Skocz do zawartości
Forum

czy zabrać do Turcji synka 15 miesięcy?

Rekomendowane odpowiedzi

W lipcu wybieramy sie na tygodniowe wczasy prawdopodobnie w Turcji. lecimy z synem lat 10 a drugiego malucha chcieliśmy zostawić. jednak ostatnio mnie jakoś sumienie gryzie i nie bardzo chcę go zostawic bo zawsze wszędzie jeździliśmy do tej pory całą czwórką ale to były wyjazdy krajowe. A teraz jakoś się boję, bo wiadomo inne tam jedzenie i w ogole znajomi twierdzż że może coś tam złapać itp. drudzy znowu namawiaja nas na wyjazd z małym i juz zgłupiałam. co byście zrobiły?

Życie jest piękne:-)

Gość IzAbela326

ja slyszalam wypowiedz w tv pani doktor i mowila, ze jak ju rodzice chca zabrac dziecko na wakacje to od roku nie ponizej,
Turcja hmm wlasnie panuje tam w jedzeniu inna flora bakteryjna i moze zlapac jakies zatrucie, nie wiem moze zapytaj lekarza tak bedzie najlepiej

pinki na tydzien bym zabrala,zorganizujesz sie jakos z jedzeniem dla malego i woda.
Moja znajoma poleciala z mniejszym dzieckiem na 3 tygodnie i mala bardzo sie meczyla upalami,kolezanka przezyla niewesoly urlop ale mysle ze wszystko to kwestia organizacji.
Wazne zebys miala dostep do opieki medycznej ,swoja wode i jedzenie dla malego.

Pinki ja też bym chyba zabrała na Twoim miejscu :smile_move:
Wystarczy dobra organizacja, mały nie próbuje żadnych nowości i nie będzie problemów.
I tak jak wszyscy piszą - woda butelkowana i słoiczki to najbezpieczniej.

Nasi znajomi polecieli z niespełna rocznym dzieckiem na Kretę. Zero problemów :)
Upały też nie były jakimś szczególnym utrapieniem.

Wiesz dla małego też to będzie nie lada przeżycie i sądzę, że będzie się dobrze bawił.