Skocz do zawartości
Forum

Szczęśliwe Marcowe Mamy 2010... :)

Rekomendowane odpowiedzi

Kaszaaaaaa
qmpeela
Kaszaaaaaa
Qmpello a ile trzeba miec tych pieluch ? I ile w sumie wynosi taki komplet ze wszystkim ?

To zależy co ile chcesz prać i czego tak naprawdę używać? Ja w domu używam otulaczy i pieluch flanelowych albo ręczników ikea jako wkładów. Na wyjścia mam właśnie te pieluszki są to kieszonki, w które wkłada się wkład. Jedną kieszonkę wykorzystuję zazwyczaj 2razy najpierw wkładam wkład do środka potem kładę na polarze ;) Ogólnie całych pieluch myślę, że spokojnie wystarczy na jeden dzień 7-8 tyle ile idzie Ci pampersów :) Doliczyć trzeba drugi taki sam komplet ze względu na czas prania (chyba że masz suszarkę ;) ) , jednak warto mieć w zapasie. Polecić mogę pieluszki Itti Bitti na długie wyjścia spokojnie 4h a nawet nocki. Imse Wimse również na noc Jedna Biała doskonała. To są te droższe. A z tańszych to jeśli ktoś by się zdecydował to mogę tanio załatwić zwykłe minkee czyli futrzaste kieszonki z dwoma wkładami lub futrzaste AIO czyli wszystko w jednym - dłużej schnął ale więcej chłoną. Z tych co ja kupiłam czyli babyetta pieluszki już droższe ale bajeranckie. Wiesz ja teraz robię tak, że odkładam to co bym wydała na pampki i zamawiam sobie pieluszki wielo. Są genialne bo one size więc do końca pieluchowania starczą :) Teraz czekam na nowe AIO i kieszonki z bambusem bo bambus chłonniejszy. :) Fajne są też pieluchy formowane, przydaje się mieć 2szt. na nocki w otulacz pakujesz taką pieluchę i nockę prześpi spokojnie.

KOszt jest spory, ale warto moim zdaniem, potem sprzedasz np na allegro albo zatrzymasz dla kolejnego bobasa. Tak zestaw na jeden dzień można kupić już za około hmm

6 kieszonek z bambusem po 30zł -180zł
4 AIO po 35 - 140zł
Jakieś papierki i dodatkowe wkłady
do tego warto mieć ze dwa otulacze i trochę tetry i flanelki. Spokojnie za 350zł można zacząć z tym, że to cholernie uzależnia! ;) Ja zapłaciłam ostatnio 200zł za 5 sztuk :P Ale to odłożone za pampki, których nie kupuje :)

Dzieki za info :)
Ja nie jestem zainteresowana bo Lenka sie dobrze czuje w jednorazowych wiec po co sobie utrudniac zycie :) Tak tylko zapytalam bo zabrzmialo to straszecznie jak podalas cene 52zl za ten otulacz ale tak naprawde to i tak wyjdzie taniej niz jednorazowki a sa naprawde ladne :)

Kaszaaa uwazaj to uzaleznia! ;)

Qmpella a te kieszonki za 30zl to jakie?

Nie wiedziałam ze Urszula firmę założyła...zawsze mnie fascynuje jak dziewczyny odkrywają cos nowego stając sie mamami - i potem potrafia z owej pasji zrobić prace:)
Mi bardzo podobały sie podobnie jak Tobie słonie i jabłuszka...

Napisz proszę jak sie nosi:) Kupowlas one size? Bo ostatnio mówiłaś ze jesteś bardziej przekonana do rozmiariowek:)
No i czy zamawiałaś bambus czy polar oraz napy czy rzepy;)

http://www.suwaczki.com/tickers/h84fanlics99jhmo.png

Wpierw mama Mikołaja, potem żona...jak to dziecko leczy z pracoholizmu:)

racuszek
Kaszaaaaaa
Placuszek z kad wytrzasnelas ta kaczuszke do kapania ? Z allegro bo ja nie moge znalezc...

Bamboszku to żaba nie kaczka , widziałaś kiedyś zieloną kaczkę ??? no chyba że w markecie hihih

qmpeela
Kaszaaaaaa
Placuszek z kad wytrzasnelas ta kaczuszke do kapania ? Z allegro bo ja nie moge znalezc...

eeeee włala kochana:
SMOBY COTOONS_FOTELIK ŝABKA DO K�PIELI INTERAKTY (1249328863) - Aukcje internetowe Allegro
o właśnie , ale znalazłam na gumtree i zapłaciłam 40 zł :P

ajaja tam sie szczegolow czepiasz :P
Dzis jest zly dzien na robienie zakupow bo podobaja mi sie i hustawki i siedzonka itd itd musze sie wstrzymac az bede miala bardziej wybredny dzien :)

Dobra zegnam sie ! Ide sie kapac bo mam juz niezle zaleglosci w tym temacie :lol:
Dobrej nocy marcowianki :))

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49y2v4q82ra9xr.png

gadzia
Kaszaaaaaa
qmpeela

To zależy co ile chcesz prać i czego tak naprawdę używać? Ja w domu używam otulaczy i pieluch flanelowych albo ręczników ikea jako wkładów. Na wyjścia mam właśnie te pieluszki są to kieszonki, w które wkłada się wkład. Jedną kieszonkę wykorzystuję zazwyczaj 2razy najpierw wkładam wkład do środka potem kładę na polarze ;) Ogólnie całych pieluch myślę, że spokojnie wystarczy na jeden dzień 7-8 tyle ile idzie Ci pampersów :) Doliczyć trzeba drugi taki sam komplet ze względu na czas prania (chyba że masz suszarkę ;) ) , jednak warto mieć w zapasie. Polecić mogę pieluszki Itti Bitti na długie wyjścia spokojnie 4h a nawet nocki. Imse Wimse również na noc Jedna Biała doskonała. To są te droższe. A z tańszych to jeśli ktoś by się zdecydował to mogę tanio załatwić zwykłe minkee czyli futrzaste kieszonki z dwoma wkładami lub futrzaste AIO czyli wszystko w jednym - dłużej schnął ale więcej chłoną. Z tych co ja kupiłam czyli babyetta pieluszki już droższe ale bajeranckie. Wiesz ja teraz robię tak, że odkładam to co bym wydała na pampki i zamawiam sobie pieluszki wielo. Są genialne bo one size więc do końca pieluchowania starczą :) Teraz czekam na nowe AIO i kieszonki z bambusem bo bambus chłonniejszy. :) Fajne są też pieluchy formowane, przydaje się mieć 2szt. na nocki w otulacz pakujesz taką pieluchę i nockę prześpi spokojnie.

KOszt jest spory, ale warto moim zdaniem, potem sprzedasz np na allegro albo zatrzymasz dla kolejnego bobasa. Tak zestaw na jeden dzień można kupić już za około hmm

4 AIO po 35 - 140zł
do tego warto mieć ze dwa otulacze i trochę tetry i flanelki. Spokojnie za 350zł można zacząć z tym, że to cholernie uzależnia! ;) Ja zapłaciłam ostatnio 200zł za 5 sztuk :P Ale to odłożone za pampki, których nie kupuje :)

Ja nie jestem zainteresowana bo Lenka sie dobrze czuje w jednorazowych wiec po co sobie utrudniac zycie :) Tak tylko zapytalam bo zabrzmialo to straszecznie jak podalas cene 52zl za ten otulacz ale tak naprawde to i tak wyjdzie taniej niz jednorazowki a sa naprawde ladne :)

Nie wiedziałam ze Urszula firmę założyła...zawsze mnie fascynuje jak dziewczyny odkrywają cos nowego stając sie mamami - i potem potrafia z owej pasji zrobić prace:)

Napisz proszę jak sie nosi:) Kupowlas one size? Bo ostatnio mówiłaś ze jesteś bardziej przekonana do rozmiariowek:)

No i dlatego wiecej nie bede poruszala tego tematu :lol:

Jesli Urszula to ta babka ktorej strone linkowala Q to zarabiscie odnowila dzbanek :) Nawet nie wiedzialam ze istnieje srodek do spekniec czy jak ona to tam nazwala :)

Dobra narciaz !

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49y2v4q82ra9xr.png

gadzia
Kaszaaaaaa
qmpeela

4 AIO po 35 - 140zł

No i czy zamawiałaś bambus czy polar oraz napy czy rzepy;)

Kupowałam One size, kieszonki yetty są rewelacyjnie miękkie i pięknie się układają ! :)

Sklep jest próbny, otwarcie jest planowane na przełom października i listopada:)

A te tanie kieszonki kupuje na forum od jednej z forumek, która je sprowadza. Raz, że są tańsze to są z bambusem a on chłonniejszy :) Ona sprzedaje też przez allegro ale jeśli kupuje się kilka sztuk to bardziej opłaca się przez forum bo są rabaty ;) MA tez rewelacyjne AIO z bambusem. Warto spróbować ja się przekonałam i mam już 4minkee z polarem 1 z bambusem jeszcze jedna jest w drodze i w drodze jest AIO z bambusem :)

stokrotka_87
Redberry
stokrotka_87
kurcze a ja Fabiego faszeruje wszystkim co "goni" na kupke.. a on nie robi... ::(:

ojej... moze za malo pije?
probowałasd syrop Lactulosum?

tak daje mu go 3 razy dziennie juz od piatku...
pije duzo... wlasnie wpajam w niego i wode i sok z jablka (sama robie) i dzis dostal sok z szuszonych sliwek... i dalej nic...

A bardzo płacze?? Czy nic sobie nie robi z tego ze sie nie zalatwia? Brzuszek go boli? Ma wydęty, albo twardy?? moze za barrdzo sie przejmujesz a on zalatwi sie jak przyjdzie na niego pora??

stokrotka_87
qmpeela
stokrotka_87

tak daje mu go 3 razy dziennie juz od piatku...
pije duzo... wlasnie wpajam w niego i wode i sok z jablka (sama robie) i dzis dostal sok z szuszonych sliwek... i dalej nic...

A bardzo płacze?? Czy nic sobie nie robi z tego ze sie nie zalatwia? Brzuszek go boli? Ma wydęty, albo twardy?? moze za barrdzo sie przejmujesz a on zalatwi sie jak przyjdzie na niego pora??

nie placze w ogole.. nic sobie z tego nie robi.. brzuszek nie boli, nie jest wzdety ani twardy, gazy oddaje dwoma stronami i tyle.. ale rzadko robi.. w niedziele wieczorem zrobil za pomoca czopka..

Moze poczekaj spokojnie jeszcze trochę. Dawanie czopków to nie jest dobre wyjscie jak sie tak przyzwyczai to nie bedzie potem umiał sie sam załatwic.

Dziewczyny ja na moment, bo Mloda zasnela, ale dzisiaj pracowity dzien mnie czeka. Nie bedzie czasu na pisanie przez najblizszych kilka dni. Juz sie boje jak ja to nadrobie.... Musze zrobic cos extra do jedzonka, bo B dlugo nie jadl czegos normalnego no i siebie wreszcie ogarnac. Strzyzenie itp mnie czeka hehe

Stokrotko nie wiem co Ci doradzic, bo ja nigdy nie mialam takich problemow z Mateuszem. Wiem tylko, ze sama mam problemy jak jem malo owocow i warzyw.
Qumpeelo gratulacje dla Ninki!!! Super uczucie co? Moja nie chce mowic mama :( Baba jej wychodzi bez problemu ale tylko z gryzakiem w buzi, a jak placze to wola cos w stylu ammmmmmmmamammmmaaammmm i tyle :) Zdolna dziewczynka z Ninki!!
Dobra zmykam, no i powiem szczerze, ze nie wiem kiedy teraz bede miala czas. Moze jakos uda mi sie jeszcze dzisiaj popisac, wszystko zalezy od nastroju Majki. W kazdym badz razie tak na wszelki wypadek zycze Wam juz na zapas przespanych nocy, duzo usmiechu na buzkach maluszkow i udanego weekendu!!

P.S. Zrobilam dzisiaj Majce pierwsza kitke hehe

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49cwa1ynbd4c8g.png http://s2.pierwszezabki.pl/034/034211960.png?7350

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3canlid3k9363t.png

http://img34.glitterfy.com/10344/glitterfy-flpbk003282944923234.gif

http://www.suwaczki.com/tickers/6qw2xzdv9z33slrq.png