Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maleństwa 2010 :))))

Gość panterka

Rekomendowane odpowiedzi

aiti duzo zdowka dla ciebie:)ja kubusiowi tez kupilam kaszke bananowa ale narazie jeszcze mu nie dalam teraz poszla w ruch waniliowa:)i tez z butli zbytnio pic nie chce ale z lyzeczki owszem :)

a nas pogoda nadal ulewna caly dzien wdomu kubusia wymeczylam i odlecial w 5minut mam nadzieje ze nikt go nie obudzi :)

justysia jak tam porzadki lenka dala ci posprzatac:)

http://s8.suwaczek.com/200302202341.png

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlx1hpi0uf3p3y.png

http://s2.pierwszezabki.pl/033/033345990.png?7823

KaiKa
Wszystkiego najlepszego dla Haneczki i Kasiulki!!! :Kiss of love::Kiss of love::Kiss of love:

Wczoraj Ola zjadła na noc 200 ml kaszki, bo w końcu kupiłam smoczek do kaszki( a przynajmniej babka w sklepie twierdziła, ze to do kaszki), w którym i tak musiałam powiekszyc dziurke! Spała po takiej ilosci tylko do 3... Ehhh dalej budze sie w nocy i musze ja karmic.

Dobra uciekam na śniadanko :)

poradze cos jesli Olunia budzi sie o rónych porach tzn ze jest glodna a jesli o tej samej kazdego dnia tzn ze nawykowe wstawanie ja tez karmilam jak Oli sie budzil ale teraz wyczailam ze budzi sie o tej samej porze i nie karmie kleik wieczorem potem po 2godz karmienie przez sen i dopiero o 8 rano kolejne i jest ok u nas wczoraj nocka super maly spal prawie cala noc jedynie co go obudzilo mokro bo tata zle zalozyl piekuch znowu i mokry byl ale usnal i spal i naprawde polecam zaklinaczke dziala czasami trzeba duzo czasu ale dziala

marika2218
justysia_k
aga82
Dużo uśmiechu, zdrówka oraz wielu niezapomnianych chwil
na kolejne wspaniałe miesiące dla
Katarzyny z okazji ukończenia 4 miesiąca http://www.e-gify.pl/gify/kreskowki/walt_disney/walt_disney91.gif

noooo to hanula i kasia rosnijcie zdrowo :D
http://th.interia.pl/30,baebd9e041794953/misio.gif

dołaczam sie i ja :))):love_pack:

rowniez sie doláczam do zyczen

dorotea72
Aiti
kaszka + Gabi lubi bananowa, ale tylko z lyzeczki.Olewa wszelkie butelki... a kolekcja nie uzywanego sprzetu rosnie..

to dobrze czy źle?

Na dwoje babka wróżyła. Nie specjalnie jej kaszka wchodzi. Zje parę łyżek, krzywi się. Np. owoce słoiczkowe /4 m-ce/ to zje 1/3 przy pierwszym podejściu.

Długofalowo - dobrze, że przeszła na łyżeczkę = szybciej się usamodzielni z jedzeniem. Już teraz chętnie pakuje mi łapki do kubka i w talerz. Jest teraz taka właśnie metoda na naukę jedzenia "spontanicznie przy stole".

W bliższej perspektywie - za jakieś 3 tygodnie zaczynamy na poważnie przestawiać małą na obecność niani / nieobecność mamy. Aśce pewnie najłatwiej =najczyściej, najszybciej =byłoby podować wszystko jak leci przez smoka.

por.:
Nowa Matka Polka

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73krhms7q16006.png

witam niedzielnie, widzę że już kolejna osoba (PANTERKA) chwali sobie zaklinaczkę dzieci, wiec i ja zaraz tę książkę zamówię, cena od 31-33 zł +przesyłka.
Na razie z Szymkiem dobrze sobie radzimy, ale poczytać zawsze warto...
Zresztą książka przyda się na kolejne miesiące...

:read:

Mój M na spacerze z synkiem, a ja o 17 ma wychodne z synkiem, idziemy do 1, 5 rocznego Czarusia.

:love_pack::love_pack:
Pa !
Aaaa, wczoraj dałam małemu kaszkę bananową około 19 i zjadł wszystko, niestety zrobiłam mu tylko 50 ml i wszystko wciągnął, był tak objedzony, ze o 21 nie chciał mleka a pobudkę zrobił nam o 3 w nocy a potem do 7 :30 spał...
Rety!!!!

Dziewczyny,

witajcie niedzielnie!

My wczoraj 1 raz 2 łyżeczki gerberowej marchewki! Było zdziwienie, ale nie było krzyku, płaczu itd. Trochę było na śliniaku, trochę na brodzie, ale ogólnie ok.
Dziś ciąg dalszy.

Poza tym zazdroszczę Wam tych nocek. Moje dziecko też na pewno spałoby całą noc bez przebudzenia.... ale ja niestety muszę nastawiać budzik i dawać jej mleko.......żeby więcej jadła..
Pewnie przez to narzucę jej nawykowe wstawanie nawet jak już nie będzie trzeba jej dokarmiać i później będzie trzeba z tym walczyć:-( Ale coż jak mus to mus....

Jak u Was minęła niedziela?

Ściskam,
D.

"Gdy zostajesz matk

Aiti
dorotea72
Aiti
kaszka + Gabi lubi bananowa, ale tylko z lyzeczki.Olewa wszelkie butelki... a kolekcja nie uzywanego sprzetu rosnie..

to dobrze czy źle?

Na dwoje babka wróżyła. Nie specjalnie jej kaszka wchodzi. Zje parę łyżek, krzywi się. Np. owoce słoiczkowe /4 m-ce/ to zje 1/3 przy pierwszym podejściu.

Długofalowo - dobrze, że przeszła na łyżeczkę = szybciej się usamodzielni z jedzeniem. Już teraz chętnie pakuje mi łapki do kubka i w talerz. Jest teraz taka właśnie metoda na naukę jedzenia "spontanicznie przy stole".

W bliższej perspektywie - za jakieś 3 tygodnie zaczynamy na poważnie przestawiać małą na obecność niani / nieobecność mamy. Aśce pewnie najłatwiej =najczyściej, najszybciej =byłoby podować wszystko jak leci przez smoka.

por.:
Nowa Matka Polka

czytalam o tym w tamtym tyg Nowa Matka Polka ale domnie jakos nie przemawia
po prostu wiem ze sie nie sprawdzi u nas raczej

http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdk6nlyedkrutq.png

marika2218
witam

justysia jednal lun wział góre:)ja tez nic prawie nie robilam lezalam plackiem jak mały spał:)

panterko super ze z zaklinaczka ci sie powodzi a sluchaj masz jakis link czy cos na ta zaklinaczke?:)

marika to jest ksiazka tracy hogg

Dorotkazkrainyoz
Dziewczyny,

witajcie niedzielnie!

My wczoraj 1 raz 2 łyżeczki gerberowej marchewki! Było zdziwienie, ale nie było krzyku, płaczu itd. Trochę było na śliniaku, trochę na brodzie, ale ogólnie ok.
Dziś ciąg dalszy.

Poza tym zazdroszczę Wam tych nocek. Moje dziecko też na pewno spałoby całą noc bez przebudzenia.... ale ja niestety muszę nastawiać budzik i dawać jej mleko.......żeby więcej jadła..
Pewnie przez to narzucę jej nawykowe wstawanie nawet jak już nie będzie trzeba jej dokarmiać i później będzie trzeba z tym walczyć:-( Ale coż jak mus to mus....

Jak u Was minęła niedziela?

Ściskam,
D.

czemu musisz jej dawac wiecej jescc ? to dawaj jej wiecej w ciagu dnia zeby przesypiala nocki spokojnie

dorotea72
Dziś ZUZANNA kończy 4 miesiączki:) WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!

rowniez sie dolaczam :zwyrazami_milosci:

panterka
czemu musisz jej dawac wiecej jescc ? to dawaj jej wiecej w ciagu dnia zeby przesypiala nocki spokojnie

Niestety panterka, nie jest to możliwe. Moje dziecko ma refluks żołądkowo-przełykowy- taki bez ulewania, przyjmuje leki, ale właściwie wcale nie domaga się jedzenia... i nie chce jeść.
W dzień wciskam w nią tyle ile da radę wypić, a uwierz mi, nie są to oszałamiające i wystarczające ilości. Dlatego muszę dokarmiać ją w nocy, bo to zawsze, jakieś 150 ml więcej do bilansu....

"Gdy zostajesz matk