Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maleństwa 2010 :))))

Gość panterka

Rekomendowane odpowiedzi

Elffik
justysia_k
Aiti

Justysiu A gdzie wypatrzyłaś tą piękną pościel? Pochwal się!

ikea
duzo rzeczy tam bedziemy kupowac
min wszystki meble do pokoju dziecka :D

Wiedziałam, że Ikea :great:
Myślę sobie... przeca już to gdzieś widziałam :wink:

ja juz mam w glowie wizje tego jak pokj bedzie wygladal i co gdzie bedzie stalo
teraz wystaczy pokupowac mebelki i mezusia zagonic do skrecania co baaardzo lubi :D
zamyka sie na caly dzien i skreca, stuka, puka po czym wola mnie zebym zobaczyla efekty pracy - jeden mebel w ciagu calego dnia :36_1_21: :36_1_21: :36_1_21: ale wiecie jak maja faceci - czytac jednoczesnie instrukcje, dopasowywac elemnty do siebie a noga dosunac sobie srubokret? nieeeee niemozliwe
najpierw siadam i dokladnie czytam instrukcje
pozniej dokonuje podzialu zalaczonych srubek
pozniej rozkladam wszytskie czesci po calym pokoju
pozniej kazda srubke sprawdzam z instrukcja
zaczynam szukac srubokretu
wracam
jeszcze raz przegladam srubki czy nic w tym czasie nie zniknelo itd itd itd
:smile_jump: :smile_jump: :smile_jump:

http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdk6nlyedkrutq.png

KaiKa
Aiti to dobrze, że córcia ma się dobrze. Mi lekarz kazał się trzymać terminu z pierwszego USG, bo on jest najważniejszy. Już niedługo mała będzie ważyła 1 kg :)

Justysia jak smaruje razem z brzuchem piersi i pośladki, aby rozstępów nie było.

Gosiaczku śliczniutkie te ubranka dostałaś. Będzie Rosa w nich cudnie wyglądać. A teściowa się cieszy z wnuczki?

Panterko ja się zbieram pod ten prysznic i mi nie wychodzi. A jeszcze mam w planach na dziś porządki i prasowanie. O 18 już być spakowana do wyjazdu :taniec1:

tesciowka od momentu jak sie dowiedziala,ze jestem w ciazy to chodzila i modlila sie zeby byla dziewczynka:sofunny: ma juz dwoje wnuczkow wiec to jej pierwsza wnuczka:Psoty:

tak widze ze Justysia szaleje z zakupami a mnie zazdrosc zzera bo wiem,ze nie moge zaduzo kupowac,nawet nie wiem czy nam na wozek starczy no ale niewazne.

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9hwfjba18g.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9hwfjba18g.png

justysia_k
gosiaczek85palos

tak widze ze Justysia szaleje z zakupami a mnie zazdrosc zzera bo wiem,ze nie moge zaduzo kupowac,nawet nie wiem czy nam na wozek starczy no ale niewazne.

starczy straczy
glowa do gory
zmien nastawienie bo faktycznie strasznie jestes przygnebiona :(
a tu cos na poprawe nastroju - mi zawsze pomaga :D

http://iamsofit.com/Portals/0/make-my-friends-fat_small.jpg

sorki,ze Wam tutaj smuce:oops:
taka posciel jakbym chciala kupic kosztuje 60 euro a ja mam 50 euro na zycie na tydzien:Szok: nawet nikt nie zadzwoni z rodziny i sie nie spyta czy mam za co zyc:Płacz:
moze pozniej sie polepszy bo jak narazie kryzys na calej linii a do tego zostalam sama z tym wszystkim::(:
ok to juz nie zasmucam i zmykam.

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9hwfjba18g.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9hwfjba18g.png

gosiaczek85palos

Zobaczysz jakoś się wszystko ułoży Gosiaczku :) Musi! Macie jeszcze ponad 3 m-ce, aby się przygotować. U nas też się nie przelewa, bo kredyt na mieszkanko spłacamy, dlatego też m.in. poszłam na zwolnienie, aby coś jeszcze dorobić :) Niestety po macierzyńskim nie wrócę do pracy, bo mam tylko umowę do końca ciąży, więc musimy się przygotować już teraz na to. Na szczęście nam rodzice pomogą z wózkiem i łóżeczkiem. A ciuszki najprawdopodobniej większość kupie w ciucholandach za grosze, bo i tak malutka szybko z nich wyrośnie. Wiem, że moja kuzynka pewnie też siostrzenice obkupi. Coś jedna babcia da, coś druga i będzie ok. Najważniejsze to być dobrej myśli kochana :)

http://www.suwaczki.com/ticker.php?pic=klz9zbmhoxtthaf0
30.09.2009- dwie kreseczki
15.10.2009- pierwsze USG :)))

26.11.2009- nasze drugie USG
25.12.2009- pierwszy kopniak!
18.01.2010- pokazała co między nóżkami, a raczej czego nie ma ;)
02.06.2010- przyszła na świat Oleńka

http://www.suwaczki.com/ticker.php?pic=qb3ci09k2g5vriic

gosiaczek85palos
taka posciel jakbym chciala kupic kosztuje 60 euro a ja mam 50 euro na zycie na tydzien:Szok: nawet nikt nie zadzwoni z rodziny i sie nie spyta czy mam za co zyc:Płacz:
moze pozniej sie polepszy bo jak narazie kryzys na calej linii a do tego zostalam sama z tym wszystkim::(:

nieeee nie smucisz no co ty?? po to tu jestesmy zeby sie ywgadac a nie uciekac jak cos jest zle
nie wiemjakie masz uklady z rodzina wiec ciezko mi oceniac sytuacje :/
a co do zakupow to przeciez mozesz wybierac tansze odpowiedniki albo pogadac z kims kto ma juz podrosniete dziecko moze ci odstapi
zawsze jest jakies wyjscie i nie ma sie co bez sensu dolowac tym bardziej ze dziecko to czuje
to powienien byc jeden ze szczesliwszych okresow w twoim zyciu
u nas tez ni zawsze jest kolorowo ale nie ma co sie lamac
czasem trzeba zacsnac zeby i dalej isc pod gorke trudno
czemu piszesz ze jestes sama? masz mezczyzne na odleglosc ale zawsze jest i problemy dzielicie na dwie osoby a nie na jedna
masz tesciowa i pewnie jakis znajomych tam
kochana prosze postaraj sie poskladac w calosc bo gdzies sie chyba rozsypalas
:(
a moze dobrze by ci zrobil powrot do polski na jakis czas skoro kochanego i tak teraz nie ma na mijescu?
moze spotkanie z rodzina poprawi twoje samopoczucie?
przytulam cie bardzo mocno i 3mam za lapke :***

Wpadam na chwilke, przerwa w sprztaniu ufff ale energii jeszcze sporo, z;osc jednak ma tez swoje plusy :smile_jump:

Panterako brzuszek sliczny i widac wyraznie linie :-)

Elfik twoj brzuszek tez sliczny i na dodatek z ozdobami, mam na mysli kolczyki;-) A piesek no nie moge-cudo. U Was to teraz same ksiezniczki beda w domu.

Ja nie mam rozstepow ale mam na brzuchy dosyc duzo blizne po wyrostku (chirurg troche spieprzyl robote) a teraz ta blizna sie powieksza.

Dorotea gratuluje coreczki a pamietam, ze na samym poczatku ciazy lekarz przepowidal Ci synka.

Gosiaczku ubranka sliczna, fajnie ze tesciowa sie postarala. Ale widze ze ceny macie masakryczne w tej Hiszpanii. Moze taniej faktycznie wyjdzie Ci kupowac przez internet w Polsce.

Aiti to super, ze dziewczynka potwierdzona. Juz widze Krzysia z mala siostrzyczka. A imie, ktore wybralas to jedna z trzech moich ulubionych imion dla dziewczynek.

Kaika ciesze sie ze cisnienie wzroslo. Ja mala kawe z mlekiem pije i duzo lepiej sie czuje

Justysiu sliczna posciel, tez juz mysle o pokoiku. Nie moge sie doczekac kiedy zaczniemy go szykowac.

Buziam Was i zmykam do dalszego sprztania!

http://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqg1kc8qciz.png http://emotikona.pl/gify/pic/niemowle.gif

:angel1: Aniolek 6tc :angel1: Synek 36 tc

justysia_k
KaiKa
A ciuszki najprawdopodobniej większość kupie w ciucholandach za grosze, bo i tak malutka szybko z nich wyrośnie.

wlasnie to tez jest swietny pomysl!!
moja siostra nieraz takie ciuchy wylapuje ze mi wlosy deba staja
doslownie za kilka zlotych nieuzywane ubrania!! a pozniej chodze i jej zazdrosze jakie ona ma swetne ciuchy :D

Z ubrankami dla dzieci jest jeszcze łatwiej, bo często można kupić metkami. Dla mojej kupeli córeczki kupiłam przecudne sztruksowe sukieneczki i w ogóle niezniszczone. A po za tym moja kuzynka ma obsesje związaną z takimi sklepami!

KaiKa
justysia_k
KaiKa
A ciuszki najprawdopodobniej większość kupie w ciucholandach za grosze, bo i tak malutka szybko z nich wyrośnie.

doslownie za kilka zlotych nieuzywane ubrania!! a pozniej chodze i jej zazdrosze jakie ona ma swetne ciuchy :D

Z ubrankami dla dzieci jest jeszcze łatwiej, bo często można kupić metkami. Dla mojej kupeli córeczki kupiłam przecudne sztruksowe sukieneczki i w ogóle niezniszczone. A po za tym moja kuzynka ma obsesje związaną z takimi sklepami!

kiedys jak bylam w kolobrzegu to tam znalazlysmy z mama taki sklepik z samymi markowymi ciuchami... dziewczyny trafilam tam jak byla dostawa - co tam sie dzialo?? babki sobie z rak wyrywaly :smile_jump:
prawie jak mandarynki w promocja w Auchan prze bozym narodzeniem :36_1_21: to widok ktorego dlugo nie zapomne :D az mi tato zabronil podchodzic po te mandarynki bo sie bal ze mnie przewroca :smile_jump: :smile_jump:

justysia_k

nieeee nie smucisz no co ty?? po to tu jestesmy zeby sie ywgadac a nie uciekac jak cos jest zle
a co do zakupow to przeciez mozesz wybierac tansze odpowiedniki albo pogadac z kims kto ma juz podrosniete dziecko moze ci odstapi
zawsze jest jakies wyjscie i nie ma sie co bez sensu dolowac tym bardziej ze dziecko to czuje
czemu piszesz ze jestes sama? masz mezczyzne na odleglosc ale zawsze jest i problemy dzielicie na dwie osoby a nie na jedna
a moze dobrze by ci zrobil powrot do polski na jakis czas skoro kochanego i tak teraz nie ma na mijescu?

pobyt w Polsce napewno dobrze by mi zrobil:angel1:

Gość panterka

Elffik
panterka
Elffik

:oops: a no mam... lubię tatooooooo :wink: to jeden z nich :wink:

gdzie jeszcze masz ? ja tez lubie tatuaże :) i też mam swoje :)

Ano mam jeszcze na łopatce i na lędźwiach :D
A Ty?

ja mam na lędżwiach i na szyji :)i chcę własnie zrobić sobie na łopatce z okazji zdana prawka no ale w ciazy nie chcę robić i sie zastanawiam czy jak bede karmic to mogę A pokaż swoje :)

gosiaczek85palos
justysia_k
gosiaczek85palos

starczy straczy
glowa do gory
zmien nastawienie bo faktycznie strasznie jestes przygnebiona :(
a tu cos na poprawe nastroju - mi zawsze pomaga :D

http://iamsofit.com/Portals/0/make-my-friends-fat_small.jpg

KaiKa
gosiaczek85palos

Zobaczysz jakoś się wszystko ułoży Gosiaczku :) Musi! Macie jeszcze ponad 3 m-ce, aby się przygotować. U nas też się nie przelewa, bo kredyt na mieszkanko spłacamy, dlatego też m.in. poszłam na zwolnienie, aby coś jeszcze dorobić :) Niestety po macierzyńskim nie wrócę do pracy, bo mam tylko umowę do końca ciąży, więc musimy się przygotować już teraz na to. Na szczęście nam rodzice pomogą z wózkiem i łóżeczkiem. A ciuszki najprawdopodobniej większość kupie w ciucholandach za grosze, bo i tak malutka szybko z nich wyrośnie. Wiem, że moja kuzynka pewnie też siostrzenice obkupi. Coś jedna babcia da, coś druga i będzie ok. Najważniejsze to być dobrej myśli kochana :)

Gosiu wszystko się poukłada zobaczysz a kasa nie najważniesza :) głowa do góry :) :zwyrazami_milosci::zwyrazami_milosci::zwyrazami_milosci:

hejka kobietki tyle żeście nasmarowały ze ja nie nadążam czytam i nadrabiam zaległości a my od rana w rozjazdach wystalismy sie jak nie w Urzędzie miasta to u diagnostyka bo mąz ma dzis ostatni dzien urlopu i chciał zarejestrowac autko ale juz jestem w domciu może namowie męża na oponki bo wiecie co w czoraj nie zrobiłam obeszłam sie smaczkiem ale justysia dorotea dziękuje za przepis bedziemy testować jak nie dzis to w weekend tylko powiedzcie mi czy ciasto ma być grube znaczy sie jak bede wycinac te kułeczka czy cienkie?
Aga ty wagą sie nie przejmuj wiesz teraz jest inaczej bo rosnie w tobie mała Haneczka:)) i to dlatego teraz sie wiecej waży:) zreszta ja tez nim sie obejrzałam a tu juz 7 kg do przodu także kochana gonie cie ....:)
Panerko Elfiku boże ja przy was to mały pikuś aleeeee jesteście brzucholki duże pileczki ojjj duże ale spoko loko jeszcze troszke i was dogonie :)

Elfiku ale masz ślicznego piesiunia taki maleńki słodziutki mniammmm nie to co moja mała krówka 40 kg wagi do tego ślini sie ze szkoda gadać sciany to co troche powinno sie u nas malować bo przy naszym Spajkusiu nic nie trwa wiecznie:)) kochany jest ale teraz zrozumialam ze duzy pies nie powinien byc w bloku ale taki przytulas tak go kocham ze szok:)) kiedys jak opanuje naukę wklejania zdjęc to wam pokarze mojego pupilka:)

dobra dziewojki uciekam bo tam mi sie wczorajsza ogorkowa grzeje i jak dłuzej posiedze to bede miala wrzatek buziaki :36_1_76::36_1_76:

http://www.suwaczki.com/tickers/iv098iik3tqtz1i0.png
http://www.suwaczki.com/tickers/eikte6hhvgi5y50l.png

Gość panterka

justysia_k
KaiKa
justysia_k

kiedys jak bylam w kolobrzegu to tam znalazlysmy z mama taki sklepik z samymi markowymi ciuchami... dziewczyny trafilam tam jak byla dostawa - co tam sie dzialo?? babki sobie z rak wyrywaly :smile_jump:
prawie jak mandarynki w promocja w Auchan prze bozym narodzeniem :36_1_21: to widok ktorego dlugo nie zapomne :D az mi tato zabronil podchodzic po te mandarynki bo sie bal ze mnie przewroca :smile_jump: :smile_jump:

Oj Justynko wiem o czym mówisz pamiętam te manarynki ale sie uśmiałam z moim M :hahaha::sofunny::sofunny::sofunny::sofunny:

gosiaczek85palos
justysia_k

pobyt w Polsce napewno dobrze by mi zrobil:angel1:

No to Kochana moze zastanów sie na przylotem do Polski co ?

Witajcie

U nas juz prawie po remonciku nie ma sladu:) Jeszcze tylko kilka rzeczy dosprzatac i bedzie super::):

Jejku juz 22 tydzien mija ale to leci::): Jeszcze wekendzik a pozneij do lekarza::): Mam nadzieje ze nadal jest wszystko ok...
POiwedzcie mi...wiem ze juz pyatalam kiedys ale teraz juz dzieciatka wieksze wiec lepiej pewnie czuc...gdzie czujecie ruchy?? Bo ja wiekszosci z samego dolu i czasem takie musniecia po boku jakby raczki...pamietam ze jak bylam z synkiem w ciazy to glowke poczulam gdzies kolo 27 tygodnia z samej gory... tak wiec tak sobie mysle ze nadal pupka siedzi w dole...chyba moja miednica jest niewymiarowa::): tak sobie mysle::):

Gość panterka

ewcia_k
Witajcie

U nas juz prawie po remonciku nie ma sladu:) Jeszcze tylko kilka rzeczy dosprzatac i bedzie super::):

Jejku juz 22 tydzien mija ale to leci::): Jeszcze wekendzik a pozneij do lekarza::): Mam nadzieje ze nadal jest wszystko ok...
POiwedzcie mi...wiem ze juz pyatalam kiedys ale teraz juz dzieciatka wieksze wiec lepiej pewnie czuc...gdzie czujecie ruchy?? Bo ja wiekszosci z samego dolu i czasem takie musniecia po boku jakby raczki...pamietam ze jak bylam z synkiem w ciazy to glowke poczulam gdzies kolo 27 tygodnia z samej gory... tak wiec tak sobie mysle ze nadal pupka siedzi w dole...chyba moja miednica jest niewymiarowa::): tak sobie mysle::):

ewciu no to fajnie że o remonciki Najgorsze tosprzątanie teraz ale macie pomocnika to wam pomoże :zwyrazami_milosci::zwyrazami_milosci:

a co do ruchów toja też najczęsciej czuje na dole i czasami na środku jakby wypychanie rączek albo nóżek a nawet czasami czuję w zebrach i to jest najgorsze

Gratki z okazji 22tc :brawo::brawo::brawo:

justysia_k

ja juz mam w glowie wizje tego jak pokj bedzie wygladal i co gdzie bedzie stalo
teraz wystaczy pokupowac mebelki i mezusia zagonic do skrecania co baaardzo lubi :D
zamyka sie na caly dzien i skreca, stuka, puka po czym wola mnie zebym zobaczyla efekty pracy - jeden mebel w ciagu calego dnia :36_1_21: :36_1_21: :36_1_21: ale wiecie jak maja faceci - czytac jednoczesnie instrukcje, dopasowywac elemnty do siebie a noga dosunac sobie srubokret? nieeeee niemozliwe
najpierw siadam i dokladnie czytam instrukcje
pozniej dokonuje podzialu zalaczonych srubek
pozniej rozkladam wszytskie czesci po calym pokoju
pozniej kazda srubke sprawdzam z instrukcja
zaczynam szukac srubokretu
wracam
jeszcze raz przegladam srubki czy nic w tym czasie nie zniknelo itd itd itd
:smile_jump: :smile_jump: :smile_jump:

:sofunny::sofunny::sofunny: mężczyźni są nieźli :sofunny:

KaiKa

To tak jak ja :smile_jump: Uwielbiam lumpki!!! Te rzeczy które wklejałam dla Lenki (sweterek i geterki) właśnie są stamtąd :whistle: wogóle moje dziewczyny mają większośc rzeczy z nich... i zawsze to są rzeczy unikatowe, często markowe :whistle: i co najważniejsze "za grosze" :great:

gosiaczek85palos kochana doła weź zakop głęboko! I nie smutasisz nam tu... wygadaj się jak potrzebujesz, od tego jesteśmy :wink: I rozważ ten przylot do Polski :great: Skoro sprawi Ci to przyjemnośc i poczujesz się lepiej to czemu nie?

panterka
Pochwalę sie wam moim nowym nabytkiem :)

Cudo!!!! A myślałam, że dla dziewczynek są tylko takie piękne rzeczy :)

panterka
Pochwalę sie wam moim nowym nabytkiem :)

:love::love::love::love::love: :great::great::great::great:

ewcia_k

Fajnie, że remont skończony :yipi: Gratki 22 tygodnia :brawo:
A ruchy to ja czuję różnie... ale najczęściej na dole i po bokach brzuszka :wink:

panterka co do tatuaży to ja nie wklejam zdjęc... wstydzę się :oops: :wink:
No i nie ma mi kto foty zrobic :whistle:

ewcia_k
Witajcie

Ja na początku czułam również głownie na dole brzucha, a teraz różnie. Gdzie się małej kopnie tam czuję.
To teraz Ewciu odpocznij. Należy Ci się po remoncie :)

Elffik

To tak jak ja :smile_jump: Uwielbiam lumpki!!! Te rzeczy które wklejałam dla Lenki (sweterek i geterki) właśnie są stamtąd :whistle: wogóle moje dziewczyny mają większośc rzeczy z nich... i zawsze to są rzeczy unikatowe, często markowe :whistle: i co najważniejsze "za grosze" :great:

A już myślałam, że moja kruszynka będzie tylko latała w lumpkowych rzeczach :smile_move: