Skocz do zawartości
Forum

Szczęśliwe Marcowe Mamy 2010... :)

Rekomendowane odpowiedzi

gadzia
qmpeela
gadziu pieluchy suuper, przyznam, ze nawet juz nie mam w domu pampersów :P
Jesteśmy tylko na wielo, na wyjścia mam kieszonki i IB (tych chcę dokupić). W domu otulacze i terta lub flanelka lub ręczniczki z ikea :D Fajnie się sprawdzają ;) I pochwalę się ze pupa wyleczona :P A czym... na noc smarowałam grubo alantanem a w dzień zasypywałam alantanem. Oczywiście wcześniej ze względu na pieluszki smarowałam tyłek tylko w pampku bo bałam się zatłuszczenia, ale że to sensu nie miało zaczęłam smarować do wielo i cholera pomogło !! :)
Jesli chodzi o torebki to są pierwsza klasa!! Ja będę zamawiać coś w czerwieniach żeby dopasować do chusty ;) Są wykonane bardzo porządnie, zresztą Nubigo również :) wzory się nie powtarzają, każda torebka jest unikatem :) Ceny znam, od 70 do 85zł + PP. Jak coś dam namiary na Gosię :)

A co do MT ja jednak uważam ze nosidła z klamrami i pasem biodrowym lepsze, ale i droższe. Polecam Nubigo, przymierzałam, nosiłam małą z przodu i plecach i jest ok. Czekam z zamówieniem aż sama usiądzie :)

I w ogóle to dzień dobry :)

Świetne wieści! Pisałam ze ja tez stosowałam sudokrem w wielo...ważniejsza pupa niż chłonność ;) Potem myślę ze da sie podratować bambuski niewielka ilością octu lub płukaniem.
Ręczniki z IKEA tez stosuje+pocięłam pled polarowy (jest cieńszy aniżeli polary dostępne w sklepach z materiałami)...na razie je testuje.

A Ty ręcznik kładziesz na pupę czy stosujesz jakieś wkladki mam sucho? Pisałaś ze stosujesz papierki - czy już dają rade coś zatrzymać?
I jeszcze jedno pytanie- czy w wielo, dziecko częściej Ci się budzi w nocy? Czy tez stosujesz rozwiazanie które da rade na cala noc...bo u nas przesikanie prawie co noc odchodzi ostatnio...

Co to prac Pani Gosi - torebki nawet na zdjęciach wyglądają solidnie uszyte. Namiary mam ze strony ale jak masz "lepsze" to proszę podaj - może zamówię sobie nosidło jako prezent na chrzciny:)
Ciekawe czy torebka tez przed mężem przejdzie jako prezent;)

Ręcznik, potem kładę papierek canpola (też daje uczucie suchej pieluchy). I tyle, na razie zrezygnowałam z polaru z powodu odparzenia. Odczekam troszkę i wrócę do polarowych wkładek bo mam ich masę ;)
Co do nocek, używam JBD na całą noc, mała budzi się normalnie na karmienia. Przecieków nie było. Od kiedy jesteśmy tylko na wielo nie było nawet jednego. ;) A co zakładasz na noc? Nubigo naprawdę warto kupić, wystarczy zapiąć dolną klamrę, wrzucić malucha, założyć szelki i zapiąć pas łączący. Banał i dziecko się tak nie stresuje jak wiązaniem w chuście :) I na plecy łatwiej dziecko zapakować :) A torebki są the best ja zamówię taką do Nubigo z tym samym wzorem, będzie przy okazji torbą na nosidło:)

Kaszaaaaaa
gadzia
Wpadlam na chwile...

Konferencja udała się- znaczy się ja położyłam referat;) ale dziecko jakoś zniosło te dwa dni gdy mamy nie było. Coraz lepiej daje sobie rade z piciem z kubeczka, aczkolwiek najszybciej wypija z łyżeczki. Dodatkowe obiadki robione przez babcie zaoowocowaly wielka ...sraka:)

Mikołaj ostatnio przestawił się w tryb nawilżacza - rozbryzgując śliną na lewo i prawo skutecznie podnosi wilgotność powietrza..idą ząbki jak nic.
Kaszaa mnie Misiek tez traktuje jak smoczek...zwłaszcza nocami...

Madzalenka dasz rade - my zorganizowaliśmy wesele w dwa miesiące przed terminem ślubu;)
Takie śluby i wesela sa bardziej na luzie i wszyscy sie świetnie bawią...no i gwiazda zostanie pociecha:)

Redzia ciesze się ze kubeczek się sprawdza. Ja przy okazji muszę chyba nabyć koszulki- śliniaki, bo owszem stawiam na samodzielność małego...ale w czwartek "załatwił" 5 koszulek:)

Qmpella jak pieluchy? Mikołaj po marchewce z dynia i ziemniakiem załatwił 9 pieluch w ciągu 6 godzin...nie wiem co mój mąż z babcia robili...Misiek ma chyba tez jakieś uczulenie - podczas mojej nieobecności namieszali tyle nowych składników ze musiałam wrócić tylko do mleka...zresztą przez konferencje zaczęłam tracić je.
A jak pupa malej?

No i co zamierzasz z tym zrobić ? Bo ja nie mam pojęcia zielonego ...

Wiecie co oglądałam ostatnio program na tvn style w którym mówili,że nie należy młodym ojco mówić co mają robić albo jak z dzieckiem,nie przypominać o kocykach czapeczkach etc bo nie staną się w ten sposób tatusiam więc nic wczoraj nie powiedziałam,T poszedł na spacer 1.5 h jak wrocił okazało się,że Lenka odrazu zasneła i cały ten czas kimała w pozycji siedzącej ...
Ja wiem,że jej się nie da położyć jak nie śpi ale ... nie mam siły...

Kaszaaa właśnie dziś na to wpadłam...zasypia od razu polezac- po prostu musi móc obserwować świat. Ja i tak na balkonie wieszałam rożne sznurki z guzikami, koralikami, błyskotkami, wstążeczkami, stare płyty CD...aby mu sie ruszało i miał co obserwować...Spi na balkonie co najmniej 2x dziennie lub na spacerze...
Az strach pomyśleć co będzie jak drzewa staca liście ;)
Moj Misek zasypia w ciągu dnia TYLKO w wózku...totalna porażka wychowawcza;)

Ostatnio Kaszaa przestał nawet zasypiać na cycku...Wiem ze muszę już po woli go oduczać ze cycek to nie uspakajanie bo potem będzie trudniej. Sek w tym ze przestał trzymać kciuka, smoczka nietoleruje zatem nie ma własnych metod na autouspokajajnie. Eksperymentuje z muzyka, olejkami eterycznymi, wprowadzam rytuały...i nic.

JAK WY nauczyłyście spać w łóżeczkach...zasypiać samemu?

http://www.suwaczki.com/tickers/h84fanlics99jhmo.png

Wpierw mama Mikołaja, potem żona...jak to dziecko leczy z pracoholizmu:)

gadzia

ja odkladalam Mikołaja do łóżeczka jak miał 2.5 m-ca - wcześniej spał między nami. Po prostu mehga zmęczony dniem, z pieluszką obowiązkowo przy nosie, smoczkiem, odkładałam. Teraz ma tak, że lulam w ciągu dnia na rekach, chyba, że jest mega zmęczony i sam gdzięś zasypia, albo odkładam i głaszczę po główce, i nosku - po nosku bardzo lubi :-) całuję i oddalam się z jego pola widzenia na chwilkę, za chwilę sprawdzam czy zasypia, jak tak-to nadal głaszczę, ponucę, a jak zasypia i sam daje radę, to czekam przy łóżeczku, aż uśnie i wychodzę z pokoju, włączam nianię :-)
Czasem pomarudzi to odkładam kilka razy do łóżeczka w ciągu dnia, jak nie umie sam zasnąć, to lulam. Ale tetra na nosie musi być zawsze! :-)) No i smoczek przeważnie, choć nie zawsze. :-))

http://miko.aguagu.pl/suwaczek/suwak1/a.png

gadzia

ja Ci nie pomoge :( bo moja spi w lozeczku jak zje kolacyjke :D
tylko jak juz w nocy sie budzi to biore ja do siebie do lozka... :Szok:

w dzien jest podobnie jak chce sie jej spac , daje jej soczek lub herbatke i pije, pije... i nagle tylko ciaga smoka i zasypia przy butelce...

chociaz czasem to nie pomaga, to ja pokolysze troche ;) i pospiewam ( pofalszuje :lol: )

http://www.suwaczki.com/tickers/dqprroeqtjy1ztqb.png

http://www.suwaczki.com/tickers/dhi43e3k4u27zg55.png

qmpeela
gadzia
qmpeela
gadziu pieluchy suuper, przyznam, ze nawet juz nie mam w domu pampersów :P
Jesteśmy tylko na wielo, na wyjścia mam kieszonki i IB (tych chcę dokupić). W domu otulacze i terta lub flanelka lub ręczniczki z ikea :D Fajnie się sprawdzają ;) I pochwalę się ze pupa wyleczona :P A czym... na noc smarowałam grubo alantanem a w dzień zasypywałam alantanem. Oczywiście wcześniej ze względu na pieluszki smarowałam tyłek tylko w pampku bo bałam się zatłuszczenia, ale że to sensu nie miało zaczęłam smarować do wielo i cholera pomogło !! :)
Jesli chodzi o torebki to są pierwsza klasa!! Ja będę zamawiać coś w czerwieniach żeby dopasować do chusty ;) Są wykonane bardzo porządnie, zresztą Nubigo również :) wzory się nie powtarzają, każda torebka jest unikatem :) Ceny znam, od 70 do 85zł + PP. Jak coś dam namiary na Gosię :)

A co do MT ja jednak uważam ze nosidła z klamrami i pasem biodrowym lepsze, ale i droższe. Polecam Nubigo, przymierzałam, nosiłam małą z przodu i plecach i jest ok. Czekam z zamówieniem aż sama usiądzie :)

I w ogóle to dzień dobry :)

Świetne wieści! Pisałam ze ja tez stosowałam sudokrem w wielo...ważniejsza pupa niż chłonność ;) Potem myślę ze da sie podratować bambuski niewielka ilością octu lub płukaniem.
Ręczniki z IKEA tez stosuje+pocięłam pled polarowy (jest cieńszy aniżeli polary dostępne w sklepach z materiałami)...na razie je testuje.

A Ty ręcznik kładziesz na pupę czy stosujesz jakieś wkladki mam sucho? Pisałaś ze stosujesz papierki - czy już dają rade coś zatrzymać?
I jeszcze jedno pytanie- czy w wielo, dziecko częściej Ci się budzi w nocy? Czy tez stosujesz rozwiazanie które da rade na cala noc...bo u nas przesikanie prawie co noc odchodzi ostatnio...

Co to prac Pani Gosi - torebki nawet na zdjęciach wyglądają solidnie uszyte. Namiary mam ze strony ale jak masz "lepsze" to proszę podaj - może zamówię sobie nosidło jako prezent na chrzciny:)

Ręcznik, potem kładę papierek canpola (też daje uczucie suchej pieluchy). I tyle, na razie zrezygnowałam z polaru z powodu odparzenia. Odczekam troszkę i wrócę do polarowych wkładek bo mam ich masę ;)
Co do nocek, używam JBD na całą noc, mała budzi się normalnie na karmienia. Przecieków nie było. Od kiedy jesteśmy tylko na wielo nie było nawet jednego. ;) A co zakładasz na noc? Nubigo naprawdę warto kupić, wystarczy zapiąć dolną klamrę, wrzucić malucha, założyć szelki i zapiąć pas łączący. Banał i dziecko się tak nie stresuje jak wiązaniem w chuście :) I na plecy łatwiej dziecko zapakować :) A torebki są the best ja zamówię taką do Nubigo z tym samym wzorem, będzie przy okazji torbą na nosidło:)

Ma taki sam plan- nosidlo+torba:) Wzory sa urocze...i chyba nie tylko dla kobiet.
Sęk w tym ze u nas jest duza różnica wzrostowa - zatem musielibyśmy mieć chyba osobne dla mnie i męża. Na dodatek Misiek to kawal chłopa - wazy już ponad 9,3kg ! Nie wiem jak długo ponoszę go...a wydatek na nosidło nie mały...

Ja na noc używam Wonderoos - muszę go przebierać w nocy raz, aby rano nie było zalane łóżko. No i znów...Misiek czasem zaskakuje i nie budzi się na karmienie nocne...wówczas mamy potop i synek jak ten Noe...;)

Musze zatem spróbować JBD...

qmpeela
Ja mojej tez nie musiałam uczyć. Co prawda lubi się przytulić, ale na noc zawsze usypia sama w kołysce. W dzień ją przytulam (bez lulania) bo inaczej Lena nie daje jej usnąć.

A w ogóle to mamy nowego członka rodziny :lol: Sisi ;)

a coz to za SiSi?? brzmi jak swinka morska :P

mam utrudnione pisanie, bo co chwile niunia chce przycisnac klawiaturke :lol:
a jak nie moze dotknac to sie wkurza :D

gadzia
qmpeela
gadzia

Ma taki sam plan- nosidlo+torba:) Wzory sa urocze...i chyba nie tylko dla kobiet.
Sęk w tym ze u nas jest duza różnica wzrostowa - zatem musielibyśmy mieć chyba osobne dla mnie i męża. Na dodatek Misiek to kawal chłopa - wazy już ponad 9,3kg ! Nie wiem jak długo ponoszę go...a wydatek na nosidło nie mały...

Ja na noc używam Wonderoos - muszę go przebierać w nocy raz, aby rano nie było zalane łóżko. No i znów...Misiek czasem zaskakuje i nie budzi się na karmienie nocne...wówczas mamy potop i synek jak ten Noe...;)

Musze zatem spróbować JBD...

Moja je od 3 do 6 razy w nocy i nei przesikuje więc chyba są dobre ;P I chłonne :P
A nosidło ma regulowane pasy nawet ten biodrowy więc będzie ok i dla Ciebie i dla męża ;) A nosić można na plecach ;) Ja małą już motam w chustę na plecach, a jaki ma z tego ubaw :lol:

Ja Kacperka odkładam do łóżeczka w dzień gdy zaczyna marudzić. daje smoka włączam taką melodyjkę i zasypia (choć ostatnio muszę mu kłaść na nóżki taka wielką poduchę bo inaczej to się przekręca na brzuszek i d...pa z spania:)) A wieczorkiem po kąpieli zasypia bez żadnego smoczka, melodyjki czy poduszki na nogach:) Zje i zasypia:)

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3o3e3k1rdkiz22.png
https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e93pcqgxe.png
http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlx1hpm51va2su.png[/url]

kingusia1991
qmpeela
Ja mojej tez nie musiałam uczyć. Co prawda lubi się przytulić, ale na noc zawsze usypia sama w kołysce. W dzień ją przytulam (bez lulania) bo inaczej Lena nie daje jej usnąć.

Sisi - króliczek Leny :lol: Miał być świnką, ale zakochałyśmy się w króliku od pierwszego wejrzenia ;) Ogólnie to nie wiem czy to ona czy on, ale Lena powiedziała, że to Sisi i koniec:P Więc naJwyżej będzie Sisem :P

Redberry
gadzia

ja odkladalam Mikołaja do łóżeczka jak miał 2.5 m-ca - wcześniej spał między nami. Po prostu mehga zmęczony dniem, z pieluszką obowiązkowo przy nosie, smoczkiem, odkładałam. Teraz ma tak, że lulam w ciągu dnia na rekach, chyba, że jest mega zmęczony i sam gdzięś zasypia, albo odkładam i głaszczę po główce, i nosku - po nosku bardzo lubi :-) całuję i oddalam się z jego pola widzenia na chwilkę, za chwilę sprawdzam czy zasypia, jak tak-to nadal głaszczę, ponucę, a jak zasypia i sam daje radę, to czekam przy łóżeczku, aż uśnie i wychodzę z pokoju, włączam nianię :-)
Czasem pomarudzi to odkładam kilka razy do łóżeczka w ciągu dnia, jak nie umie sam zasnąć, to lulam. Ale tetra na nosie musi być zawsze! :-)) No i smoczek przeważnie, choć nie zawsze. :-))

Z tetra tez próbowałam. Misiek sam sobie ja zakłada - i po chwili zaczyna sie wkurzać, oddychać ciężko jakby sie dusił...nie wiem jakaś zabawa w podduszanie czy co? Artysta będzie z niego jak nic;)

Niby proste co piszesz ...a kurcze jakoś nie potrafię własnego dziecka wyciszyć w dzień. W nocy po masażu i kąpieli, zasypia momentalnie na cycku. Kiedyś sam zasypiał...nie było problemu.

Stosowałam już "ścieżkę" z Języka Niemowląt...a na metody "Zaśnij wreszcie" kurcze nie wiem czy sie przełamię...
Bo z tym zasypianiem...problem zaczyna sie od Mamy;)

qmpeela
kingusia1991
qmpeela

Sisi - króliczek Leny :lol: Miał być świnką, ale zakochałyśmy się w króliku od pierwszego wejrzenia ;) Ogólnie to nie wiem czy to ona czy on, ale Lena powiedziała, że to Sisi i koniec:P Więc naJwyżej będzie Sisem :P

:hahaha: no to niezle !!
wiem , dlaczego mi sie skojarzylo, ze Sisi kojarzy sie ze swinka morska :lol:
bo kiedys bylam z chlopakiem co mial 10letnia siostrzyczke i ona miala swinke morska o imieniu wlasnie SISI :smile_move:

:D heheheh