Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Cafe to super ze wyjazd udany i z tata lepiej, kurcze wroclaw ale bym go odwiedzila hmmm
Magda, Gosia kurcze niech te zeby sie juz pojawia u waszych dzieciaczkow, straszne ze to tak dlugo trwa
Beatka no komunista calkiem "dorosly" chlopak, a mamusia podobno ma nadmiar kilogramow to gdzie ona jest bo jakos jej nie widzialam na zdjeciach

http://parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/P9280406.JPGhttp://suwaczki.maluchy.pl/li-31234.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/009/0092369a0.png?3641

Oj pustki dzisiaj pustki.... ja przeglądam internet w poszukiwaniu butów, kwiatów, pomysłów na fryzurę i makijaż....
Jako, że sami nie chcemy kwiatów, wpadłam na pomysł, żeby rodzicom na podziękowanie też nie dawać kwiatów tylko zrobimy fotoksiążki z naszymi zdjęciami i napiszemy w nich kilka słów od siebie... teraz czuję jak ten czas szybko leci...

Rzceczywiscie cisza dzisiaj.
Moje panny dały znowu ostro popalic, w dodatku K. wrocil przed 19-ta. @,5 h przepekalismy jakos na placu zabaw i dziewuchy nawet spały w wózku prawie godzinke. No i wieczorem zasneły bez wiekszych problemów, chociaz Marysia wypiła zaledwie 50 ml mleka...
O 20-tej wpadła kolezanka na kawke i przed chwilka wyszła.

Gosia a co planujecie zamiast kwiatków?
rena dobrze, ze nic sie nie stało, Bartek śpi na łózku?
Cafe fajny dzień za Wami:) I dobrze, ze z tatą ok.
Powiedz mi jak Olek siada? W sensie technicznym.
Pamiętam, ze STasiu z pozycji na brzuchu przekrecał sie lekko na boczek i siadał, a dziewczyny z brzucha robią szpagat i myk do przodu i siedzą. Normalnie człowieki gumy:D
Magda oby te zebole w koncu wylazły.
Anielinka fajne plany weekendowe, jak ja bym chciała gdzies wyjechac.

Witajcie!!
Padam na pysk!
Cafe ciesze sie, że z tatą lepiej....no i super, że wyjzad udany!!
Gosiamm ciekawy pomysł:)
Rena dobrze, że na guzie się skończyło :).
Anielinka fajne macie plany, tez bym chciaąl nad morze!!!
Magda oby zabki już wyszly, Marcel też szura, szura a zebów nie ma!!
Andzia wieszco, tak mi sie przypomniało, ze dziewczyny koleżanki tez Anka :36_3_1: wszystko robia razem. Ja nie mogę!!! Normalnie jedna sie polala sokiemw w pokoju, druga wbiega z kuchni : musiu ja też mam plamę..:sofunny: Razem siku, nawet jednocześnie chcą te same zabawaki!! czeka cie ciekawa przygoda
JA zaliczylam solarium, g, zajał sie małym, zmontowałam mlodemu traktorek z przyczepka, ktory dostal od kolegi naszego. Taki do odpychania sie od podłogi ::):
Zmykam bo nie mam sil...

Bananowiec dla Gosi

Ciasto:
1/2 szkl. mąki
1/2 szkl. cukru
3 duże jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa bananowa:
1/2 szkl. cukru
1 kostka Kasi
3 żółtka
1,5 kg. bananów
1 galaretka cytrynowa

Masa pomarańczowa:
3 białka
1/2 szkl. cukru pudru
1 galaretka pomarańczowa

1 galaretka wiśniowa

1. Przygotować oddzielnie 3 galaretki: cytrynowa, pomarańczową i wiśniową według przepisu na opakowaniu.

2. Przygotowac biszkopt: białak ubic z cukrem na sztywną pianę, nie przerywając ubijania dodawac żółtka po jednym, a nastepnie wsypac mąkę połączoną z proszkiem i przesianą przez sito. Lekko wymieszac, cioasto przełożyc na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, piec ok. 30 min w 180 st.

3. Przygotowac masae bananowa. Kasie utrzec z cukrem na puszysty krem, nadal ucierajac dodac zółtka, pokrojone w plasterki banany oraz lekko tężejącą galaretkę cytrynowa.

4. Przygotowac mase pomaranczowa: białak ubic z cukrem pudrem na sztywną pianę, dodac lekko tezejącą galaretkę pomaranczowa

5. Na ostudzony biszkopt przełożyć mase bananową, a na nią mase pomarańczową. Na wierzch wylac tężejącą galaretkę wiśniową. Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki.