Skocz do zawartości
Forum

Szczęśliwe Marcowe Mamy 2010... :)

Rekomendowane odpowiedzi

aniutka86
Ja używam chusteczek pampersa clean&play, po innych mamy uczulenie... w ogóle po produktach nivea, johnson's mamy uczulenie
po pieluszkach hugggies mamy uczulenie.... najlepiej sprawdzają się pampers premium care, ale to jest cenowy szał,poza tym i tak muszę przewijać co chwilę nawet w tych...ostatnio wypróbowałam pampers sleep&play i są dobre... ma strasznie wrażliwą skórę

Widzisz co dziecko to inaczej :) Każdemu pasuje co innego. Ja zakupione przez męża chusteczki s&p pampersa zużyłam na potrzeby Leny bo Ninek dostała od nich krostek po pierwszym użyciu.
A pampersy jeśli często przewijasz to pewnie się sprawdzą, wiem jednak, że nocek raczej nie wytrzymują te pomarańczowe.

A co do uczuleń u nas uczulają Płyny Johnsona do kąpieli i oliwki tej samej serii. Za to jestem zadowolona bardzo z produktów Corine de farme i płynu sensitive z oliwką do kąpieli z Nivea.

Ja mam z mała tak, że ona w nocy w ogóle nie siusia.... od momentu jak pójdzie spać to pielucha sucha do rana..dziwne :hmm: a co do kosmetyków - ja wszelkich płynów i kremów używam firmy Bubchen,po tym nie mamy uczulenia, i po płynie HIPP też jest dobrze, i czasem używam kremu i pudru Alantan, i tylko to się sprawdza- po reszcie pokrzywka, uczulenie, jakieś plamy, po pudrze Nivea to się dusi normalnie, musi mieć bezzapachowe produkty.
Co do pieluch, chyba jeszcze spróbuję tych nowych pampersa, podobne jakieś lepsze są

http://suwaczki.maluchy.pl/li-46061.png

http://aniadebska.republika.pl/witam.jpg

U nas znów nocka długa - od 19:30 do 4:30, więc jeszcze go poobserwuję i jak to się utrzyma to spanie, to znaczy, że może tak już zostanie?

Kaszaaaaaa - koszulka dla M doszła, dziś się obudził i czekała na niego przy łóżku. Nie kupowałam na allegro, tylko przez sklep internetowy - koszulki.com czy coś takiego.

Ciuchy Mikiego mają wzięcie na szczęście :-) więc sprzedaję!

Ja na allegro znalazłam fajny kosz Tommee Tippe na pieluchy, ale te wkłady do niego to chyba tylko na miesiąc starczą co? A jeden to 25 PLN!

racuszek - ja też używam Paklanek, super sprawa-zwłaszcza w gościach!

Kaszaaaaaa
Ale chyba naj bardziej mnie wkurzają sąsiadki i ludzie których się zna z widzenia jak pytają czy piersia karmie-co ich to k***a obchodzi !

o jezzzzu, skąd ja to znam!!! :grrrrrr:

aniutka86 - gratulacje nowych umiejętności! Oby tak dalej! :great:

http://miko.aguagu.pl/suwaczek/suwak1/a.png

Wiem co jeszcze chciałam napisać :)

Z racji wyboru mojej córy smoczków Avent byłam załamana bo same jakieś takie bez wyrazu te smoki. Nudne ogólnie. Ostatnio jednak miło się zaskoczyłam w sklepie, sa teraz w ofercie Smoczki Freeflow z wyprofilowaną tarczką w trzech kolorach. Bo te normalne to płaską tarczę mają i odstają. Osobiście wybrałam piękny cukierkowo-pastelowy róż. I są bez bisfenolu A. Nareszcie Avent się troszkę postarał :)
Dokładnie o tych mowa:
http://www.tomiko.pl/files//avent-philips-smoczki-freeflow-uspokajajace.jpg

Redberry
Qmp-ja mam jeden taki smoczek, to znaczy Miko ma :lol: ale jakoś tak od buzi odstaje głupio.. własnie ten z niewyprofilowaną tarczką ale Mikołąj ciągnie, z resztą, którego on nie ciągnie :lol:

Te wyprofilowane są dużo fajniejsze i nie odstają i nie ma na nich kiczowatych rysunków itp. Poza tym do mnie przemawia fakt, że są wolne od Bisfenolu tym bardziej, że często smoczek przelewam wrzątkiem jak upadnie ;P I te kolory pastelowe - rewelka ;)

aniutka86
U nas smoczki tylko i wyłącznie CHICCO kauczukowe inne nie podchodzą i w kształcie takim prostym, anatomiczne nie podchodzą..nie bardzo mi się podoba fakt, że są kauczukowe, ale co poradzić, nie mój wybór...

Ten najmniejszy dla dziewczynek jest słodki z chicco z kaczuszkami :) Kupiłam, ale mała nie chciala, za to przypinka-tasiemka różowa z kaczuchami z chicco ślicznie komponuje się z tym różowym avenciakiem :)

Redberry
qmpeela

Te wyprofilowane są dużo fajniejsze i nie odstają i nie ma na nich kiczowatych rysunków itp. Poza tym do mnie przemawia fakt, że są wolne od Bisfenolu tym bardziej, że często smoczek przelewam wrzątkiem jak upadnie ;P I te kolory pastelowe - rewelka ;)
)

ja też wrzątkiem, ale i zdarza mi się wziąć do buzi :P

Czasem i mnie się to zdarza, ale bardzo rzadko :lol:

qmpeela
Redberry
Qmp-ja mam jeden taki smoczek, to znaczy Miko ma :lol: ale jakoś tak od buzi odstaje głupio.. własnie ten z niewyprofilowaną tarczką ale Mikołąj ciągnie, z resztą, którego on nie ciągnie :lol:

aniutka86
U nas smoczki tylko i wyłącznie CHICCO kauczukowe inne nie podchodzą i w kształcie takim prostym, anatomiczne nie podchodzą..nie bardzo mi się podoba fakt, że są kauczukowe, ale co poradzić, nie mój wybór...

Ten najmniejszy dla dziewczynek jest słodki z chicco z kaczuszkami :) Kupiłam, ale mała nie chciala, za to przypinka-tasiemka różowa z kaczuchami z chicco ślicznie komponuje się z tym różowym avenciakiem :)

do tej pory go używała, teraz od 2 dni daję jej większy troszkę- jeden ma żółty z zielonymi ptaszkami, a drugi zielony z jasnozielonymi dinozaurami

http://suwaczki.maluchy.pl/li-46061.png

aniutka86
qmpeela
Redberry

aniutka86

do tej pory go używała, teraz od 2 dni daję jej większy troszkę- jeden ma żółty z zielonymi ptaszkami, a drugi zielony z jasnozielonymi dinozaurami

O właśnie taki miałyśmy :) Małej się nie podobał :) ale jest śliczny :)