Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maleństwa 2010 :))))

Gość panterka

Rekomendowane odpowiedzi

dorotta piszesz o tym, że szyjka Twoja coś nie tak. Ale nie wiesz dokładnie co się dzieje? Czy po prostu jest twarda, czy się skróciła, czy rozwiera?
Wiesz, jak rozmawiałam z moim ginem to mówił, że ten pessar to nawet w Polsce nie wszyscy zakładają. Najbardziej on jest znany tutaj na "ścianie zachodniej" kraju. Własciwie pessar pochodzi z Niemiec. I własciwie jest on stosowany przede wszystkim w Niemczech i POlsce. Mój gin go stosuje od ok. 10 lat. Nie wiem jak tam u Ciebie, na tej chorej obczyźnie by było. Bo oni to luzacy. Wiesz słyszałam, że co niektórzy gin. zakładają pessar nawet profilaktycznie, jak nie ma rozwarcia, ani skracania szyjki.
Ja zamawiałam swój pessar w Zielonej Górze, telefonicznie u Michael'a Herbich'a (to taka firma produkująca) i przysłali mi go na drugi dzień roboczy, i od razu założył mi go mój gin.

http://www.suwaczki.com/tickers/ukdyh3711yb9g3jp.png

http://s2.pierwszezabki.pl/037/0370839b1.png?9808

Zula zdjecia piekne Bardzo ślicznie wygladałaś :)))

a co do zdjęc to możej jej wstawiać za pomocą załączników masz to koło znaczka cofnij wciskasz na niego wyskakuje ci okienko i tam wczytujesz zdjecie i wysylasz później i pokazuje sie w poście :) proste zobaczysz sama :zwyrazami_milosci:

Powracając do kwestii wyboru pojazdów dla naszych dzidź. Czy słyszałyście coś o tej firmie emmaljunga

Emmaljunga City Cross

Podoba mi się ten wózeczek i piszą, że jest lekki. Ja w ogóle chcę wybrać czterokołowca. Jakoś nie umiem przekonać się do trójkołowców. Koleżanka miała i ma Peg Perego, ale jak go pchałam, to miałam wrażenie, że mi "ucieka". Chyba bym się nie przyzwyczaiła. Choć ona zadowolona.

panterka
Zula zdjecia piekne Bardzo ślicznie wygladałaś :)))

a co do zdjęc to możej jej wstawiać za pomocą załączników masz to koło znaczka cofnij wciskasz na niego wyskakuje ci okienko i tam wczytujesz zdjecie i wysylasz później i pokazuje sie w poście :) proste zobaczysz sama :zwyrazami_milosci:

panterko ja to taka niekomputerowa. Wszystko po omacku robię. I te zdjęcia też tak wkleiłam.

aga82
nie wiem jak wy lae ja bardzo boje sie latac samolotami i zawsze jak siedze juz w tej okropnej maszynie to cała podróż sie modle..Jak wariatka :D
W tym roku mieliśmy wczasowac w Meksyku (marzenie mojego męża) nooo ale chyba skończy sie nad polskim morzem, bo nie wybiore sie z malutkimdzieckiem w taka podróż. Moim marzeniem jest wyspy bali, chcemy tam lecieć na 20 rocznice slubu czyli za 10 lat hahahaha no kto wie może sie nam uda :D

ja sie nie boję :yuppi::yuppi: jedynie teraz w ciązy to tak bo tyle sie naczytałam i nasłuchałam ze wolę nie latac

justysia_k
aga82
nie wiem jak wy lae ja bardzo boje sie latac samolotami i zawsze jak siedze juz w tej okropnej maszynie to cała podróż sie modle..Jak wariatka :D
W tym roku mieliśmy wczasowac w Meksyku (marzenie mojego męża) nooo ale chyba skończy sie nad polskim morzem, bo nie wybiore sie z malutkimdzieckiem w taka podróż. Moim marzeniem jest wyspy bali, chcemy tam lecieć na 20 rocznice slubu czyli za 10 lat hahahaha no kto wie może sie nam uda :D

ja uwielbiam latac ale marek to tak panikuje ze szok, przezywa juz tydzien przed wylotem a pozniej musze go trzymac przy starcie iladowaniu bo sie caly telepie rece mu sie poca itd :D ehhh a to taka frajda :P teraz jak wracalismyz tunezji to samolot nagle zmienil kurs i zaczal sie kierowac od rzymu nad bosnie i marek juz panikowal ze nas porwali i ze trzeba zadzownic i sie pozegnac :D :D :D tak mnie wqrzyl ze myslalam ze padne
pozniej prawie pol godziny krazylismy nad wroclawiem bo pewnie nie bylo gdzie ladowac to malo sie nie poryczal ze sie rozbijemy
nastepnym razme chyba mu zapodma jakies leki na uspokojenie bo ciezko tak podrozowac z takim tchorzem :P

aga a kiedy chceicie do tego meksyku? przed prodem jeszcze?

na bali chcielismy jechac na podroz poslubna ale wtedy byly jakies tez tam zawirowania pogodowe i odpuscilismy :/

oj współczuję Ja tak miałam z mama jak lecieliśmy na Lanzarote jak ona panikowala bo lotnisko było przy samym morzu i do lądowaia schodziliśmy nad morzem i ona tak panikowała a jeszcze madra usiadła sobie koło okna :hahaha::hahaha::hahaha:

martitatita
Dziewczyny, witam sie i zegnam, bo na uczelnie elce...
trzymajcie blagam kciuki, bo mam dzis i jutro mega zaliczenie i egzamin - aaa ja nic nie umiem :|

Napewno sobie poradzisz :))) trzymam :big_whoo:

Aiti
justysia_k
kika jaka strzskana :) slicznie razem wygladacie :)
ehhhh jak ja kocham wakacje :D
a gdzie byliscie?

jak juz jestesmy w wakacyjnym kilmacie to w zalaczeniu wrzesien 2009 :)

Przecież na tą Dominikanę miałyśmy dopiero jechać??... a tu już powroty :D

Qrcze w Poznaniu nie ma kostiumów "brzuszkowych", a jednak nie chę iść w bikini na basen.... buuu
Ciuchy z internetu to zawsze zagadka - kiedy dojdą? czy będą pasować? czy da się wymienić?

ja często kupuję na internecie i jestem zadowolona zazwyczaj pasują i jakby co da sie wymienić Wiec spokojnie :)

Zula'79
Powracając do kwestii wyboru pojazdów dla naszych dzidź. Czy słyszałyście coś o tej firmie emmaljunga

Emmaljunga City Cross

Podoba mi się ten wózeczek i piszą, że jest lekki. Ja w ogóle chcę wybrać czterokołowca. Jakoś nie umiem przekonać się do trójkołowców. Koleżanka miała i ma Peg Perego, ale jak go pchałam, to miałam wrażenie, że mi "ucieka". Chyba bym się nie przyzwyczaiła. Choć ona zadowolona.

wózeczek fajniutki :))) ja tez o taki na początku myślałam ale ja musze jakiś mniejszy żeby mi sie do samochodu mieścił bo ja bedę częsciej samochodem jeżdzić jedynie na spcery wózkiem bo do sklepów trzeba samochodem podjechac i co ja mam się męćzyyć ze składaniem wózka Nie bardzo

Zula'79
justysia_kdzięki za skomplementowanie zdjęć. A jednak otworzyłaś link. Więc widać te galerię. No to już wiem, co robić. A sukienka była drugą sukienką, którą przymierzyłam, jak wybierałam ubiór do ślubu i od razu wiedziałam, że to będzie ta. Żadna inna już później mi tak nie leżała. A chciałam właśnie taką skromną, no i rękawki, bo to przecież ślub był na październik.

Patrząc na twoje zdjęcia mocy nabiera stwierdzenie "eteryczna blondynka". A do tego ta jesienna aura... ładne , ehh... :cute_l:

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ci09koflwn31f.png

Aiti
Witam,

Jeszcze raz chciałabym się Wam przypomnieć i pochwalić, że załapałam się do pre-finałowej 30-tki w konkrusie tortowni na piernikowy domek 2009r.

Potrzebuję Waszej pomocy by przejść finałowej 7-ki, więc uprzejmie proszę
Zagłosujcie na Niebieski Domek Muminka!! tortownia.pl :: Konkurs Domek z Piernika 2009

PZDR

PS. Więcej zdjęć jest tu: wikkori pasjonuje się dziś...: Zimowy Domek Muminka

już zagłosowałam :)) :zwyrazami_milosci:

Zula'79

Emmaljunga City Cross

No ja też mam 2 typy.:15_9_28:
WÓZEK SPACERÓWKA+GONDOLA + FOTELIK ESPIRO (877948316) nasza-klasa.pl - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
X-LANDER X3 2009 MEGAZESTAW W NAJNIĹťSZEJ CENIE !! (876786439) nasza-klasa.pl - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
:15_9_28:

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ci09koflwn31f.png

Dixi78
Zula'79

Emmaljunga City Cross

WÓZEK SPACERÓWKA+GONDOLA + FOTELIK ESPIRO (877948316) nasza-klasa.pl - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
X-LANDER X3 2009 MEGAZESTAW W NAJNIĹťSZEJ CENIE !! (876786439) nasza-klasa.pl - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Fajne te wózeczki ja tez właśnie myślę o X landerze ale 3 kołowym heheh fajniusie

Dixi78
A tak przy okazji- robicie coś z suwaczkami , że się wam zmienia czas. Bo u mnie od 3 dni cały czas tak samo. Zielona jestem...

co so suwaczka to ja nic nie robię samo sie zmienia może coś źle skopiowałaś spróbuj jeszcze raz zrobić nowy suwaczek może sie uda

coś dla Justysi specjalnie :))

Czy gorące kąpiele w czasie ciąży są niebezpieczne?

Witam serdecznie. Jestem w drugim tygodniu ciąży. Uwielbiam gorące kąpiele, relaks przy świecach i aromaterapię. Słyszałam jednak, że takie kąpiele nie są wskazane w czasie ciąży. Czy mogą zagrozić dziecku? Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam bardzo serdecznie, ika

Witaj, Ika!
Aromaterapia, kąpiel przy świecach ... Cudowna sprawa. Ja bym jeszcze dorzuciła co nieco, ale to już nie mój temat, chociażby relaksacyjną muzyczkę.

Ika, możesz mieć to wszystko, prócz gorącej wody. Niestety! Na skutek gorąca dochodzi do przekrwienia narządu rodnego oraz mięśni dna miednicy, a więc okalających mięsień macicy, a także do rozpulchnienia mięśni pochwy. To stwarza poważne ryzyko poronienia lub niedonoszenia ciąży. Gorąca kąpiel jest zatem niebezpieczna dla całej ciąży.

Optymalny czas kąpieli, zaledwie ciepłej, nie gorącej, powinien wynosić 15 minut. Zbyt długie wylegiwanie się w wannie, zwłaszcza w czasie ciąży, kiedy to zmienia się pH pochwy, podnosi ryzyko wystąpienia wszelkich infekcji w obrębie dróg rodnych, np. grzybicy. Ta persona non grata, tak nielubiana przez nas, kobiety, lubi mościć sobie gniazdko w rozpulchnionym, mokrym podłożu.

Bardziej bezpieczny i higieniczny dla kobiet oczekujących dziecka jest prysznic. Przy okazji, radziłabym nie zamykać szczelnie kabiny, a podłogę w łazience zabezpieczyć matą antypoślizgową. W ostatnim trymestrze, na skutek działania hormonów, dochodzi do fizjologicznych zaburzeń nerwu błędnego, dlatego trudno jest nieraz utrzymać równowagę. Wysoka temperatura, czy to wody, czy powietrza podnosi ciśnienie krwi, powoduje zaburzenia rytmu serca, tzw. „kołatanie serca”, co również nie jest obojętne dla utrzymania ciąży.

Reasumując: relaks, miłe chwile, blask świec, kojący zmysły zapach - jak najbardziej tak; wysoka temperatura – zdecydowanie nie.

Zatem, Ika, wiele pięknych chwil, ale umiarkowanych.

tak sobie czytam na necie kalendarz ciązy i dowiedziała sie czegoś

Tydzień 20 (18 tydzień od zapłodnienia)
To już półmetek ciąży. Wytwarza się maź płodowa, która zabezpiecza skórę dziecka przed zmacerowaniem. Obecnie po porodzie nie kąpie się noworodka - maź działa na skórę odżywczo i ochronnie, lepiej więc się zbyt szybko jej nie pozbywać. Wzrosła objętość płynu owodniowego - teraz wynosi 250 ml (pod koniec ciąży będzie to około litra). Malec połyka wody płodowe - doskonale zna ich smak i zapamiętuje go.

Przez pępowinę dociera do niego wszystko to, co mama zjada i wypija. I już w brzuchu dziecko nabiera kulinarnych nawyków - tak naukowcy tłumaczą nasze upodobania smakowe. Jeśli w czasie ciąży objadasz się mięsem i wędlinami, nie zdziw się, że twoje dziecko będzie w przyszłości wolało zjeść na obiad schabowego zamiast naleśniki z serem.

Dziecko może mieć… czkawkę. Odczujesz ją jako delikatne, rytmiczne podskakiwanie w brzuchu.

właśnie od jakiś kilku dni czuję takie podskakiwanie i już wiem co to jest hehe czkawka Niemożliwe cudowne :yuppi::yuppi::yuppi:

Witam czwartkowo wszystkie Mamusie i Brzusie :D

panterka super ten temat z tymi kompielami, bardzo przydatny. Jak ja wiele sie tutaj od Was uczę :36_3_15:

Data mojej OM 14.09.09 a przewidywany termin porodu mam na 21 czerwiec :D

Zula'79 justysia_k KaiKa super zdjątka, aż miło na Was patrzeć !!A wrażenia napewno bezcenne... I widać że romantyczne wakacje poskutkowały tym że dzisiaj cieszycie sie i czekacie na upragnione Dzidzi :36_2_25:

Asia30 śliczny Brzusio :yuppi:

Życzę miłego i ciepłego wieczorku bo za oknem brrrr.... zimno aż strach !!

http://dziecko.haczewski.pl/suwaczek/2009/9/14/28.png

Dixi78
Zula'79

Emmaljunga City Cross

ale fajowskie wozki,strasznie mi sie podobaja:):36_1_11: ja dzisiaj szperalam po stronkach hiszpanskich i nie widzialam takich, same z cienkimi i malymi kolami albo trzy kolowe co nie zabardzo mi sie podobaja.
moze pdeslecie mi z Polski jakis fajny jakby co?

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9hwfjba18g.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9hwfjba18g.png

Witam drogie mamusie,

Dzisiaj tutaj spokojniej niz zwykle, gaduly gdzie jestescie? ;-)
Justysiu ja nie mam tej pionowej lini jeszcze, kiedy ona powinna sie pojawic? Czy to juz czas?
Cos ostatnio tez piersi mnie nie bola i nie rosna. Mam nadzieje ze to nic zlego bo dzdziusia czuje jak tam bryka.

Dziewczyny czy was tez bola nogi? Mnie tak bola nawet w domu jak sie nie mecze. A w nocy to czasami koszmar albo mi cierpna nogi albo mnie bola.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqg1kc8qciz.png http://emotikona.pl/gify/pic/niemowle.gif

:angel1: Aniolek 6tc :angel1: Synek 36 tc