Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Anielinka zmieniaj lekarza bez zastanoweinia, jeżeli z tego nie jesteś zadowolona.
Chociaż z drugiej strony powiem Ci, że my kiedyś tez wydawaliśmy fortune w aptekach, bo ten syrop nie działa to trzeba ten, a jeszcze jeden, a jakieś kropelki cuda niewidy. A odkąd jeździmy do innego-mojego ulubionego:oczko:-to na leki prawie nic nie trace, zawsze mam w apteczce Sinecod właśnie, Dipfergan, Mucosolvan i leki do nebulizacji. Dzieciaki są najczęściej tylko przeziębione, mają jakąs tam lekką infekcje i leczone są objawowo. Jak sa jakieś wątpliwości, kaszel nie przechodzi itp. to robimy badania, ale jeszcze nigdy nie wykazały żadnej bakterii, zawsze jest to tylko wirus. I za to uwielbiam tego lekarza::): Na efekty takiego leczenia trzeba czasem dłużej czekac, ale przynajmniej dzieciaki nie sa faszerowane antybiotykami i innymi gufnami::):

andzia
Vercia zdrówka dla Marcela!!! Ja mam Tube Baby Haler, ale już jej nie używamy, mój lekarz twierdzi, że ma za małą pojemność i jest przeznaczona do mniejszych dzieci, do inhalacji mamy Nebulizator. Tobie też bym go polecała, jest niewiele droższy od tuby, a na pewno lepszy. Jestem ciekawa jaką tubę kazała Ci kupić?
A testy skórne robi się od 3 rż:yes:
No a pan od pieców to zdun:Oczko: To akurat wiem, ale uśmiałam się z tych dziwacznych nazw:lol:

To też wyczytałam z neta, ale babka mówiła, ze według najnowaszych badań te z krwi w tym wieku dają najlepszy obraz. Skórne czasami wychodzą inaczej. Moja kumpela też robiła właśnie z krwi, a starszej córce już skórne. Tubę dopiero, jak wyjdą pozytywnie testy. Mówiła, ze obojetnie jaką sobie kupię. Widziałam w aptece taką małą za 45zł.

veronica_20
andzia
Vercia zdrówka dla Marcela!!! Ja mam Tube Baby Haler, ale już jej nie używamy, mój lekarz twierdzi, że ma za małą pojemność i jest przeznaczona do mniejszych dzieci, do inhalacji mamy Nebulizator. Tobie też bym go polecała, jest niewiele droższy od tuby, a na pewno lepszy. Jestem ciekawa jaką tubę kazała Ci kupić?
No a pan od pieców to zdun:Oczko: To akurat wiem, ale uśmiałam się z tych dziwacznych nazw:lol:

To też wyczytałam z neta, ale babka mówiła, ze według najnowaszych badań te z krwi w tym wieku dają najlepszy obraz. Skórne czasami wychodzą inaczej. Moja kumpela też robiła właśnie z krwi, a starszej córce już skórne. Tubę dopiero, jak wyjdą pozytywnie testy. Mówiła, ze obojetnie jaką sobie kupię. Widziałam w aptece taką małą za 45zł.

Vercia według mojej wiedzy skórne są wiarygodniejsze, dla przykładu Stasiu miał robione skórne w wieku 3 lat i drugi raz w wieku 5,5 r. Wyszły tak samo.
A co do tuby to dowiedz sie dla jakich dzieci jest przeznaczona, bo tak jak pisałam, niektóre mają za małą pojemność i generalnie dla starszych dzieci zalecane są nebulizatory:yes:

andzia
Magda strasznie mi przykro:Całus: Aż mi się płakac zachciało jak przeczytaółam, ze jednak nie pojechałaś. Z jednej strony rozumiem, ale ja bym laski zostawiłą i już. MOże błąd był, że cały dzień siedziałaś z nim u mamy, trzeba było zawiesć, pożegnac sie i sru:) Tulam mocno:Całus:

My zawsze jezdzimy do mamy na caly dzien. P. tez juz nie mogl sie doczekac, bardzo lubi tam jezdzic, a okazji ma malo. Dlatego tam siedzielismy. I wcale Michała by mi nie było szkoda tak bardzo jak moich rodzicow. Nie wiem co mu sie stalo, ale juz od rana plakal co chwila.
Poza tym jak tylko wspominal to, ze ma zostac to az sie trzasl cały. Nie mialam sumienia.
A i mama jakos nie protestowala. Chyba byla przerazona jak go poobserwowala kilka godzin.

No, a ja az jakis mały dołek załapałam. Ciagle siedze w domu za kompana majac tylko Michała. Nastawilam sie, zep ojedziemy razem i fajnie czas spedzimy. A tu duuuuupa :(

andzia
veronica_20
andzia

Vercia według mojej wiedzy skórne są wiarygodniejsze, dla przykładu Stasiu miał robione skórne w wieku 3 lat i drugi raz w wieku 5,5 r. Wyszły tak samo.
A co do tuby to dowiedz sie dla jakich dzieci jest przeznaczona, bo tak jak pisałam, niektóre mają za małą pojemność i generalnie dla starszych dzieci zalecane są nebulizatory:yes:

Nie wiem Andzia, nigdzie nie jest napisane, ze nie można. Jednak babka jest alergologiem, więc mam nadzieję, ze wie co mówi. Tutaj tez znalazlam to co powiedziała.Testy na alergię - Alergie Szkoda tylko, ze te z krwi sa droższe.

andzia
veronica_20
Dezynfekujecie maskę i ten pojemnik od nebulizatora? Bo ja to po każdej nebulizacji myję tylko.

A Ty masz nebulizator? Bo zgłupiałam...to po co jeszcze tube kazała CI kupić?

Andzia nebulizator do mokrych inhalacji, ale nie można ich ciągle podobno robić(chodzi mi o pulmicort), więc jeśli okaże się, ze ma alergię na coś to wtedy przypisze nam leki wziewne. Na razie nic nie kupujemy.

veronica_20
andzia
veronica_20
Dezynfekujecie maskę i ten pojemnik od nebulizatora? Bo ja to po każdej nebulizacji myję tylko.

A Ty masz nebulizator? Bo zgłupiałam...to po co jeszcze tube kazała CI kupić?

Andzia nebulizator do mokrych inhalacji, ale nie można ich ciągle podobno robić(chodzi mi o pulmicort), więc jeśli okaże się, ze ma alergię na coś to wtedy przypisze nam leki wziewne. Na razie nic nie kupujemy.

veronica_20
a jak mam sół 10ml to np. wylewam tylko 2 ml to reszta może stać w szafce czy nie bardzo?

Ja trzymam w lodówce.

magda_79
Ja tez tylko czasem wrzatkiem, a tak to tylko myje.

andzia tak teraz kojarze to moj chrzesniak pomimo, ze maja nebulizator to i tak czesc lekow przez tube ma podawane. Az musze sie spytac dlaczego i czy czasem czegos nie pomieszalam.

Stachu miał wcześneij też przez tube Flixotide i Ventoline, ale to jak był malutki. Później przepisywali mu już takie, gdzie psika się bezpośrednio do buzi.
No ale lekarzem nie jestem, więc się nie kłócę::):