Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Witam piątkowo

Maciuś już na drzemce :)
Dziś mgliście od rana i +2 st. (tak cieplutko jakby z +10 st. było) i poszliśmy na spacerek żeby Maciuś sobie pobiegał :Śmiech:. A Maciek wstał dziś o 4.40 :Szok: i chciał początkowo ze mną spać ale poszedł po nocnik (zawsze każę mu się załatwić przed spaniem w naszym łóżku :Oczko:) i zaniósł go do salonu, tam zobaczył, że tata śpi (K przysnął przed laptopem :Kiepsko:). Maciuś szybko załatwił się i początkowo chciał bajki ale mu wytłumaczyłam, że jest ciemno i wszyscy śpią i on też musi. Zapytałam gdzie chce spać i Maciuś poszedł do… swojego łóżka gdzie dospał do... 6.15 :lol:

Moja kruszynka pewnie też już śpi. Rano mnie zabawiała rozmową: mamuniu wiesz nie mam koguta, przykleiłam go na lodówce (moja mama ma taki magnes). Cudnie mówi, odmienia pięknie gramatycznie, muszę usiąść dziś wieczorem lub jutro rano i spróbować wstawić jakiś film, nawet wcześniejszy, bo też są fajne.
A moją mamę pyta: babciu czy to moja mamuśka dzwoni? :Śmiech:

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

asia78
Dziubala
Zapisałam Maćka na zaległe szczepienie (świnka, odra i różyczka). Ciągle zapominam o tym a tu już niedługo Adaś na szczepienie będzie szedł więc wolę mieć jednego już z głowy :Oczko:

A wiecie ze Lancet sie wycofal z tej calek akcji, ze MMR powoduje autyzm?

ja rozmawialam z pielegniarka prowadzaca (to one szczepia dzieci w NO, nie lekarze, bez badania przed szczepieniem, pytaja tylko czy dziecko nie ma temperatury i nie choruje/czy bierze leki) na temat swoich obaw zwiazanych z ta szczepionką (bo tu bez problemu mozna ze szczepień zrezygnowac na pisemna deklarację) ze wg ich badań na ten temat nie ma zadnego zwiazku to szczepienie z zachorowaniem na autyzm a jeśli chodzi o jakiekolwiek powikłannia poszcepienne to sa one bardzo rzadkie...

Vic zreszta był na to szczepiony z niezłym opóznieniem (kilka miesiecy) a czytałam, ze to tez wplywa bardzo korzystnie w kwestii nie wystepowania powikłan...

W kazdym razie ja Vicia zaszczepiłam...

a, czytałam jeszcze że błednie ocenia sie wpływ tej szczepionki na występowanie autyzmu ponoc dlatego , ze zbiega sie ona z wiekiem kiedy autyzm mozna zdiagnozować, bo nie zawsze objawy tej choroby wystepuja wczesniej...

Pozdrawiam i zycze udanego weekendu...w NO -12st.C i pada snieg, Vic był na sankach, wrócił z mrozowymi rumieńcami caly happpy - ale był tylko pól godzinki, żeby sie nie nałykał za duzo tego mroznego powietrza...

http://www.suwaczek.pl/cache/726950a1c9.png
www.devachan-viking.blogspot.com www.0-dzidzi.bloog.pl

Viking - Victor Leon