Skocz do zawartości
Forum

Związki mieszane czyli mężowie obcokrajowcy:)

Rekomendowane odpowiedzi

Asik

szkoda tylko ze mozg mi mlodnieje a nie cialo.....:nerw:
:)

TEKST DNIA ASIK!!! Ja mam to samo i wiesz jak to sie podobno nazywa... ? ZDZIECINNIENIE HIHIHIHI
:smile_move:

dragon lady
hej stetryczale mieszanki - dolaczam sie do grona tychze

stara dupa jestem i tyle na ten temat:D
DRAGON, ALE JAKA FAJNA!!!
:smile_move:

SuzyMummy
hej laski,
ja robie wszystko (dzisiaj tylko hehe) przeciw waszej przypadlosci... starzeniu sie :P Poszlam do fryzjera, poszlam se zrobic paznokcie... i kupilam se spodenki... takze chociaz troche humoru...

SUZY, ja Cie nie chce martwic, ale ta NASZA PRZYPADLOSC jest nieuleczalna :o_noo:

flor

A tata sie ze mnie smial jak sie wyprowadzalam zebym sie chociaz zalewajki nauczyla gotowac hahaha:D

FLOR, GRATULACJE!!! Mi sie tez wszyscy dziwili jak po raz pierwszy smakowali, ze cukru z sola nie myle ;)))

kata
jeeeeeeest komputer!!!!!!
postaram sie zjajzrec pozniej jak meza od niego oderwe:P buziaki!!!!!

KATA, oderwij Meza, bo sie STESKNILYSMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nadmienie tylko, ze ja mam zdecydowanie GLUPAWKE po smutku... To chyba ostatnie stadium ;) ?
:glass:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-18170.png

witam.
ehh u mnie z kazdym dniem lepiej....tzn lepiej poprostu staramy sie ukladac wszystko tak zeby bylo dobrze.wiec e.staramy sie zeby bylo kazdego dnia wiexej usmiechu.mamy u siebie mojego siostrzenca i w domu mnostwo smiechu dzieciecego a to daje tyle radosci...same wieci....kazda przeszkode mozna pokonac.
nasze male dziecko serwuje usmiechy od ucha do ucha i guganie
a duze dzieciatko tez usmichy od ucha do ucha skarzy na kuzyna mamo Bartek to.... etc
a to fotki moich dziewczynek.ah Ola miala wczoraj szczepienie placz skrzenie ojeju straszne to bylo i dla niej i dla mnie.w nocy goraczka ale dziecko spalo wiec jej niedawalam niczego dzis dzionek odsypiala wczorajszy placz a teraz fika prawie naga bo tak cieplutko.Oliwia prawie sie rozplakala jak Olenke kluli

i jeszcze tak dziekuje wam wszystkim za pozdrowienia i ciepla slowa jestescie niezastapione a o Adze juz niewspomne co to ze dobre kochane serduszko.
a zdjecia wszystkie poogladalam i tak Kata Zosik tak sliczny i te oczka a fryzurka no cudo!!Suuzzy a Nastka to modelka usmiecha sie do aparatu bosko.Agha Misia pieknnosci,a raczki jejku jakie slodkie moja Ola to przy jedzeniu bije mnie w piers ewentualnie trzyma.

Flor a u mnie bylo kiedys tak z gotowaniem moj taki chlopak bylam z nim moze miesiac to bylo przed wyjazdem do Holandi jakies pol roku,ja mialam swoje mieszkanie i on przyjezdzal domnie w porach obiadowych liczac na obiad...a ja niegotowalam obiadow bo Oliw jadla w przedszkolu,gotowalam w godz wieczornych ze na kolacje z Oliw jadlysmy jakby obiad.ile on nieraz sie nagadal ze ja musze sie nauczyc gotowac etc(ja umialam)poniewaz jakos niewiazalam z nim zbytnio przyszlosci to olewalam go mowiac ze niebede gotowac i juz ze niech sam siedzi w kuchni ;p
moj Igor to sie smieje ze jednym z powodow dla ktorych zemna jest to moja kuchnia :)
a i jeszcze moja starsza siostra sie smiala ze ja to nawet wode spale...ciekawe co?nasze talenty ujawniaja sie kiedy nasze serduszka chca chyba:)

a wogole Oliw to tak potrafi pyskowac ze jeju ta to w zyciu bedzie sobie radzic :) najpierw chciala anasa potem mowi ze ona chce zeby na mniejsze kawalki pokroic ja nie ze te sa wystarczajace a ona zaniosla do pokoju i mowi ze niebedzie jesc to ja na to ze dzis juz nic do jedzenia niedostanie,a ona z takim wyzutem to ty wcale niechcesz zebym rosla...no rece opadaja...ej moja krolewna ukochana rezolutna pyskula.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Wpadlam powiedziec dobranoc, a tu Agatka jest hihihi... Super, ciesze sie ze juz jest wszystko okay, ze na dobrej drodze. Juz sie tu bardzo martwilysmy bo tu jak w domu .... Wiesz... :-) flor ciasto super sama bym chciala takie zrobic... Ale jest jeden problem :-) nie ma tu takiego sera jak w polsce :-/ i co tu zrobic ? Jakas rada dziewczyny ??? A taka mi ochote na sernik narobilas ! Mmmmmm... MAMO SLONECZKA:zwyrazami_milosci: i dla reszty ktora dzisiaj wydaje sie byc przygnebiona :-*** goodnight

no i jeszcze Oliwki zdjecie bo wczesniej mi nieweszlo.Suzzy dzieki i masz racje tu jak w domu ::)
a i jeszcze witajcie nowe mieszane Aneczko jakiez cudne te twoje pociechy i przyszly mezus tez niczego sobie i piesek fajny a pajak....przemilcze nieprzepadam :]
i Dragon Izunia to wyglada taka delikatnuitka jeju slodziutka.A i trzymamy kciuki za Omarka ktory szykuje sie do wyjscia i dolaczenia do naszego grona mieszanych :)
poprostu dziewczyny mimo wszystkiego chocby niewiem jak to wszystko bylo to trzeba zyc dalej owszem w glowach zawsze to zostanie ale kurcze tak czy siak moje dzieci musza byc szczesliwe a ja im musze dawac przyklad tego szczescia ja i Igor ktory rewelacyjnie sie zachowuje,naprawde ostatnio bylam z niego bardzo dumna.jego wiez z Oliwia zaczyna byc widoczna normalnie golym okiem!!a jak to widze to az serce rosnie.
no i moja ksiezniczka...a dzis sie kapie i wrzeszczy "mama bo ksiezniczka chce juz wyjsc choc mi pomoz"aparatka.
ok buziaki kochane mieszanki jestescie najlepsze!!!!

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

POZDRAWIAM WAS MIESZANECZKI SERDECZNIE!!!!!!!!!!!!
ja mialam caly weekend zalatany a teraz kombinuje jakby to do norge nie jechac a nie wkuzrzyc tym małża...a jak juz to tanio byloby na tydzien tam wpasc, co go pewnie tez nie zadowoli...
ech, a jak na dluzej to zaraz schudne o tysiaka PLN bo teraz sie wakacje zaczely i linie lotnicze poglupialy lotami!!cenami, znaczy sie...

mama 2 corun, jak dobrze ze juz masz sie lepiej!
flor, swietny pies!!!!!
suzymummy w norge tez nie ma, ja miksowalam cottage chesse, nie to samo, ale da rade chyba...albo zrob z kefir i mleka - mieszasz litr na litr w garnku a potem to na malenki gaz/prąd zeby sie ogrzewalo i sama ci sie kulka sera zrobi, ktora potem trzeba przelac na sito i odcisnac wode, tylko to bedzie nieduza porcja, sprobuj...
Dla calej reszty buziaki

http://www.suwaczek.pl/cache/726950a1c9.png
www.devachan-viking.blogspot.com www.0-dzidzi.bloog.pl

Viking - Victor Leon

podtrzymalam...
a poza tym -
MOJA!!!stronka
i niech bedzie za piękna pogode i duzo wypoczynku dla naszych dzieci oraz koniec remontów!
milej niedzieli...
poza tym chyba jednak pojade do norge...
chociaz straszniemi sie nie chce...
oby tylko te upały sie tam utrzymały - 36stopni i słonce...

Viking - Victor Leon

musze sie pochwalic jakie to ja mam szczescie..........

kupić 2 razy te same bilety za kwote dwa razy 850zł to trzeba miec fuksa, co?

zacinajaca sie strona platnosci wizzair i prosze jaki efekt - za pierwszym razem potwierdzenia rezerwacji nie bylo, wiec kupilam raz jeszcze, a tu sie okazuje ze mam dwie identyczne rezerwacje, opłacone kartą kredytowa...
małża kartą, ale co z tego!
jak mi nie uznają reklamacji i nie zwróca kasy za zdublowanie płatności to będzie mój najdroższy lot w życiu!
a tak nie chciałam lecieć,bo już mi było żal wywalic 850zł, ale wiedząc , że małż zrobi aferę jak nie przyjedziemy, postanowiłam, że zapłącę jego kartą - chyba go pokarała jakaś siła wyższa...niemniej jednak mam nadzieje, ze ta kasę zwrócą, bo wolałabym to wydac na dziecko...
trzymajta kciuki...

Viking - Victor Leon

DEVACHAN, musza zwrocic, takie przepisy, ze jak sie dokonuje dwa razy tej samej platnosci karta to zwracaja. Mi sie to przydarzylo kiedys, ale suma byla mniejsza. Zwrocili przelewem, chyba nie od razu, ale w ciagu 7 dni o ile dobrze pamietam. Trzymam kciuki!
Maz sie ucieszy, ze jedziecie :)))

U mnie niedzielny poranek bez rewelacji oglednie mowiac, piknik bedzie wieczorny, bo znajomi z malym dzieckiem tak woleli, mi to pasuje :) Teraz gotuje jakas zupe z wszystkich warzyw jakie znalazlam, zeby sie nie zmarnowaly ;)

MILEJ NIEDZIELI!!!

ODEZWIJCIE SIE :36_3_15:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-18170.png

Monique - kefir niepotrzebny wystarczy mleko i jogurt naturalny (chodzi tylko zeby do mleka UHT wsadzic bakterie ktore je zamienia w ser a te bakterie sa i w kefirach i jogurtach). Ja jeszcze nie robilam sera ale sie przymierzam to dam znac jak poszlo.
Devachan - kase zwroca albo zachowaja na nastepny bilet (tak jest w Easyjet) po prostu kasa zawisa az nie wydasz jej na nastepna podroz.
Aneczko- zdrowaka dla Oliviera ...im szybciej z ta ospa tym lepiej dla niego :)
Agatko - dobrze ze masz chwilke na pisanie :)
Mamo Sloneczka - a Ty imprezujesz ... zlota kobieta :)

U mnie sasiedzi 2 doroslych i 5 dzieci w tym 3 tyg bobas pakuja sie na wakacje do Maroka samochodem ...znaczy BUSEM zaladowany jest pod sufit ... przynajmniej bede miala pare tygodni ciszy w ogrodku hehehe.
Ja uspilam rodzine a sama ide sie opalac ...buzzziiii

http://www.suwaczek.pl/cache/69aff7552b.png

Monique, oczywiscie ze moze byc jogurt naturalny i jakiekolwiek mleko, zeby te zywe kultury bakterii rozmnożyc,dlatego w cieple - tylko nie zagotowac, ma sie tylko ogrzewac, i nie ruszamy garem - kulka serka tak na srodku sama sie wytrąci po jakims czasie, ja nigdy nie sprawdzalam ile to trwa, tylko zostawialam na kuchence elektycznej ustawionej na 2-ke(przy 6 "biegach") a potem sito geste i jaknie chcesz miec zbitego sera to nie odciskaj tylko niech sam odcieknie, poruszaj tylko troche sitem - a mocno odsączony ajlepiej w pieluche tetrową i odcisnac, a potem mozesz smietanki dodac czy co tam chcesz - wychodzi delikatnie kwaskwy w smaku...

Mamo Słoneczka, Agha dzieki za pocieszenie, oby tak bylo!!!

Viking - Victor Leon

Ja mam wreszcie chwile wolna:D

rodzice moi byli u mnie na obiedzie a potem poszlismy do tesciow na kawke:D Ciesze sie pogadalli sobie tescie i pierwsze wrazanie super, tz znali sie juz wczensiej, ale moja mama tescia jeszcze nie znala:D posprzatalam pozmywalam i mam juz wolne, jem ptasie mleczko, bo z sernika juz nic nie zostalo tak smakowal:D jaka dumna jestem:D:D:D:D

Ja to niewiem dziewczyny jak Wy mozecie wytrzymac za granica, ze nie ma sera tego tamtego....
Ja kocham polske za jedzenie:D i sie nie wyprowadze:D:D

Ide odpozcywa, dzis cieplo wreszcie ze 30 stopni w sloncu:D moze w tyg pojedziemy na dzialke jak bedzie ladnie, ale to jeszcze musze obgadac z M :)

Buziaczki:*

Aniołek 6 tydz

:Płacz:
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvhdge54fl2flm.png

Flor - do wszystkiego da sie przyzwyczaic a co do produktow ktorych nie ma to sa to naprawde jednostkowe sprawy (np ogorki kiszone). Czesto czlowiek po prostu nie wie czym moze zastapic to co zna z Polski. Ja tez myslalam ze ser na sernik musi byc taki jaki znalam ale zrobilam z tutejszego (roznica taka ze nie trzeba go mielic bo jest specjalny do ciast) i wyszedl pyszny. No i w wiekszosci duzych miast sa sklepy polskie (nie zdziwie sie jak i na antartydzie sie znajduja heheh)

http://www.suwaczek.pl/cache/69aff7552b.png

uuuufff chwila przerwy żeby zaglądnąć co porabiacie. Agha ja bym mogła bardzooo dluga liste zrobic czego tutaj nie ma a w Polsce jest ... albo inaczej co jest ale dużoo gorsze niż w Polsce ( kwestia przyzwyczajenia) np. Serek Fantazja... mmm.. są tutaj podobne ale nie tak dobre. Moj Andreas uwielba te serki i sam nawet stwierdził że takich tutaj nie ma. Masz racje że poprostu człowiek nie wie czym tak naprawde zastapic te produkty... a ja nawet nie mam sie kogo zapytac o taki ser do sernika bo oni takiego ciasta nie znaja maja cheese cake ale inaczej robiony niż my... czytaj: Obrzydliwy... jedynie w Starbuksie można zjesc dobry sernik.

Mnie od rana coś strzeliło i sprzątam, czasem mam taki dzień że sie chce wszystko zrobić a czasem wogóle nic.

MAM NOWINKĘ WYCHODZI NAM PIERWSZY ZĄBEK, JUŻ GO TROSZKĘ WIDAĆ... ALE JESTEM DUMNA HEHHE... ale tak sobie myśle że to już nie będzie ten sam bezzębnikowych usmiech :) taki słodki... teraz za to będzie królikowy hehehe... :lup:

Devachna kurde.... współczuję z ta kasą , bo to jednak kupa kasy. Ale mam nadzieję że szybko zwrócą... chociaż z tym zwracaniem kasy to co niektórzy mają całkiem powolny zapłon. Raz mój A zakupił sobie aparat z Anglii canona eos'a... i był felerny odesłał im a na zwroc kasy czekaliśmy dodkładnie tak jak w umowie miesiąc... uiuuhhh...

Flor a jak tam Aleksandrów rozrasta się czy ciągle wiochaaa??

Moniq Ty mogla bys sie raz postarac o troszke dluzszy post co i jak u Ciebie :)

Majeczka to chyba nas juz nie pamieta...:/

Aneczko życze powodzenia w walce z choróbskiem !

a nasz mama słoneczka gdzie sie dzisiaj podziewa?

buziaki dziewczyny!:Całus: