Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maleństwa 2010 :))))

Gość panterka

Rekomendowane odpowiedzi

DZIEWCZYNY, mój mały chyba dostał trądzik niemowlęcy :)

sama nie wiem, czy to jest trądzik, czy cosik innego ...
ma na prawym policzku 8 krostek czerwonych i z 2 na główce i ma łapkach też po 2. Na pewno to nie potówki, bo są bardziej wyraźne i nie zlewają się.
Jestem na mleczku Bebilon comfort, więc to chyba nie skaza białkowa?
Sama nie wiem ???

Miałyście coś takiego?

a może to uczulenie na kropelki Bobotic?
stosuje je od 2 tygodni regularnie ...
Wiem, że PANTERKA KIEDYŚ PISAŁA,ŻE TE KROPELKI JEJ BOBASKA UCZULIŁY ?
pANTERKO, CZY oLI TEŻ MIAŁ BUŹKĘ W CZERWONE KROPKI???

Helloł. Witamy się po przerwie.

gosiaczku a właśnie pomyślałam sobie niedawno o Tobie i ciekawa byłam jak mała Rosa. Widzę, że piękna z niej Księżniczka. Śliczna Niunia.

Mariolka ale Gabryś ma włoski szał. Faktycznie boski z niego Gabriel :36_27_5:

minia, hmmm... Twój tygrysek jaki słodziutki.

marika a Kubuś taki duzzzziiii chłopczyk. Ma mamusia co dźwigać. Nie ma co.
Cieszę się, że trafiliście wreszcie na lek, który troszkę mu ulżył w tych koleczkach.

A u nas tak sobie. We czwartek byliśmy na usg brzuszka (w związku z tym programem profilaktycznym wprowadzonym przez nasze miasto) i troszkę nas zasmuciło. Otóż okazuje się, że u Niuńka występuje tzw. refluks moczu, czyli cofanie się moczu do nerki. Wykryła to pani doktor na usg, bo zauważyła poszerzone ujście moczowodu do pęcherza. No i może to być albo infekcja (czyli bakterie w moczu), albo za krótkie moczowody. Niby kazała się nie martwić, bo wiele dzieci tak ma. Jeśli to infekcja, to trzeba ją po prostu wyleczyć, a jeśli moczowody za krótkie to należy obserwować na usg co jakiś czas. Do roku czasu dzieci ponoć najczęściej pozbywają się tego, tzn. wyrastają i moczowody przybierają normalną długość. Zobaczymy. W każdym bądź razie dziś łapaliśmy siuśki do specjalnego woreczka i zanieśliśmy je do laboratorium na badania. Mówię Wam - koszmar. Zanim wymyłam dokładnie Małego, żeby nałożyć woreczek, to mi walną kupę i zrobił taaaaakkiiieeee siku na łóżko, więc mówię - no już po ptokach na dziś. Ale nie dałam za wygraną. Jeszcze raz Niuńka umyłam, założyłam mu ten nieszczęsny woreczek i podłączyłam go do cyca, co by grzecznie leżał. Oczywiście zaczął się kręcić, bo jeszcze raz musiał strzelić kupę, wierzgał nogami, no ale po jakimś czasie i siku troszkę było. Nie wiem co z tego moczu wyjdzie, bo go tak malutko nałapaliśmy. Jutro wyniki i z nimi do lekarza.
A tak w ogóle czytam Was moje drogie i piszecie, że Wasze dzieci robią po jednej kupce na dzień. Mój natomiast robi kilka, a ostatnio to i różnie, bo i trochę rzadkawa nam się zdarzyła i zielonkawa. Nie wiem, czy coś zjadłam nie tak, czy jakieś mam mleko mało przyswajalne dla niego.

Ach...troszkę mnie to wszystko martwi.

Dobra lecę, bo się przebudził i płakunia.

http://www.suwaczki.com/tickers/ukdyh3711yb9g3jp.png

http://s2.pierwszezabki.pl/037/0370839b1.png?9808

Cześć dziewczyny,

Ja dziś nieco zamotana- byłam załatwić to cholerne becikowe a po południu idę do innego kościoła pogadać o chrzcie- wku... no będę zdenerwowana jak mi znow się nie zgodzi jakiś klecha. Co to za porządki, żreby odganiać ludzi od kościola!

Uleńka zdrowa i chyba zlapała rytm - malo śpi w dzień zasypia ok 22-23 koło 1 moze 2 budzi się na cycka i z pół godziny gadki a potem zasypia tak do 7, 8.
Dziś jedziemy też z małżem zlożyć wniosek o paszport dla niej- fajna zabawa ze zdjęciami paszportowymi takiego szkrabka :)

W domu lekki chaos, ale po woli go opanowuje jeszcze tylko odkurzyć, umyć podłogę i rozwiesić pranko- moze wybyć kibelek i lazienkę. :)

A oto i moje cuuudo :)

- a maaasz ozora że się ze mną nie bawisz...( hmmmm ciekawe czy widzi )

- kuuurcze, długo mnie jeszcze będzie trzymała na tej macie?

- no dobra to chociaz pooglądam to piękność w lusterku

Poza tym Ula dziś kończy 2 m-ce
Marika twój szkrab też także stooo lat :)
Gosiaczku śliczna Rosa- odzywaj się bo tesknimy
Martek fajny Twój urwisek, bezproblemowego powrotu do pracy życzę
dorotea jak tam Twoje kłopoty z karmieniem? mam nadzieję, że lepiej

izd
Cześć dziewczyny,

Ja dziś nieco zamotana- byłam załatwić to cholerne becikowe a po południu idę do innego kościoła pogadać o chrzcie- wku... no będę zdenerwowana jak mi znow się nie zgodzi jakiś klecha. Co to za porządki, żreby odganiać ludzi od kościola!

Uleńka zdrowa i chyba zlapała rytm - malo śpi w dzień zasypia ok 22-23 koło 1 moze 2 budzi się na cycka i z pół godziny gadki a potem zasypia tak do 7, 8.
Dziś jedziemy też z małżem zlożyć wniosek o paszport dla niej- fajna zabawa ze zdjęciami paszportowymi takiego szkrabka :)

W domu lekki chaos, ale po woli go opanowuje jeszcze tylko odkurzyć, umyć podłogę i rozwiesić pranko- moze wybyć kibelek i lazienkę. :)

A oto i moje cuuudo :)

[ATTACH]42634[/ATTACH]- a maaasz ozora że się ze mną nie bawisz...

[ATTACH]42635[/ATTACH]- kuuurcze, długo mnie jeszcze będzie trzymała na tej macie?

[ATTACH]42636[/ATTACH]- no dobra to chociaz pooglądam to piękność w lusterku

Witaj

Uleńka ślicznie wygląda. Buziak od ciotki dla niej

Wszystkiego najlepszego Uleńko - dzisiaj kończysz dwa miesiące.:in_love2:

http://fajnamama.pl/suwaczki/w7e0oow.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bfaregz2mib36tc2.png

a propo kościoła...
byłam w piątek się wyspowiadać , wiadomo przed chrztem no i karteczkę oddać.
trafiłam na księdza, który miał z góry założone pytania i według niego jestem złą katoliczką.
Przykro mi sie zrobiło, bo chodzę regularnie do kościoła, żyję z mężem w zwiazku małżeńskim juz kilka lat, kolędę przyjmuję, do spowiedzi chodzę.
Opierdoczył mnie, że za rzadko do spowiedzi chodzę ( 2 x w roku ) i że nie modlę się z rana :(((((

Koszmar!!!

Tylko Kościół ma takie podejście do ludzi, nawet praktykujących katolików się nie szanuje...

:leeee::leeee:

izd
Martku dokładnie w tym...

Współczuje Kochana.
mam nadzieję, że w innym kościele załatwicie chrzest bez problemu. Trzymam za to kciuki.

Moja parafia była na powązkowskiej i pewnikiem gdybym tam chciała ochrzcić Szymka, to też proboszcz robiłby problemy, ale u nas na powiślu bez problemu dotaliśmy chrzest dla Szymka, mimo, że ja po rozwodzie, a mój ma dziecko z poprzedniego związku i nie żyjemy po ślubie.

http://fajnamama.pl/suwaczki/w7e0oow.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bfaregz2mib36tc2.png

witam Kochane

wracam powli do zywych :36_2_15:
goraczka ustąpiła ale cycuś jeszcze czerwony Wybrałam sie wczoraj na pogotowie i dali mi antybiotyk bo nie ma z tym zartów mam nadzieje że niedługo zejdzie czerwone i bedzie git

Natali mój Oli dostał uczulenia od tych kropli i miał chrostki na buzi rekach i nogach wiec może twój synek też ma po nich Ja jak go odstawiłam to potem zeszły Ja stosuję Infacol i jest dobrze

GOsiu Rossa przepiekan i jak już duza Kurczeee :36_3_8::36_3_8:

martek witaj po urlopie i super ze wrzucilas zdjatka tego swojego slodziaka
tak wakacyjnie mmmmmmmmmmm fajowo

izd ulenka cudna a zdjecie z jezykiem normalnie number one :D

panterko bierz antybiotyk i wracaj do formy
wspolczuje bolu
ze tez musialo cie to dopasc

u nas ok
mala malo spi w dzien i wariuje i wymaga coraz wiecej uwagi i zainteresowania i zaczela sie na dobre usmiechac do mamy i taty i wtedy normalnie wymiekam i moge zrobic wszytsko za ten jej jedne swiadomy usmieszek :D moja krolewna :love:

a gdzie sie podziewa malaga???

no i zuli dawno nie widzialm

aiti pewnie baluje urlopuje :))

http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdk6nlyedkrutq.png

Hej dziewczyny!

Kochane macie śliczne te dzieciaczki!

Iza nie mogę się doczekać spacerku i zobaczenia Uli na żywo :)

Panterko zdrówka zyczę!

Dorotea a gdzie obiecane zdjęcia?:)

Piszecie o chrzcinach i podejściu kościoła do wierzących. Przeraża mnie to. Ja pewnie też będę miała problem, bo z M. ślub bierzemy w przyszłym roku. Co prawda kościelny, ale tylko ja będę przyjmowała ten sakrament, bo M. jest niewierzący(nawet bez chrztu). W dodatku do kościoła nie chodzę, a u spowiedzi byłam ostatni raz przed bierzmowaniem. Olę chcę ochrzcić, aby później miała wybór. Do kościoła pójdę w tym tygodniu z ojcem, bo ja nie mam cierpliwości do księży.

http://www.suwaczki.com/ticker.php?pic=klz9zbmhoxtthaf0
30.09.2009- dwie kreseczki
15.10.2009- pierwsze USG :)))

26.11.2009- nasze drugie USG
25.12.2009- pierwszy kopniak!
18.01.2010- pokazała co między nóżkami, a raczej czego nie ma ;)
02.06.2010- przyszła na świat Oleńka

http://www.suwaczki.com/ticker.php?pic=qb3ci09k2g5vriic