Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie kochane!
U nas weekend spokojnie. Dzisiaj odwiedzili nas niespodziewanie goście, brat G. z rodzinką. Później pojechaliśmy do teściowej i tak dzień zleciał.
Cafe zazdroszczę malowania...ja nie wiem kiedy my cos ruszymy....to zalezy od urlopu G.:Wściekły:
Nie wiem jak u was ale u nas są stada komarów..Marcel caly pogryziony, ma uczulenie na jad komarów...tak jak ja...::(: I puchnie jak balon....na szczęście kupiłam wczoraj altacet i preparaty na komary.....
Upieklam placek i wyszedł przepyszny...wrzuce wam przepis

Placek

ciasto zagnieść: 1 kostka margaryny, 1 szkl. cukru, 1 cukier waniliowy, 4 szkl. maki, 1 jajko, 1 opakowanie proszku do pieczenia. Posiekać, zagnieśc i podzielić na 2 części.
Jedna wyłozyć na blachę.
Masa: Na ciasto położyć pokrojone w plastry brzoskwinie i jabłka.
Masa budyniowa: Ugotować 2 budynie w proporcji na 1, wylac gorącą masę na jabłka.
Masa serowa/: 250 g sera białego ugnieść z jajkiem i budyniem w proszku, wymieszać i wylać na masę budyniową.

Przykryć druga warstwą ciasta i piec 45 minut w temp. 180 stopni. Wkladac do nagrzanego piekarnika.

Ciasto naprawdę bomba!!!!:Spoko:

Witam...
u nas bardzo udany dzień, pogoda była nie najgorsza, w każdym badz razie nie padało, a to najważniejsze:)
zrobiliśmy hustawke dla Amelki, ja wyciągnełam swój leżak i się wylegiwałam przy kawce :Śmiech:, Amelka bawiła się w piaskownicy...żyć nie umierać:))
po południu poszliśmy do mojej chrzesnicy na 3- cie urodziny, Amelka szalała z dziewczynami:)
kupiłam w prezencie tablice i dziewczyny miały frajde, a Amelka była cała niebieska, żółta, czerwona od kredy:Szok:
na wiczór zrobilismy grilla z moim bratem:) także dzień wykorzystany maksymalnie:))

Veronica u nas nie ma komarów, bo jeszcze zimno jest... no to macie przekichane z tym uczuleniem:(
Cafe strasznie mi przykro z powodu cioci :Płacz: w tak młodym wieku...chorowała?

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

czesc dziewczyny witam sie z kawka i zmykam do pracy....jak ja wam zazdroszcze weekendu w domu takiego rodzinnego, bo ja od trzech dni na rano ciagne a S na noc wiec wogole sie nie widujemy:le::le::le:

juz nie moge sie doczekac 27 maja bo w koncu mam urlop i jedziemy na ten zlot co wam pisalam do czaplinka a potem pojezdzimy wzdłuż morza i wrocimy 6 maja....mam zamiar sie wylegiwac bo biore siostre do opieki nad olkiem....

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png

Witam...
u nas pogoda też średnia, w nocy popadało, teraz od czasu do czasu błysnie słońce, ale niezbyt ciepło bo 14 st....
Cafe fotki świetne:) czy u was jest tak ciepło że ty na gołe nogi i Olek w samej bluzeczce??? bo nam baaardzo daleko do takich warunków, my ciągle w bluzach i kamizelkach :Rozgniewany:
świetne plany na dziś, zazdroszcze Ikei :Śmiech:
Justynka strasznie współczuje, że musisz pracować i że sie ciągle mijasz z S :( no ale pewnie motywauje cię ten urlop i że będziecie razem:)

Witam!
U nas srednio. Sam wyjazd ok, P. dojechal dzisiaj rano, a my wczoraj goscilismy sie gdzie sie dzialo. Jak ja tesknilam za tymi ludzmi. Kiedy prawie tu mieszkalam, a teraz 2 lata przerwy.
No, ale noc z Miskiem kiepska, nos zaschniety i nie spal prawie cala noc. Od rana zasmarkany i mega marudny. Jeszcze proroctwa tesciowej sie spelnia i sie rozchoruje :(. Mam nadzieje, ze nie!!!
Teraz spi i ludze sie, ze wstanie w super humorze.

Anielinka jak tak pomyslalam, ze lezysz na lezaczku, a Amelka bawi sie w piaskownicy... Ehhh, pomarzyc dobra rzecz :)

Vercia wspolczuje uczulenia na komary, drapie sie Marcel?
Fajnie czas spedzacie!

Cafe milego dnia! Znajdzcie czass na odorbine odpoczynku :)
Zaraz bede ogladac fotki!

Justynka kiepsko macie z tym mijaniem sie z S. Cale szcescie, ze macie zaplanowany tez wyjazd, spedzicie troche czasu razem i odpoczniecie!

Ciekawe jak Andzia i Gosia!

Witajcie dziewczyny:)
U nas weekend spokojnie mija:) tylko mały nam się pochorował:( dzisiaj byliśmy na działce tam mu się zaczął kaszel i wodnisty katar... ale to było chyba jakieś uczulenie.... Bo odkąd wyszliśmy z działki to w ogóle nie kaszlał... jak dojechaliśmy do domu wydawał mi się troszkę ciepły...ale miał tylko 37... po jakimś czasie miał już 38 i podala mu nurofen... temp. spadła... ale teraz przed spaniem miał już 39 st. na razie śpi... żadnego kataru ani kaszlu od czasu wyjścia z działki nie miał:/ Ehhh... mój malutki taki biedny i zmarnowany:( najgorsze, że nie wiem co to:/ Może od zębów....

Magda zdrówka dla Michałka :Całus:
Cafe fajne fotki::): Mi też baaaardzo podoba się Olek w krotkich włoskach:) No i ty bardzo ładnie wygladasz!
Veronica fajny przepis... ale niepokoi mnie troszkę ten caly proszek do pieczenia... jeszcze do żadnego ciasta nie dawałam tyle proszku... A co do komarów to u nas pełno... a ja też jestem uczulona... chociaż jak byłam mała to przechodziłam gorzej ugryzienia komarów... teraz nie jest źle...
Justynka szkoda, że tak ciągle mijacie się z S. Mam nadzieję, że czas do urlopu szybko zleci!
Andzia jak tam wyjazd???

Witajcie!!
Widzę, że u wszyskich aktywny weekend...a tutaj pustki....
Magda, Gosia zdróka dla chlopaków!!
Judtynka niedlugo nadrobicie czas:Śmiech:
Gosia ciasto wychodzi pyszne, mimo tego proszku. Bardzo fajne kruche wychodzi. W przepisie jest cały, mały proszek. Nie wiem ile jest w małym, bo ja kupuje normalny w saszetce. Wsypuje tak na oko, więcej niż połowę. U mnie ciacho znikneło w mgnieniu oka!!!
U nas dzisiaj spokojnie, chociaz pogoda do bani. Przez te komary nie zrobilismy grilla i nie spacerowalismy. G. wział Marcela na spacer i do kolegi. Ja w tym czasie ogarnelam odpoczęłam. Póxniej pojechalismy do mojej mamy. Teraz G. pracuje, bo cos jemu wypadło:Wściekły: I będzie późno:Wściekły:
Wczoraj wieczorem byl tez facet od podlogi i oznajmił, że ma delegację z firmy i będzie wolny dopiero za 2 tyg. :Wściekły:
Jutro u nas zapowiadają deszcze:Histeria: Masakra z ta pogodą. W domu mam tyle komarów, że nie nadążam z wkładami do kontaktu.

i ja witam

goska zdrowka dla kubuli....olkowi tez cieknie woda z nochala....jak nie minie to lekarz-i tez kuzwa mam wrazenie,ze to nie taki zwykly katar ale sama nie wiem
vercia fajnie,ze G dal ci odpoczac...tylko szkoda,ze musi pracowac
anielinka ja przechodze z kozakow w sandaly:) a gole stopy to mam chyba od miesiaca:Śmiech: a olek po mnie chyba ze zmarzlucha nie ma nic:Śmiech:
magda a P wczoraj jeszcze w pracy?zdrowka dla michalka

a my jutro mamy znajomych juz na obiedzie wiec wzielam sie za ciasto ,bo nie dam rady jutro ze wszsytkim a po malowaniu nie ogarnelam jeszcze :Histeria:

za nami baaaardzo udany dzien
zoo suuuper,spacerowalismy ponad 5 h ...olek grzeczny,pogoda w sam raz ,naprawde odpoczelam
coprawda na ikee juz nie mielismy sil :Oczko: ale ciesze sie,ze pojechalismy

w drodze powrotnej K podrzucil mnie na rozaniec w intencji mojej śp cioci....ehhhh,nie musze mowic jaka atmosfera....a najgorsze ze we wt jest pogrzeb a ja nie mam co zrobic z olkiem:(

ooo nawet się nie spodziewałam że kogoś tutaj zastane :Śmiech:

Cafe super że dzień udany, Olkowi podobało się w ZOO??? licze na jakieś fotki :Oczko:
zdrówka dla Olka, oby obyło sie bez lekarza...

Veronica szkoda że pogoda u ciebie się zepsuła, u nas zapowiadali deszcze a było ładnie i mam nadzieje że tak jutro też będzie:)

Magda zdrówka dla Michałka, długo juz mu się ten katar ciągnie, coo???

Gosia i zdrówka dla Kubuli, oby jutro było lepiej...

U nas też bardzo udany dzień, najpierw pojechalismy do galerii po zakupy, tam troche połazilismy, później do domu na obiad, po obiedzie pojechalismy do siostry Ł. a na wieczór poszlismy na grilla do mojego brata:) tam maja zjeżdzalnie dla dzieci i Amelka nauczyła sie sama na nia wchodzić i zjezdzać:) ale miała frajde:)
Ł. troche podrinkował i spi jak niemowlak:Oczko: a mnie coś sen nie bierze...

Witam:)
Ale u nas leje... Kuba niestety dalej gorączkuje... Jak się obudził miał 38,5 a i tak nie wiem czy tylko tyle bo mierzyłam rtęciowym termometrem i Kuba nie chciał za bardzo sobie dać zmierzyć, a nasz elektroniczny świruje:/
Cafe, Anielinka fajnie, że za wami udany dzień:)

Ciekawe jak tam inne kobietki:)