Skocz do zawartości
Forum

Szczęśliwe Marcowe Mamy 2010... :)

Rekomendowane odpowiedzi

Redberry
qmpeela

Ja wode morską tez stosowałam codziennie jak Lenuska była niemowlakiem zwykle rano w wieczorem, ale po pierwsze młodej to nie przeszkadzalo a udrozniało nosek a po drugie nie zawsze wyciagałam potem fridą bo nie zawsze była koniecznosc. Czasem po prostu zapuscilam połozyłam mała na brzuszku i wykichała co jej tam przeszkadzało a reszta wypłynęła;) Mojej małej tez bardzo glutki zasychały w nosku i drazniły. Z fridy zrezygnowalam jak mała nauczyła sie smarkac a wode morska stasuje do dzis. Małej pomaga przy katarze a ja wodą przeczyszczam sobie nos;)

PS: moja dosyc mocno ulewała zdarzało sie ze czesc leciała noskiem potem to wszystko zasychało... No poprostu moje zdanie jest takie ze bez wody morskiej ani rusz, chociaz na samiusim poczatku uzywałam soli fizjologicznej bo miałam wrazenie ze ten spray rozerwie jej głowe:P

aha, no tak. dzieki za wyjaśnienie qmpeelo Jak ta Frida wygląda?

Nie chcesz wiedzieć ! :hahaha:

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49y2v4q82ra9xr.png

Kaszaaaaaa
Redberry
No dobra, a co z gruszką do nosa? Albo takim 'aparatem' do usuwania kózek z nosa?
Nie ma jakiejś innej metody i czy w ogóle konieczne jest używanie gruszki?

Ja 'mam' nieprzyjemne doświadczenie z tym związane, jak moja znajoma mi mówi, że ona codziennie (!) używa tego 'aparatu' do udrażniania noska. Byłam przy tym jak po kąpieli psika jej do noska najpierw wodę morska , potem wyciąga. mała strasznie sie darła, a ona mówi, że musi jej tak robić co wieczór... po każdej kąpieli, bo inaczej sie udusi kózkami.... mamo, oszaleć można! Wydaje mi się to niedorzeczne!

Moja mama mi mówiła,że ona nie używała żadnej gruszki codziennie, od czasu do czasu, a nosek zwilzała mi oliwką i delikatnie oczyszczała jak była potrzeba...

Podobno naj lepsze jest frida.Jak ma katar to trzeba bo nie ma jak jeść nawet. A jak jest wszystko w porządku to po co ? Słychać jak w nocy zacznie charczeć to znaczy,że jakiś gil przeszkadza :)

dokładnie jak słychac ze cos tam furczy w nosku to sie czysci;) chociaz u mnie kropelka soli fizjologicznej do kazdej dziurki była norma po kapieli :) i przemycie oczek :)

Kaszaaaaaa

Tak jest ! Porządek musi być :sofunny:
Kurcze szefowej powiedziałam właśnie,że miałam wypadek i kazała mi iść do gin. Kurcze byłam pewna,że jest ok ale jak ona zaczeła,że mogło się odkleić łożysko to teraz im więcej myśle tym w sumie bardziej na dole mi od wypadku wierzga dziecko na dole niż u góry.KUŻWA mogłam jej nie mówić.Ona mnie zawsze nastraszy :(

Kochana, to może dla własnego spokoju pójdź do gina , co?

Kaszaaaaaa

Podobno naj lepsze jest frida.Jak ma katar to trzeba bo nie ma jak jeść nawet. A jak jest wszystko w porządku to po co ? Słychać jak w nocy zacznie charczeć to znaczy,że jakiś gil przeszkadza :)

Czytałam o fridzie.

No właśnie-czyli z umiarem i wedle potrzeb :)

http://miko.aguagu.pl/suwaczek/suwak1/a.png

Kaszaaaaaa
Redberry
qmpeela

Ja wode morską tez stosowałam codziennie jak Lenuska była niemowlakiem zwykle rano w wieczorem, ale po pierwsze młodej to nie przeszkadzalo a udrozniało nosek a po drugie nie zawsze wyciagałam potem fridą bo nie zawsze była koniecznosc. Czasem po prostu zapuscilam połozyłam mała na brzuszku i wykichała co jej tam przeszkadzało a reszta wypłynęła;) Mojej małej tez bardzo glutki zasychały w nosku i drazniły. Z fridy zrezygnowalam jak mała nauczyła sie smarkac a wode morska stasuje do dzis. Małej pomaga przy katarze a ja wodą przeczyszczam sobie nos;)

PS: moja dosyc mocno ulewała zdarzało sie ze czesc leciała noskiem potem to wszystko zasychało... No poprostu moje zdanie jest takie ze bez wody morskiej ani rusz, chociaz na samiusim poczatku uzywałam soli fizjologicznej bo miałam wrazenie ze ten spray rozerwie jej głowe:P

Jak narzedzie tortur:P Obrzydliwe zarzedzie tortur:P

Haha a najlepsze jest to ze jak uzywałam fridy to zawsze przy odciaganiu kataru musiałam malej smoka do buzi pakowac bo otwierała buzie i zamiast zasysac gile to powietrze przez buzie i do noska hyhyhy :P A tak trzeba było korkowac i luz :sofunny:

Redberry
qmpeela

dokładnie jak słychac ze cos tam furczy w nosku to sie czysci;) chociaz u mnie kropelka soli fizjologicznej do kazdej dziurki była norma po kapieli :) i przemycie oczek :)

i za każdym razem odciągałaś?

Kładłam na brzuchok i co mialo wyleciec to wyciekało ;) A odciagałam jak były gilusie zaschniete :) To narzedzie tortur było stosowane w razie koniecznosci :) dosc czesto ale nie codziennie!!

Redberry
Kaszaaaaaa

Tak jest ! Porządek musi być :sofunny:
Kurcze szefowej powiedziałam właśnie,że miałam wypadek i kazała mi iść do gin. Kurcze byłam pewna,że jest ok ale jak ona zaczeła,że mogło się odkleić łożysko to teraz im więcej myśle tym w sumie bardziej na dole mi od wypadku wierzga dziecko na dole niż u góry.KUŻWA mogłam jej nie mówić.Ona mnie zawsze nastraszy :(

Kochana, to może dla własnego spokoju pójdź do gina , co?

Kaszaaaaaa

Czytałam o fridzie.

No właśnie-czyli z umiarem i wedle potrzeb :)

Kużwa byłam spokojna zanim z nią nie porozmawiałam ! Nie chce wizyty nie planowanej,już połówkowe wypadło w innym czasie i przez to mąż nie był przy badaniu a teraz ma już urlop na 13 a jak pójde teraz to następną wizyte przełoży znowu :(

qmpeela
Kaszaaaaaa
Redberry

Haha a najlepsze jest to ze jak uzywałam fridy to zawsze przy odciaganiu kataru musiałam malej smoka do buzi pakowac bo otwierała buzie i zamiast zasysac gile to powietrze przez buzie i do noska hyhyhy :P A tak trzeba było korkowac i luz :sofunny:

hehehehe to faktycznie mogłaś tak sobie ciągnąć cały dzień nawet hahahah

qmpeela

:lol:

qmpeela

Kładłam na brzuchok i co mialo wyleciec to wyciekało ;) A odciagałam jak były gilusie zaschniete :) To narzedzie tortur było stosowane w razie koniecznosci :) dosc czesto ale nie codziennie!!

aha, no to mnie uspokoiłaś ;-) jak zobaczyłam jak ta mała sie drze wniebogłosy i to po każdej kąpieli ma to odciąganie, to od razu sobie pomyślałam, że to jakas tortura, i ze kiedys będzie miała wstręt do kąpieli, bo zawsze będzie jej sie kojarzyć z odciąganiem nosa :lol::lol:

http://miko.aguagu.pl/suwaczek/suwak1/a.png

Kaszaaaaaa
qmpeela
Kaszaaaaaa

Wentylowalam ja :P hyhy Ogólnie wiem jedno wszystkich to obrzydza jak patrza jak gadżet działa a przeciez tam jest filterek a poza tym glutki i tak zostaja na samym począteczku :)

Redberry
qmpeela

:lol:

qmpeela

aha, no to mnie uspokoiłaś ;-) jak zobaczyłam jak ta mała sie drze wniebogłosy i to po każdej kąpieli ma to odciąganie, to od razu sobie pomyślałam, że to jakas tortura, i ze kiedys będzie miała wstręt do kąpieli, bo zawsze będzie jej sie kojarzyć z odciąganiem nosa :lol::lol:

Masz racje to moze dziecko zniechecic :) Ja wiem jedno zapuszczenie soli fizjologicznej i połozenie na brzuszku działa cuda:) U nas zawsze pomagało a potem spray i jeszcze dodatkowo sobie wykichala resztki ;)

qmpeela
Kaszaaaaaa
Podobno w większości szpitali dodają fride do wyprawki.

POWAZNIE? ;p To nie kupuje zanim nie wyjde ze szpitala bo moją szlag trafił:P

no ja się koleżanki pytałam jak to cudo wygląda to mi powiedziała żebym nie kupowała bo rozdają :D Więc też się wstrzymam a jak nie dadzą to mąż do apteki skoczy :)

Kurcze szkoda mi tego mojego ,on ani razu nie czuł kopniaka jeszcze-czuł ruchy ale zawsze jak kładzie ręke to mała zasypia.Strwierdził,że ma respekt przed tatą a ja mu dowaliłam ,że go nie lubi i zdolowal się,teraz jak dotyka to aż się spina :)

qmpeela
Kaszaaaaaa
qmpeela

Wentylowalam ja :P hyhy Ogólnie wiem jedno wszystkich to obrzydza jak patrza jak gadżet działa a przeciez tam jest filterek a poza tym glutki i tak zostaja na samym począteczku :)

Tak to jest jak się patrzy na kogoś i czyjeś gile to nie fajnie a swoje są o.k.:)
Czytałam już kilka artykułów,że jak jest temperatura powyżej 21 stopni to trzeba nawilżać nosek bo się będzie śluzówka wysuszać a za zwyczaj ma się cieplej,ja mam teraz 20.5 i jest niby ok ale siedze ubrana nikt mnie nie przewija itd. :D

Kaszaaaaaa
qmpeela
Kaszaaaaaa
Podobno w większości szpitali dodają fride do wyprawki.

no ja się koleżanki pytałam jak to cudo wygląda to mi powiedziała żebym nie kupowała bo rozdają :D Więc też się wstrzymam a jak nie dadzą to mąż do apteki skoczy :)

Kurcze szkoda mi tego mojego ,on ani razu nie czuł kopniaka jeszcze-czuł ruchy ale zawsze jak kładzie ręke to mała zasypia.Strwierdził,że ma respekt przed tatą a ja mu dowaliłam ,że go nie lubi i zdolowal się,teraz jak dotyka to aż się spina :)

Jeszcze poczuje a nawet zobaczy jak brzuchol sie rusza :) cierpliwosci :)

Redberry
qmpeela

Masz racje to moze dziecko zniechecic :) Ja wiem jedno zapuszczenie soli fizjologicznej i połozenie na brzuszku działa cuda:) U nas zawsze pomagało a potem spray i jeszcze dodatkowo sobie wykichala resztki ;)

Qmpeelo -podoba mi sie twoje podejście do sprawy :-)

dzieki za wyjaśnienie mamusiu! :love:

Zawsze do wszystkigo podchodze na spokojnie i szukam swojego rozwiazania ;)

Ok mąz wrócil z zakupami lece wiec zrobic spaghetti wracam za niedługo :)

qmpeela
Kaszaaaaaa
qmpeela

Jeszcze poczuje a nawet zobaczy jak brzuchol sie rusza :) cierpliwosci :)

A na pewno tylko troche mi go szkoda bo widze,że go to troche boli i jak by mial jeszcze jedno usg pominąć to pewnie by było jeszcze gorzej.ostatnio mi mierzył brzuch i nie rozumie gdzie te 30cm się mieści :hahaha: