Skocz do zawartości
Forum

Irlandia

Gość Olimpijka

Rekomendowane odpowiedzi

pakusia86
Bladze juz tak po forach od jakiegos czasu i nie wiem co robic.... Mam na imie Paulina i mieszkam w Irl obecnie, wlasnie dowiedzialam sie ze bede miec dzidziusia.... nie wiem co mam robic.... nie wiem jak to bedzie, jak to wyglada wszystko w ie.....

Witaj Pakusia :)
absolutnie sie nic nie martw :) a ode mnie przyjmij gratulacje zafasolkowania :) Moniq ma racje ja tu irlandkuje z nie irladkami hehe :)

a co do ciazy i porodu..........udaj sie do GP i zglos ze jestes w ciazy.wtedy zrobi Ci test i pobierze krew na badania. Pozniej juz bedziezz musiala umowic sie na usg do szpitala i tyle.....reszta sie zajmie sluzba zdrowia a zajmuja sie b.dobrze. Wizyty u GP wyznaczacie razem najpierw co 4tyg a pozniej co 2 i co tydzien. Jak cos sie dzieje czy czujesz ze cos nie tak to smigasz albo do GP jak to godziny urzedowania albo do szpitala zeby sprawdzili co i jak. Opieka jest bezplatna, placisz tylko za piuerwsza wizyte u GP jak nie masz gp card lub medical card. Hmmmmmm a skad w irl jestes?? jak z Cork to moge cos wiecej nt szpitala napisac
:) bedzie dobrze ----glowa do gory, dzieci to takie kochane klopoty :)

Moniq- ano sie zwalilo i na nas.....ja sie od poniedzialku lecze heheh ale nie psychiatrycznie choc i to by sie przydalo :) a do tego Olisie kontroluje z jej angina....a Natankowi zdrowka i slicznego zagoenia rany :)

Buziaki dobranoc

dziekuje Wam bardzo za gratulacje..... ciesze sie strasznie z dzidzi, naprawde :) jestem cala w skowronkach, ale martwie sie co teraz bedzie
nie mam lekkiej sytuacji.... 9 dni temu zrezygnowalam z pracy na dzien i zaczelam prace na nocki w Tesco, okazalo sie po 3 dniach ze jestem w 7tc.... a z tego co czytalam to praca na nocki w czasie ciazy odpada, pozatym w mojej pracy trzeba sie stroszke na dzwigac wiec juz wogole nie wesolo..... zostalam wiec bez pracy (dzis ich powiadomie o moim stanie) i bez zasilku zadnego, bo mi sie pewnie nie nalezy nic :( ani macierzynskiego ani nic..... bo jestem na okresie probnym...... ahhhh

Jestem z Killiney (pod Dublinem), ale juz w przyszlym miesiacu przeprowadzamy sie do Wicklow, wiec nie wiem gdzie sie wybrac do GP czy do Dublina czy do Wicklow... chyba do Wicklow bo tam blizej bedzie pozniej..... z reszta nie wiem gdzie mam szukac tych GP, nigdy nie bylam tu chora i nie wiem czy to w szpitalu czy gdzie :(((

Poaztym zwlekam z GP narazie bo w srode jade na urlop do Polski na 15 dni, zrobie wszystkie badania jakie kazal mi lekarz gin. i po powrocie wybiore sie do GP....

ahhhhh...... zycie czasami sie tak komplikuje

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200306173338.png

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200701010929.png

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090516284453.png

eeeeeee, film mnie usypia to wrocilam
i K tez usypia :lol: to on poszedl jesc cukierki a ja tutaj

a gotowe na wszystko sie koncza we czwartek!!! buuuuuuuuuu
klawiature mam nadal te sama do tego spacja mi nawala i nie zawsze dziala

K sie wlasnie pyta co che na urodziny , pomyslalam ze klawiature moze ale wcale mi sie taki prezent nie podoba :lol:

a oli, cos ze zdrowkiem chyba. pisz kobieto co jest??!

Malgosiu no porobilo sie ale moze to i lepiej bo final mogl byc tragiczny dla mnie.
Zamknelam sklep, zrezygnowalam z restauracji ....zostala tylko firma ktoraa Adam ciagnie a ja zostane od tej papierkowej roboty.....i wystarczy---> dopoki zdrowie mi nie pozwoli na cos wiecej :)

Moniq- nowa klawiatura....czyz nie jest to to o czym marzysz ??? :lol:
buziaki dla nauczycielek.......:taniec1:

Dyspensy od komputera nie dostalam wiec bede z Wami :)

Narazie jeszcze choruje wiec nie odczuwam braku pracy no i przeprowadzka do domku ......widzialas juz podmeblowany Malgosiu????

Zobaczymy ile ludzi bedzie mnie musialo trzymac tak za miesiac dwa jak dojde do siebie i bede szalec ze ja pracoholik....zobaczymy :D

buziaki i spokojnej srody

Dzieki Malgosiu........Sa komody i szaf dodatkowo nie chcemy z racji ze na starym mieskaniu mialam mnostwo i teraz 3/4 ciuchow wywalilam........po co magazynowac..... mieszkamy juz od piatku :) jest super...Olisia zaaklimatyzowana .... zyc nie umierac :) a no "ogrodku" rosnie juz trawka :)

spokojnej nocy :)