Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Lema - takie przemyślenia (refleksje) też są potrzebne raz na jakiś czas, ale grunt, by potem optymistyczniej na świat patrzeć, czego Ci życzę :Całus:

Asia - to dobrze, że logopeda widzi postępy u Stefcia postępy. U Maciusia też są postępy, ale u niego inny problem niż u Ciebie. Dobrze, że w porę z nim poszłam.
Adaś nie ma łyżew, chciałby narty :Oczko:. W następną zimę będziemy wszyscy jeździć :)

isa32
Jeszcze Wam nie mówiłam jaka estetka z tej mojej panny. Dostała farby do malowania palcami, ubrałam ją w fartuch myśląc, że będzie miała mnóstwo radochy w brudzeniu, a Ala: mamusiu daj mi pędzelki. Nie było mowy, żeby palec w farbie zanurzyła. D. wszedł: a dlaczego jej pędzelki dałaś? :Oczko:

No prosze:)
to super...przynajmniej przy farbkach niemusisz sprzatac;):)
nie to comoja Oliwia....niepytac...bo cala podloga byla zalana:eee:

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

Kwiaciarko – pewnie, że razem :) Będziemy się wspierać na górce :Oczko:

Asia – u nas jest inny, nietypowy problem. U Maciusia mózg nie chce łączyć 2 różnych sylab w wyraz. Powie słowo z sylab jeśli sylaby są takie same np. ma-ma, ta-ta, ba-ba, cio-cia (wyjątkowo inne ale podobne), dzia-dzia itd. Nie powie słowa jeśli są różne sylaby np. ko-ło, bu-ty itd. Powtarza sylaby bez problemu ale gdy trzeba powiedzieć słowo z różnych sylab to syczy (mówi coś typu ccczzz). Trzeba ćwiczyć jego mózg, bo wszystko się u niego rozwinęło a ta część mózgu jest „rozleniwiona”. Maciuś ma podejrzenie opóźnionego rozwoju mowy i/lub niedokształcenia mowy w wyniku afazji, będziemy potwierdzać to u innego logopedy i neurologa. Całe szczęście, że przy tych "problemach" z mową Maciuś rozumie co się do niego mówi, jest kontaktowy, inteligentny, bardzo dobrze rozwinięty w innych „dziedzinach”. Ale i tak nie mogę się doczekać co neurolog powie.

Muszę popracować, ale będę zaglądać :)

asia78
Deva jest tyle innych srodkow, ktore znieczulaja milion razy lepeij niz emla. Chirurg moze wybrac cos innego:yes:

kwiaciarka

Deva to jesli mu napletek scohodzi do polowy, to koniecznie skonsultuj z innym chirurgiem, ja bym napewno odwlekala jesli mozna.

Dziewczyny juz nie bedzie trzeba!!!

naciągałam po troszku i mastka znalazla ujscie, wiec naciagalam za kazdym razem przy myciu ile sie dalo i w koncu samej mi sie udalo odkleic napletek!
Mastke wymywalam na raty bo bylo podraznione i obolale, ale teraz juz jest zagojone ladnie:smile_jump:
tak wiec musze zadzwonic do szpitala i odwolac zabieg, ew.tylko na kontrole pojśc:smile_jump:

walentynki w łóżku - ja znowu chora, jak dalam rade z tym zatokami to mi sie ropna angina przyplatała, Vic póki co Zdrowy , bo na weekend był u babci a ja sie kurowalam w domu...
jutro lece do NO...

Pozdrawiam was wszystkie i zycze udanego dnia!!!:36_3_15:

http://www.suwaczek.pl/cache/726950a1c9.png
www.devachan-viking.blogspot.com www.0-dzidzi.bloog.pl

Viking - Victor Leon

Dziubala
Kwiaciarko – pewnie, że razem :) Będziemy się wspierać na górce :Oczko:

Asia – u nas jest inny, nietypowy problem. U Maciusia mózg nie chce łączyć 2 różnych sylab w wyraz. Powie słowo z sylab jeśli sylaby są takie same np. ma-ma, ta-ta, ba-ba, cio-cia (wyjątkowo inne ale podobne), dzia-dzia itd. Nie powie słowa jeśli są różne sylaby np. ko-ło, bu-ty itd. Powtarza sylaby bez problemu ale gdy trzeba powiedzieć słowo z różnych sylab to syczy (mówi coś typu ccczzz). Trzeba ćwiczyć jego mózg, bo wszystko się u niego rozwinęło a ta część mózgu jest „rozleniwiona”. Maciuś ma podejrzenie opóźnionego rozwoju mowy i/lub niedokształcenia mowy w wyniku afazji, będziemy potwierdzać to u innego logopedy i neurologa. Całe szczęście, że przy tych "problemach" z mową Maciuś rozumie co się do niego mówi, jest kontaktowy, inteligentny, bardzo dobrze rozwinięty w innych „dziedzinach”. Ale i tak nie mogę się doczekać co neurolog powie.

Muszę popracować, ale będę zaglądać :)

ojej ,zabrzmialo bardzo powaznie...
ja tez jestem ciekawa co powie neurolog

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

Myślałam, że po paru godzinach będzie kilka stron do czytania, uff :Oczko:
Ja skończyłam pracę, czas na mały relaks i będę się zbierać po dzieci. Wieczorem wybywam na spotkanie z koleżanką, to wtedy się naprawdę zrelaksuję :Oczko:

Deva - dobrze że obędzie się bez zabiegu, ucałuj Vica bo bidusiowi co chwilę się coś przytrafia.
Dla Ciebie zdrówka, wyleż tę anginę.

Kwiaciarko - poważnie brzmi, ale mam nadzieję, że to nic poważnego.

Cześć dziewczyny:wink: Witam po długim wekendzie :great:

Asia - jak A się czuje? A reszta rodzinki? Życze Ci aby wszyscy byli u Ciebie zdrowi :Całus:

Kwiaciarko - u nas pierwszy dzień ferii :wink: jak Elcia?? Bulą ją jeszcze te boczki??

Babeczqo - gratuluje zdanej sesji :36_7_8: No i oczywiście przesyłam spóźnione sobotnie życzenia imieninowe :Całus: Dużo zdrówka Ci życzę, pogody ducha i spełnienia marzeń. Chciałam Ci wysłać życzenia w sobotę ale nie mam do Ciebie numeru telefonu...nie wiem jak to się stało :Szok:

Reniu
- fajnie że już się przeprowadziliście :great: Dacie radę :wink:

Dziubala

Miałyście Walentynki? Ja nie, bo K. z tych antywalentynkowych...

Ja miałam :wink: Dostałam książkę i serce z czekolady :wink:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png