Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Dziewczyny :)

Jestem dziś strasznie śnięta. Mimo przespanej nocy wstałam zmęczona, a po 9.00 to marzyłam tylko o spaniu więc Maciek oglądał bajki a ja próbowałam drzemać. Trochę pomogło i odżyłam. Na spacer nie poszliśmy bo nie miałam sił. Te leki od ortopedy pomagają ale jednocześnie ich skutki uboczne męczą. Teraz Maciuś już na drzemce a ja zaglądam tu z kawą :)

Wczoraj byliśmy u laryngolog w szpitalu, w którym Maciuś ma mieć zabieg. Do logopedy :Oczko: idziemy w środę, mieliśmy być wcześniej ale musiałam odwołać wizytę przez Maćkowe zapalenie krtani.
Laryngolog zbadała Maciusiowi uszy i oglądnęła migdały. Potwierdziła, że migały ma olbrzymie i byłby to cud gdyby obkurczyły się dzięki lekom. Ma wyznaczony zabieg na 31 sierpnia, zatem do przedszkola pójdzie z 2 tygodniowym opóźnieniem.

Renia
– my mieliśmy w Mrzeżynie apartament 4-osobowy (w ośrodku, w którym byliśmy oznaczało to, że mieliśmy po prostu 2 pokoje a nie jeden, z łazienką oczywiście) na 2 tygodnie z 3 posiłkami dziennie. Nie pamiętam ile to dokładnie wyszło ale coś ok. 5 tys. :Szok:. Nie liczę kosztów przejazdu ani wydatków bieżących. Za tę cenę to wolę wakacje zagranicą (np. Chorwacja) gdzie przynajmniej będę mieć czyste morze i pewną pogodę :Oczko:
Ale jak się jedzie z fajnymi ludźmi, nawet nad nasz Bałtyk, to kosztów się nie liczy :Oczko:

Asia - termin odległy, bo po pierwsze Maciek musi mieć skończone 3 lata. W wyjątkowych sytuacjach zabieg robi się wcześniej, np. gdy migdały poważnie rzutują na zdrowie. U Macka tak nie jest. A po drugie chcieliśmy go oddać w dobre ręce, a ta laryngolog miała wolny termin na końcu sierpnia.
Oczyścicie zapytam logopedy czy to nie będzie rzutować na mowę Maćka. Jak się okaże, że tak, to będziemy gdzie indziej szukać konsultacji. Zabieg można też zrobić w ramach chirurgi 1 dnia więc jakby co to alternatywa jest.

asia78
Dziubala na zdrowie nie, ale pewnie na mowe i sluch.

To już nie mnie oceniać, nie znam się. W środę podpytam logopedy, jakie ma zdanie na ten temat.
A będę jeszcze Maćka umawiać na powtórne badanie słuchu i ta lekarka też jest logopedą więc też zapytam co o tym sądzi.
Po skończeniu leków idziemy na kontrolę do laryngolog i też ją zapytam o zdanie.
Ciekawe czy wszystkie opinie będą zbieżne.