mojego w glowe. A poza tym bylo usypianie dzieci i nie chcialam zeby byly awantury

isa32
::(: jak wczoraj przeczytałam, że ją zidentyfikowali po obrączce i kolorze lakieru na paznokciach ::(: nie chcę nawet myśleć... koszmar...

teraz przeczytałam, że jeden z por. BOR-u Paweł Janeczek był mężem dziennikarki Joanny Racewicz - 2 lata temu urodziło im się dziecko... tragedia jakich mało...
Tez mna to wstrzasnelo::(: tym bardziej zdziwiona bylam dzis jak uslyszlaam w radio, ze brat Marii i dwoch ministrow pozegnala ja przy otwrtej trumnie...

isa32
Asia też mnie zszokowała informacja o pochówku na Wawelu... nie skometuję przez szacunek dla zmarłych...
Dla mnie Powązki - tylko i wyłącznie

Ja tez jestem bardzo zaskoczona. I tez uwazam, ba, bylam pewna, ze spoczna na Powazkach.
asia78
Przeciez oni nie byli w zadne sposob zwiazani z Krakowem. Poza tym jak w spokoju potem odwiedzic mame i tate??

Z tego co sie mowi to wlasnie na prosbe rodziny beda pochowani na Wawelu:yes:

asia78
U mnie non stop chodzi tvn24. Wczoraj nawet na plac nie poszlam wiecozrem, bo nie moglam. Robota lezy i czeka a ja siedzie przytepiala

Ja tak samo:yes: caly weekend, jak tylko Franio pozwolil ogladalam TV, brudno w domu, wszystko lezy. Ale sa rzeczy wazne, wazniejsze i najwazniejsze:yes:

asia78
Powiem Wam, ze Stefan w klubiku ok. Troche chcialao mu sie plakac, ale Aga go zabrala a ja poszlam. Jak juz bylam tochcial do mnie na kolana szczegolnie jak wzielam mala Julke na kolana:smile: A potem musialam go szybko zabrac, bo Stefan mu wyrwal chrupke i dostal od mojego w glowe. A poza tym bylo usypianie dzieci i nie chcialam zeby byly awantury

:brawo: dla Stefusia:yes: