Skocz do zawartości
Forum

Majówki 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Sopfie nie ma za co jak się przydam to chętnie pomogę. Wystarczy pytać a ja chętnie odpowiem :) no i te 13 tyg szybko minie zobaczysz nawet się nie obejrzysz a już będziesz tulic do piersi :)

Jężykowa nie zrozum mnie źle bo wiem że jak swędzi to się drapie i w ogóle ale dręczenie sutkow może wywołać poród. Więc delikatnie z drapaniem :)

Jagdeb no i corci gratuluję bo zapomniałam napisać.

Witam wieczorowo..

Ewcia 36 - współczuję tego bolącego biodra, szczególnie, gdy wskazane nam jest dużo leżeć. A dietę bez cukru też chcąc, nie chcąc wprowadziłam, skoro mam teraz więcej miodu zjadać. Ciężko obejść się bez czekolady i innych słodkości, kiedy było się z nimi za pan-brat na codzień ;) A co do widoków zza okna w cichej leśnej scenerii to serdecznie Ci tego zazdroszczę :)

Gosiak0512 - witam Cię wśród majowych szczęściar ;) Miej się tu przy nas dobrze!

jagdeb - gratuluję serdecznie córci!! Napisz na jakie imię się zdecydujecie :)

jeżykowa - ja też tak czasem mam, pomaga mi na to przemycie ich zimną wodą. Innych sposobów niestety nie znam na swędzące sutki, ale kiedyś czytałam, że w aptekach można na to maść dostać, jeśli ten problem będzie bardzo dokuczać.

Dziękuję Wam za słowa otuchy :) .. dziś mija drugi dzień bezczynnego leżenia - ugniatania lewego boku ;) i macie rację, że dzięki takiemu "leniuchowaniu" poświęca się i przywiązuje bardziej do Maleństwa, niż gdy jest się czymś zajętym. Mój M. dziś ściągnął bajki do słuchania dla Malutkiej i cały wieczór w trójkę słuchaliśmy rymowanek dla najmłodszych ;) Spisałam sobie też dzisiaj całą listę książek, które mogłabym/ chciałabym przeczytać w ciągu tych leżących tygodni.. niektóre z nich przerabiałam już na studiach i wiem, że są niezastąpioną pomocą dla "początkujących" rodziców :)..
Skończyłam czytać "Mamy córkę - cudowny okres od ciąży do dwóch lat" S.Bering, A. Goldberg, a listę zaczynam od: K. Rojkowskiej "Naucz małe dziecko myśleć i czuć" (chyba któraś z Was już o niej też pisała)... polecam, bo tą już właśnie kiedyś tam czytałam.
Tyle u mnie.. pozdrawiam!

Oj trochu mnie nie było. Jest co czytac teraz.
Leżałam zasmarkana w łóżku z gorączką ale już sie wykurowałam i jest dobrze.
Gosiak witaj serdecznie
Jagdeb gratulacje!!! :) mam podobny stosunek do różu
nie znosze kiczu.
Jej jak ta moja Hania mnie kopie mocno ostatnie dwie noce mam nieprzespane bo non stop brykala aż mnie brzuch boli. Kurcze troche mnie to martwi...

http://www.suwaczek.pl/cache/701d84889d.png

... w oczekiwaniu na największy cud świata... - Hania :*

Witam Brzuchatki w nowym tygodniu Naszego oczekiwania! Dzis czuje sie fatalnie, jest mi niedobrze i boli mnie brzuch a właściwie podbrzusze tak troche jak na okres. Prosze o radę, czy mo może byc z przeforsowania? Cały weekend byłam na nogach, dosłownie na nogach a wczoraj szłam spać dopiro przed 24 ;-( ;-( ;-( Strasznie sie denerwuję...

Pozdrawiamy ;-) Asia i Michałek

Asia moze byc ze zmeczenia ale nie wiem jak do tego ma sie to ze jest Ci niedobrze. Jak nie przejdzie do jutra to moze zadzwon albo wybierz sie do lekarza, tak zeby sie upewnic ze wszystko ok. Podejrzewam ze teraz bedziemy miec coraz czesciej takie dziwne dodatkowe objawy, jednak nie ma co ukrywac niedlugo zaczynamy juz ostatni trymestr.

Mnie np dzisiaj pobolewa krocze ale tez wydaje mi sie ze to moze byc efekt wczorajszego intensywnego dnia. A ze przede mna tydzien w pracy, caly siedzacy wiec sie nie bede za wiele ruszac powiino byc ok.

Asia trzymaj sie i jak masz okazjie to dzisiaj odpoczywaj.

Jagoda
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgk4i4q477.png

Asia jak najbardziej po takim maratonie możesz czuć się źle szczególnie może boleć brzuszek więc teraz polez i daj Niuni odpocząć a jak nie przejdzie weź nospe i jak by się rzeczywiście nie polepszalo to skontaktuj się z ginem tak na wszelki wypadek :)

jagoda ból krocza też może być od stania dłuższego. Mnie strasznie ciągnie czasem w miejscu gdzie miałam nacięcie i pytałam lekarza o to powiedział że może boleć bo teraz tamte okolice są bardzo ukrwione no i dodatkowe obciążenie jest.

Witam nową majówkę Gosiak

Jagoda gratuluje córeczki.

Moja koleżanka urodziła dziewczynkę, a nienawidzi koloru różowego. Przez pierwszy rok dziecko nie miało dosłownie nic różowego, później babcia na przekór mamie kupiła dziecku wózek dla lalki w kolorze różowym i się zaczęło. Mała nie chce nic z innego koloru. Dosłownie jak widzi coś różowego to wymusza od rodziców zakup. Moja koleżanka odpuściła i teraz mówi, że nawet polubiła ten kolor :) Może u Was będzie podobnie.
Mój synek też ma już kilka różowych ciuszków i będę mu je zakładać. Są to ciuszki na 0-3 miesiące. Szybko minie i wyrośnie. Dostałam od znajomej cały worek ciuszków po jej córci i nie mam zamiaru się przejmować że niektóre są różowe, chociaż nie przepadam za tym kolorem. Sama nigdy nie miałam nic różowego :)
W sukienki go jednak nie będę ubierać, bo to by już była przesada. :sofunny:

Asiabambo podzielam zdanie Jagody. Jeśli cały weekend byłaś na nogach to pewnie zmęczenie. Tymbardziej, że cały tydzień pracujesz. Twoja dzidzia już duża, a więc i ciężka. Poodpoczywaj trochę, bo coś słyszałam, że miałaś się oszczędzać od ostatniej wizyty u gin... ;)

Be aduska mam nadzieję, że już Ci przeszedł ten paskudny wirus. Mój maluch też tak szaleje w nocy (w dzień zresztą też). Dziwnie będzie jak już się urodzi i nie będzie tego gmerania w brzuszku ;)

Dziewczynki, a co z poranną kawą? Ja swoją właśnie dopijam. Mam dziś ambitny plan wypróbowania nowootwartego basenu. Buziaki na nowy tydzień :36_3_15:

Witam porannie i melduję się na "kawie" :)

Gosia i jagdeb - gratuluję córeczek

jeżykowa - ja ostatnio miałam ten sam problem, zakupiłam balsam do piersi dla kobietek w ciązy i karmiacych i jest lepiej, wydaje mi się, że to chyba będzie juz teraz norma, ponieważ przygotowujemy sie do karmienia.

Asia musisz odpoczywać więcej. Jak jestem na pełnych obrotach to potem tez muszę swoje odchorować.

A ja już zdążyłam dzisiaj być u gina z wynikami i tak jak sie spodziewałam znów żelazo i kolejna seria lekarstw na bakterie w moczu..przyplątało sie to w ciazy i nie chce odpuścić. Nigdy nie miałam skłonności do babskich schorzeń a teraz..maskara.
I dodatkowo mam za duzo leukocytów i gin wysłał mnie do rodzinnego. I tez już dzis udało mi się do niego dostać i moja lekarka po zbadaniu mówi że nic nie widzi i nie słyszy.
Być może własnie te bekterie sa powodem. A jak już byłam u rodzinnego poprosiłam o skierowanie do alergologa, ha. Męczy mnie katar i suchy kaszel jeszcze sprzed ciązy a laryngolodzy nic nie widzą. "Więc" przemiłe panie w rejestracji umówiły mnie na "dzisiaj" na popo do alergologa, heheh...jak się szwędać po lekarzach to na całego.

Pozdrawiam emIlka
Rozbójnik Ksawcio 2010.05.11 i Gagatek Agatka 2012.01.10

Dorzucę swoje trzy grosze o nastrojach/hormonach. Nie wiem co mnie dzisij w nocy dopadło ale chyba moja wyobraźnia, bo śniły mi sie jakieś "potworności". Zaczęłam krzyczeć i sie poryczałam, że mąż musiał mnie obudzić, trochę sie uspokoiłam i za godzinę powtórka.
Myślę że to właśnie huśtawka hormonalna i ogólny niepokój przed Wielkim Dniem.

Pozdrawiam emIlka
Rozbójnik Ksawcio 2010.05.11 i Gagatek Agatka 2012.01.10

Ilka ja tak mam od kilku tygodni już że mi się pierdoły śniły to takie ze głowa mała.. moja koleżanka dla odmiany miała taką akcję że jak urodziła to w szpitalu nie spała w nocy bo sobie ubzdurała że wpadną antyterroryści i jej dziecko zabiorą :D tak więc różne cuda po nas ciężarnych chodzą :)

jak się dziękuje za post? bo nie mogę dojść do tego.. pomóżcie proszę..

Ilka, na bakterie w moczu najlepsza jest żurawina, można kupić w tabletkach i zażywać na noc, albo mrożoną w lepszych marketach i robić sok lub np mieszać sobie z jogurtem. ona świetnie działa na drogi moczowe i jest naturalna, na pewno dzidziusiowi nie zaszkodzi. mi poleciła ją moja lekarka rodzinna bo też miałam bakterie, ale jak na razie żadne zapalenie czy pogorszenie nie nastąpiło. co do żelaza to jest do kupienia z Herbapolu wyciąg z buraka w kapsułkach - super żródło żelaza - brała je moja mama po ciężkiej chorobie kiedy nie mogła się suplementować żadnymi "sztuczymi" preparatami.

Witam wszystkie Majóweczki :))

Nasza mała Tosia (zdecydowaliśmy się z mężem na Antoninkę) zaczęła być naprawdę ruchliwym dzidziusiem :) Jak kopie to mnie aż podnosi, a tatuś dzięki ruchliwości córeczki wreszcie mógł poczuć jak mała kopie... :)

Dzisiaj musiałam iść do lekarza... Prawy bok brzusia mnie boli od wczoraj wieczora, a jak mnie "siekło" to nie umiałam ani nogi podnieść... Jak wróciłam do domu, to już było lepiej, ale pół nocy nie umiałam spać z bólu... Pan doktor powiedział, że prawdopodobnie to może być kolka nerkowa, i przepisał mi same leki przeciwskurczowe i przeciwbólowe, wzięłam prawie 40 min temu pierwszą dawkę i dalej mnie boli ;(. A żeby było smieszniej miałam zacząć dzisiaj praktyki, zobaczę jutro jak będzie, może jutro już dotrę do zakładu :).

A co do swędzenia... No to jest coś strasznego, zwłaszcza wieczorem, niestety narazie nie mam sprawdzonego sposobu na to...

Pozdrawiam Was i Wasze dzieciaczki ! :))

http://www.suwaczki.com/tickers/wnidcwa1qjy6ndyc.png
http://lb1f.lilypie.com/dBGyp1.png
http://davf.daisypath.com/7xC7p1.png