Skocz do zawartości
Forum

Lasagne z indyka


agan5

Rekomendowane odpowiedzi

Skladniki;
50 dag mielonego miesa z indyka
30 dag brukselki
2-3 zabki czosnku
1 lyz. oleju,po lyzce masla i maki
250 ml mleka
250 ml smietany kremowki
przyprawy vegeta,sol,pieprz
1 trojkacik serka topionego -smietankowy

Na patelni rozgrzac olej,wlozyc mieso i podsmazyc.Czosnek obrac i przecisnac przez praske i dodac do miesa.Chwile smazyc potem zdjac z ognia przyprawic sola i pieprzem.
Brukselke oczyscic iwlozyc do posolonego wrzatku,gotowac 10-15 min.Odcedzic i ostudzic zimna woda.Zaroodporne naczynie natluscic,przelozyc mieso i powkladac w to brukselke.
przygotowac sos beszamelowy z serkiem topionym,polac mieso i zapiekac 30 min. w 200st.
Mozna przybrac to danie galazkami ziol i podac np. z piure ziemniaczanym pycha

:Zakręcony:

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...