Skocz do zawartości
Forum

Dziwne zdarzenie

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Jestem tu nowa i od razy z zagadką, no ale tak wyszło... :)

O ciąży z narzem myślimy już od jakiegoś czasu, w zasadzie została mi tylko wizyta przyklepująca u ginekologa i można by było działać.

Cykle mam różnej długości, co 32 - 45 dni, ostatnio zawężają się 32 - 38. W 2004 miałam resekcję klinową jajników z racji PCO i od tego momentu okres pojawia się częściej i regularniej.

Niestety jego przyjście nie należy do najprzyjemniejszych. Jest biegunka, wymioty, dreszcze, omdlenia, okropny ból jakby ktoś wyciągał rozgrzane jajniki i bombardował je non stop rękawicami bokserskimi. Po takich 8h z reguły jestem do niczego, śpię z zimna pod stertą kocy i czekam na następny dzień, które z reguły jest już ok.

Ponoć niektóre kobiety tak mają, bo występuje nagły wyrzut dużej ilości prostaglandyn - pomaga na to ketonal na który jestem uczulona i nospa, ale zeżreć można cały listek i nie zawsze działa, ale nie o to tu chodzi.

Ostatnią miesiączkę miałam 20 maja, więc tak od czwartku, piątku zeszłego tygodnia podejrzewałam na podstawie pobolewań, że coś się będzie święcić, wobec czego w sobotę kochaliśmy się ostatni raz bez zabezpieczenia.

W nocy z nd/pon zaczęły się bóle (ale inne niż zawsze, tak jakby coś mi pęczniało w podbrzuszu i rozpychało się, towarzyszy temu uczucie gorąca w tym miejscu - co mniej lub bardziej odczuwam do tej pory) i biegunka. ta druga ciągnie się słabiej do tej pory, ja jestem strasznie zdenerwowana, bo choć ciąży nie podejrzewam (byłaby to chyba przesada, od soboty?:smile_move:), to jestem jakaś słabsza, mam humorki i temp pon, wt, śr 37 - bądź tu mądra i pisz wiersze. A okresu jak nie było tak nie ma.

Jezeli któraś z Was miałaby pomysł na to co tu jest grane to chętnie zapoznam się z jakąś wersją, bo wychodzę już z siebie (nigdy nic takiego nie miało miejsca, typ bólu nie zgadza się z tym co było zawsze). Ginekologa miałam zaliczyć 1 lipca, ale jak nic się do tego czasu nie zmieni to chyba zwariuję w ty stanie:)

co do okresów łączę się w bólu...omdlenia, dreszcze, niesamowity ból to własnie im towarzyszy
miałam w swoim życiu kilka takich wpadek jak Twoja, czyli brak miesiączki, dziwne pęcznienia brzucha, bóle, skurcze...działo sie tak w przypadku przezytych stresów, chorób, przeziębień i innych tego rodzaju nietypowych sytuacji
może taka miała miejsce u Ciebie...a może to nietypowy jednorazowy przypadek, a może ciąża
potrzeba czasu by sie dowiedzieć, więc musisz uzbroic się w cierpliwośc i czekać...za kilka dni zrób test i sama sie przekonaj

Nie wiem, czy moje doświadczenie Cię zmartwi, czy ucieszy, ale ja "zatrybiłam" ok 26 stycznia, a 31 miałam taki humor, że szkoda gadać! Była wtedy dodatkowo 18 kuzynki, zapach alkoholu mnie drażnił (z resztą wszystko mnie w ten dzień drażniło), ogólnie samopoczucie dziwne - niby jak przed @, ale jednak inaczej. No i się okazało, dlaczego...

Dodam, ze ja również mam baaaardzo nieregularne cykle (sięgające do 40 paru dni), towarzyszyły im bóle piersi, czasem biegunka, bóle pleców, jajników, głowy (kładące do łóżka na pierwsze 2 dni). Bolące piersi sugerowały, ze miesiączka się zbliża, twardy brzuch, ból jakby w jajnikach - wszystkie objawy... Ale w końcu, kiedy Sahara na wkładkach (a minęły ponad 2 tygodnie od pierwszych objawów - co zazwyczaj trwały ok 3-4 dni i kranik się odkręcał) a samopoczucie do d... kupiłam test i zobaczyłam, jak po kilku sekundach pojawiają się 2 kreski... ^^

Proponuję ewentualnie kupić test "szybkiego wykrywania" (działa już po kilku godzinach po zapłodnieniu) - spytaj w aptece.

Powodzenia (cokolwiek miało by to znaczyć w Twoim przypadku ;) )

http://lb4f.lilypie.com/9HTap2.png http://lb2f.lilypie.com/y88hp2.png
http://pdgf.pitapata.com/PdLnp2.pnghttp://davf.daisypath.com/BC9Ip2.png