Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

isa32
Ale coś Wam opowiem na rozweselenie. D. jeździ zastępczym autem bo jego w warsztacie. Musiałam Ali wczoraj tłumaczyć, dlaczego tatuś ma inne i że jest w kolorze gołębim, tzn. szaro-niebieskim. Dojechaliśmy do rodziców, mój tata pyta co to za nowy samochód, a Ala: to tatusia, gołąbkowy :Śmiech:

Świetna Alunia :sofunny::sofunny::sofunny:

asia78
Moje dzieci wlasnie jedza obiad. Pieczona mysz z ketchupem do myszy. Bo sa rodzina kotow. Upiekli maskotke myszy w pudelku:sofunny:

Feeee :Szok::Oczko::sofunny::sofunny::sofunny:

isa32
Dodzwoniłam się do przedszkola, do którego mam zamiar zapisać Alę - szans nie ma praktycznie żadnych. Najpierw 6-latki, dzieci, które już chodzą do niego, później samotnych matek itd. A że jest to przedszkole działające w oparciu o Montessori to oczywiscie bardzo oblegane. To po co piszą, że przyjmują dzieci od 3 r.ż.? Masakra jakaś. Do tego pani mnie pocieszyła, że dostać miejsce w przedszkolu w Ł. jest niezmiernie ciężko. Więc co? Bez znajomości ani rusz? Nie posiadam takowych :Zły: Wkurzona jestem, bo mimo wszystko nie wyobrażam sobie, że Ala ma chodzić do przedszkola w drugim końcu miasta i to jeszcze nie wiadomo jakiego... Chciałam to bo blisko, a widzę, że jakiś koszmar jest... nie wiem co zrobimy... pozostaje prywatne, ale niby dlaczego mam tyle płacić?!

oooooooooo Boshe!!!
no to ja bede miala punkty za samotna matke tylko musze sie pospieszyc bo papiery na rekrutacje od 1 marca!!!
wczesniej nie, a ja jestem tu:Szok: w NO
a mam na oosiedlu 2 takie fajne przedszkola:smile_jump:
niepubliczne 470zl, a prywatne 750zl i to nieblisko sa... nie stac mnie bedzie na taka rozrzutnosc musze sie dostac do normalnego....

kwiaciarka
czesc

Isa u nas wlasnie z przedszkolami jest to samo - w tamtym roku juz bylo ciezko a w tym bedzie jeszcze ciezej.
Ja CI radze rozgladnij sie juz za prywatnym przedszkolem, w tamtym roku jak dzwonilam w kwietniu to juz nigdzie miejsc nie bylo ! Mozna zarezerwowac prywatne wplacajac wpisowe, a jak sie dostanie Ala do publicznego to sprzedasz miejsce w prywatnym. Bo zeby nie bylo tak, ze zostaniecie bez przedszkola - do publicznego sie nie dostanie a w prywatnych juz nie bedzie miejsc. Z tego co wiem w prywatnych juz zapisuja od stycznia.

boshe co za dzungla, trza wiedziec i faktycznie dzieki za wskazowki!!!

Dziubala

Deva – ja nie mogę się doczekać aż moje Skowronki będą dłużej spać. Czekam do wiosennej zmiany czasu :Śmiech:. Dziś Maciuś wstał o 4.30 (Adaś jak zwykle o 5.30) :Szok:. Dobrze że K pracował to Maciuś się nie nudził :Oczko:

och!!!!!!!!! to ja Bogu dziekuje za kazdym razem jak o tym piszesz, Vic nie wstawal nigdy wczesniej niz dzis....nawet jako niemowle, tyle ze budzil sie co poltorej godz...
zycze wydluzenia snu niezaleznie od pory roku:Całus:

babeczqa
Ma do was pytanie:
Jezeli dzieckojest chore i dostajecie syrope np to jak dlugo go potem trzymacie..tzn do drugiej choroby dziecka chodzi mi o miesiace.??
Dzisiaj lekarka uswiadomiła mnie ze wiekszosc syriopkow od pierwszego otwarcia to 3 miesiace sa tylko dobre...pozniej juz sie niedaje.

flavamed 4 tygodnie po otwarciu do wyrzucenia - warto zwrocic uwage na ulotke, ja zawsze czytam...odkad przez przypadek przeczytalam w ciazy ulotke od aspiryny!!!

babeczqa
A Wasze dzieci wydmuchuja nosek w chusteczke??
czy uzywacie pompki czy fridy??

chusteczke - fride kupilam uzywalam kilka razy bo wczesniej pompki i zrazil sie do tego potwornie i musialam nauczyc dmuchac - i to juz dawno...

UDANEGO PIĄTKU :36_3_15:

http://www.suwaczek.pl/cache/726950a1c9.png
www.devachan-viking.blogspot.com www.0-dzidzi.bloog.pl

Viking - Victor Leon

Hejka.

U nas nocka ok,.... pospałysmy sobie do 7.50:lol: niepamietamkiedy tak długo spałam.
Oliwia mimo mega kataru przespała cała noc.
Rano sama wydmuchała i ok..ale zbiera sie gescina wiec zawaliła sie niezle.
No ale mam leki daje juz wiec mysle ze bedzie ok i szybko jej przejdzie.:)

Ide po chlebek i po rybke dzisiaj zrobie ...i temp musze Oliwkii zmierzyc.
Wpadne jak wroce:Całus:

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

Ha ha ale słodko Julka oczko robi:lol: pieknie:)

Ja wrocilam juz , jak pieknie na dworze, troche polatała Oliwka ale uz zaczl jej katar przeszkadzac wiec do domu poszłysmy, popoludniu wyskoczymy na jakis spacerek tez:)

Teraz pije kawe, niewiemdlaczego juz 2 dzisiaj.

No i co mnie czeka????????sterta prasowania:eee: chyba nielubie juz tego robic:eee:

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png