Skocz do zawartości
Forum

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny czy któraś z was stosowała tę metodę antykoncepcji?? Właśnie się zastanawiam nad nią, tylko nie znam nikogo, kto by ją stosował i nie wiem, jak to wygląda w praktyce (jakieś skutki uboczne itd.). Czytałam o tym zastrzyku i jak dla mnie - fajny. Wiadomo, że może nieść różne uboczne dolegliwości - ale co ich nie niesie ;)
Wychodzi więc mi na to, że warto zaryzykować :) Co myślicie?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-26026.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68097.png

hej witam.ja kiedys skusilam sie na ten zastrzyk.u mnie wskazaniem byly podwyzszone enzymy watrobowe bo ta metoda antykoncepcji nie obciaza watroby tak jak tabletki.zastrzyk przyjmuje sie raz na trzy miesiace ale....no wlasnie jest ale.ja trzy miesiace mialam spokoj fajnie nie trzeba bylo martwic sie o ciaze itp.potem dostalam okres i mialam go pol roku prawie i niczym nie mozna bylo tego krwawienia powstrzymac na poczatku bylo mocne a potem juz nie ale i tak skonczylo sie ostra anemia szpitalem a lekarka ktora probowala u mnie jakos powstrzymac krwawienie mowila ze jestem juz ktoryms z kolei przypadkiem z takimi sensacjami po depo proverze.nie strasze tylko bron Boze ale uczulam ze roznie moze sie to skonczyc bo jest duzo dziewczyn zachwyconych zastrzykiem ale jest sporo tych ktore podobnie jak ja mialo mnostwo problemow po nim.decyzja nalezy do ciebie bo kazdy przypadek jest indywidualny i mysle ze wymaga to na pewno konsultacji z ginekologiemi sadze ze moze warto wykonac troche badan zanim sie zdecydujesz na niego nie wiem moze uklad krzepniecia czy cos w tym rodzaju/warto popytac ginekologa.ja tylko opisalam ci jak sama zareagowalam na to.wiadomo na pewno jest to kuszaca perspektywa i fajna sprawa nie martwic sie o nic .pozdrawiam i zycze powodzenia Edyta