Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Devachan
Dziubala
Devachan

ja rozmawialam z pielegniarka prowadzaca (to one szczepia dzieci w NO, nie lekarze, bez badania przed szczepieniem, pytaja tylko czy dziecko nie ma temperatury i nie choruje/czy bierze leki) na temat swoich obaw zwiazanych z ta szczepionką (bo tu bez problemu mozna ze szczepień zrezygnowac na pisemna deklarację) ze wg ich badań na ten temat nie ma zadnego zwiazku to szczepienie z zachorowaniem na autyzm a jeśli chodzi o jakiekolwiek powikłannia poszcepienne to sa one bardzo rzadkie...

Właśnie po tej szczepionce jest ich najwięcej, dlatego mamy tak się jej boją...

wiem...
ale wlasnie z tego co mi powiedziala pielegniarka to przynajmniej wg badan na NO one i tak wystepuja bardzo rzadko - nie wiem od czego to zalezy...

OdZależy m.in. od szkoleń na temat danych szczepionek. Na końcu łańcuszka organizatorów informacyjnych zawsze jest koncern farmaceutyczny i jego zyski...

kajocha
mogę sie już pochwalić ::):

schudłam 14kg ::): i ciąg dalszy owkors ::):

waga dzisiaj pokazała 89kg... policzcie sobieodczego zaczynałam :Szok:

jestem goła i wesoła, bluzki, spodnie, majty, staniki !!! WSZYSTKO WISI !! połowe cycka nie mam :Szok: flak na brzuchu wisi (do zrobienia oczywiście:Oczko: ) a na pasku mi już dziurek brakuje :sofunny: musze wszystko kupować !! obrączkę zgubiłabym bo łapki zmalały, buta zgubiłam !!! w śniegu został bo na wsuwanie mam jedne kozaczki :sofunny:

masakra :Oczko:

WOW GRATULACJE, idziesz jak burza!!!
tez mnie troche nie bylo - jak diete stosujesz, ci tak dobrze idzie??

babeczqa
Moja Oliwia tez umie spac 3 h np..i jej te drzemki zostawie:eee: ja tez przynajmniej moge sie wyspac w dzien z nia:oczko:

pozazdroscic - Vic juz od kilku miesiecy nie spi w dzien...

tez wlasnie sie zastanawiam nad opcja kupienia wiekszego spania dla Victora...taki tapczanik wygodniejszy do ustawienia i mniej kanciasty - a ja mam malego kaskadera w domu...

asia78
Kurde taka jestem zla na niego, ze az mi sie plakac chce ze zlosci. Jak muz mieniam te cholerne gacie to nie daje po sobie poznac, ale najchetniej bym mu wlala w tylek.

och wierze, ze to mozze zagrac na nerwach ale pewnych rzeczy nie przeskoczysz, pora taka ze tych gaci brakuje...Mi Vic tez tak sikał, a ze biegal bez gaci zeby go szybciej dalo rade posadzic - mial taki nocnik co okrakiem siadał i ten mu przypasowal, to nie raz siusiał prosto na podloge, tylko z mopem latałam... tak czy inaczej, troszke czasu to zajęło, wiec to juz chyba tak idzie...powoli...

asia78
NIe ma innej rzeczy w wychowaniu, ktora by mnie tak wpieniala. Podobno male dzieci nie robia nic specjalnie, ale ja w to nie wiezre. Bo dlaczego zaraz po moim pytaniu czy chce siku idzie do swojego pokoju i sika na podloge????????

duzo rzeczy dzieci potrafia robic specjalnie na złośc rodzicom, ale kontrolowanie siusiania to chyba osobna sprawa...Vic do teraz na pytanie czy chce siku odpowiada ze nie,ale zaprowadzony do lazienki zrobi...nauczyl sie wołac ale i teraz zdarza mu sie zapomniec i sie posiusia - w wigilie na przyklad byl tak zaaferowany prezentami ze nawet uwagi nie zwrocił na to ze sie posiusial - do kalosza polecialo, bo wtedy je namietnie nosil...

isa32
Witam ::): Ala u dziadków, D. przez najbliższe 5 dni będzie w pracy non-stop. Muszę sobie znaleźć na dziś zajęcie, bo mnie cisza w domu może zamęczyć

och, pozazdroscic takiego wolnego:Oczko:

Alutka7912
Isa - ja jak co roku, sprzedałam Julki rzeczy z poprzedniej wiosny i za te pieniążki kupiłam jej nową wyprawkę na tę wiosnę :wink: Ma już wszystko wliczając w to nawet buty :wink:

tez tak bede chyba robila, bo tyle tego jest...czesc ciuszkow powydawalam, te lepsze odlozylam, bo moja psiapsiola jest w kolejnej ciązy,a jej syn jest rok mlodszy od mojego...

isa32

Wczoraj mówiłam właśnie D. że nie wiem na co my kasę wydajemy :oops: nic specjalnego się nie kupuje, ubrania też raczej w normalnych cenach i nie za dużo. Buty też nie za 500 a ciągle jakoś mało tej kasy na koncie zostaje...

ano...tez za kazdym razie po zrobieniu koniecznych oplat sie zastanawiam co sie z ta kasa stalo ze juz jej nie ma,,,a co dopiero jak o dodatkowych zakupach mowa...

Dziubala

Asia - super pomysł z tym nowym działem :yes::great:

jakim dzialem??gdzies mi ucieklo...ale przyznam ze Vicio dzis szaleje od rana i tak z doskoku czytam...

asia78
Moj dzisiejszy obiad to przegiecie!! Na pewno tyle nie zjem!! No i pomidory popijac pomidorowym sokiem??

Kasza gryczana z masłem 75 g

Sok pomidorowy 290 g (1,3 szkl.)

Surówka z pomidorów 0,6 kg

pomidory z pomidorami?? wiesz, ja kiedys pomidory na kanapkach smarowalam ketchupem :Oczko:
ale moze starczy kasza z surówką??
smacznego !!

http://www.suwaczek.pl/cache/726950a1c9.png
www.devachan-viking.blogspot.com www.0-dzidzi.bloog.pl

Viking - Victor Leon

Dziubala
Devachan
Dziubala

Właśnie po tej szczepionce jest ich najwięcej, dlatego mamy tak się jej boją...

wiem...
ale wlasnie z tego co mi powiedziala pielegniarka to przynajmniej wg badan na NO one i tak wystepuja bardzo rzadko - nie wiem od czego to zalezy...

OdZależy m.in. od szkoleń na temat danych szczepionek. Na końcu łańcuszka organizatorów informacyjnych zawsze jest koncern farmaceutyczny i jego zyski...

chodzilo mi o to , ze nie wiem od czego zalezy , ze w NO jest o wiele mniej przypadków powikłań, tak że uważają je za znikome - no chyba , że ukrywaja stan faktyczny badań i błędnie diagnozuja powikłania...
ale na przykład w tym roku z ich kalendarza szczepień znika szczepionka BCG poniewaz zachorowan jest tak niewiele, ze uznali , ze nie nalezy obciązać organizmów dzieci tym szczepieniem, a z tymi nielicznymi zachorowaniami jakie wystepuja to daja rade je leczyć...

http://www.suwaczek.pl/cache/726950a1c9.png
www.devachan-viking.blogspot.com www.0-dzidzi.bloog.pl

Viking - Victor Leon

Alutka7912

Z tym "olewaniem" to tak z przymrużeniem oka napisałam :wink: Za każdym razem jak chociaż nas poczytujesz to daj znać że jesteś, napisz chociaż że wszystko ok :Całus:

wiem wiem ::): bede sie grzecznie stosowała :D:lol::36_2_15:

Lema
Kajoszko, heeej::): Ciesze sie, ze do nas zajrzalas w koncu::): Gratuluje zrzuconych kilogramow, jestem pelna podziwu:yes: Pokaz nam Alusie::):
QUOTE]

pokaże i Alusie i siebie jak tylko A. bedzie w domu, pójdziemy razem na spacerek toporobi nam zdjęcia i wrzuce Wam :yes: tak sie ciesze z tego czego mam mniej, ze musze sie pochwalić ::):

A!!! MEBELKI ALUSI POKAŻE JAK BEDĄ WSZYSTKIE POMALOWANE !! narazie ma gotowy stoliczeki 1 krzesełko a jeszcze mi zostało polakierowac krzesełko i ławeczkę ehhh, najpierw sie bejbuje, schnie, potem lakier, schnie i znowu lakier i schnie i w zależności ile drewno wypije lakieru to tyle razy kłade kolejną warstwę wiec poczekajcie kochane moje :Całus:

Lemo :Całus:

Reniu napewno chudniesz jak czujesz, ze tak jest a wagi są różne ::): ja na każdej inaczej ważę i ufam swojej tylko ::):

Alutko śliczne butki dla Julci ::): wyprawke maszjuz niezła :36_2_15: ja nabieżąco siedze na all albo na miescie kupuje Alci ciuszki i mam ją ubraną do rozmiaru 122 :sofunny: no wiecznie kupuję ::):

Asiu super dział !! gratuluje ::):

Dziubalku ja już jestem całkowicie przekonana, ze tapczanik bedzie ok ::): a pokażesz mi chłopczów tapczanik ? ::):

Kwiaciarko kurcze sie dodzwonic do Ciebie nie mogem no :hmm: wiecznie zaisegu nie ma jak do Ciebie dzwonie ehhh

Deva ano jak już kiedyś pisałam to ja nie mam specjalnej diety, jem to naco mam ochote, oczywiście odrzuciłam ziemniaki, makaron i inne kluski i jasne pieczywo, ale nie wariuje, fakt, ze żarłam zelixe, ale ją teraz wycofują wiec jade juz bez niej, ale mam orbitrek i wyciskam z siebie 7-me poty i jakos leci ::): dużo daje nastawienie psychiczne ! jak nie jestes przekonana ze musisz schdnac to nie schudniesz !!! bo albo sie złamiesz i nie dasz rady albo Ci nie pojdzie zwyczajnie i lipa! ja dojrzałam dotej decyzji, zbierałam sie długo i zabierałam za dietowanie kilka razy az wreszcie doszłam do tego, ze nie moge wygladac tak jak wygladam i wiesz, czuje sie mega ZA...... i taki banan :36_2_15:

Babeczqo ja wczoraj tez zalatana byłam:Oczko: pięknie było na dworze i zAlką po sklepach chodziłyśmy, spacerowałyśmy długo::): łapałyśmy prmoenie słonka ::): dzisiaj powtórka :Oczko: ale popołudniu chyba bo musze posprzatac ::):

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png

Asia, zdrowka dla Stefusia:Całus: A dla Ciebie gratulacje spadku wagi:yes:

Alutko, super buciki::):

Ja jakos nie kupuje Franusiowi hurtowo ubranek, bo przy kazdej okazji jak jestem na zakupach i wpdanie mi cos fajnego, a najlepiej przecenionego w rece to mu kupuje::):
Prawde mowiac wole kpowac cos jemu niz sobie:Oczko: Wczoraj zajechalam, zeby kupic cos dla synka znajomych i taka frajde mialam kupujac te tycienkie, macipenki ubranka, ze szok. Humor mi te zakupy poprawily:yes: Przy okazji kupilam Franiowi spodenki, wiec byla pelnia szczescia to dla mnie::):

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png