Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

O boszeee....Marcel dostał nurofen w płynie, wypił 120 ml herbaty i ...zrzygal się jak kot :lup::lup::lup: Więc zalożyłam, zę wyrzygal herbatę z lekiem i dałam czopki bo ma 39,5 stopni...i daalm herbaty 80 ml o dziwo wypił....i zasnął....
Andzia ja np. daję juz po 8 m-cu niektore dania...nie ma co przesadzać z tymi kryteriami zywieniowymi...i tak czuję się jak kretynka bo jak chodziłam do kumpeli co ma blixniaczki to ona jest "normalna" i karmiła je normalnie, i makaron po 7 m-cu, ryz, kasze itp.
U nas póki co Marcel zjada wszystko i kupne i gotowane :) i jakoś reakji alergicznych nie ma, nawet ostatnio jadl jogurt z malinami i truskawkami z hipa i jest ok...
Cafe mój brat mial skaże na mleko dopiero po 9 m-cu i do tej pory nie pije mleka...może warto sprawdzić....

Veronica :Całus:
Olej podłoge, odpocznij chwile póki mały śpi.
Ja dzisiaj nic nie robie, obiad mam od wczoraj...wiedziałam, ze jak sie spieprzy pogoda, to sie okicham. Juz nawet nie chodzi o to, ze musze za nimi wciaz latac, tylko to wieczne marudzenie, juz nie moge tego słuchac. Mam nadzieje, ze teraz pospia i wstana w humorze!!!

Veronica a Marcel ma skaze?
I po jogurtach nic mu nie jest?
Moje dziewczyny miały stwierdzoną skaze, ale moim zdaniem, to na 100 % nie jest skaza. Ta skaza tow wogóle jakas przereklamowana, gdzie nie słysze, to dzieci maja skaze!!!
Ja zrobiłam kilka razy kasze manna na mleku modyf. i nic im nie wyszło.

rena_674
andzia
!

rena no co Ty, odpocznij troche, moze zasymuluje, ze mi cos strzeliło i ktos sie zlituje i zabierze dzieici:takwyszlo::takwyszlo::takwyszlo:

wypróbuj koniecznie na teściowej

:grrrrrr::grrrrrr::grrrrrr::grrrrrr::grrrrrr::grrrrrr:
Dziekuję, to ja wole juz sama:)
W sobote jak jechaliśmy na zakupy, to dzieciaki miały isc do moich rodzicó, ale u tesció byłą akurat siostra K. i na jej prośbę zostawiliśmy dziewczyny u nich. Jak wróciliśmy(ok. 17-tej), to Maryśka lezała w wózku cała zasliniona, mokra, bluzkę i body można było normalnie wykrecac!!!!!!!!!!!!!!

Rena podloge musze umyc bo Marcel na nia narzygał....
Andzia ma skaze ale pisalam już kiedyś, że alergolog powiedzial, zę dzieci ze skaza moga jeśc jogurty i maslo bo to jest przetworzone mleko...póki co zajada się jogurtami i jest oki ale mlekamodyf. np Bebiko nie może po ma buzię od razu wysypaną:(. Andzia zgadzam się z Toba i tez uwazam, że alergia czy skaza przereklamowana, sa dzieci faktycznie ze skaża pokarmową...jak leżalam z Marcelem w szpitalu to była tka parka rodzeństwa aleoni wygladali jak upiory, na twarzy jeden wielki ogień, skóra odlaziła płatami i ciągle się drapaly.....

ja mam zaufanie tylko do mojej mamy....powiedzialam jej co i jak,i kiedy opiekuje sie malym,to robi wszsytko jak ja prosze....
z tesciowa olek jesczcze nie mial przyjemnosci....ona z tych ....co to ....ciagle dziecku za zimno....okna nie otworzy bo wieje.....koniecznie z 3 pary skapretek bo zimne stopki....no i oczywiscie kompoty dawac i inne rzeczy,ktorych ja nie uznaje....

Dzień dobry kochane!!!

ehh widzę że nie tylko u mnie tak kiepsko...
Veronica dużo zdrówka dla Marcelka, oby ta cholerna gorączka szybko przeszła!!!a dla ciebie sił, bo wiem jakie to dla matki też męczące i stresujące... u nas jak była ta gorączka w marcu to trwala 2 dni i też innych objawów nie było i lekarz powiedział że to jakiś wirus w powietrzu, więc może u was też to jest...
Magda trzymaj się dziewczyno dzielnie, moze dzisiejsze zakupy ci troszke pomogą...
a ja wczoraj też się poryczałam, bo w zeszłym miesiącu Ł. dostał mandat 150 zł i go nie zapłacił, więc firma windykacyjna weszła mu na pensje i zabrali 400 zł!!!bo policzyli jakieś dodatkowe koszty...normalnie masakra 400 zł to jak dla nas to kupe kasy....dlatego mam takiego doła i jeszcze chrzciny i wydatki...:no1:
rena zdrówka, oby nic poważnego ci nie było, daj znać co u lekarza...
Andzia no oby do wieczora...

a jakie dajecie jogurty? ja dziś z nowości wypróbowałam z bobovity banany z kaszką ryżową na mleku, wciągnela na raz ten duzy słoiczek...Andzia a jaką kaszkę mannę gotowałaś? jakąś specjalną?

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

odnośnie zaufania to ja też zostawiam Marcela tylko z mamą....teściowa rodziła 40 lat temu, więc ma odmiennie podejście do dzieci...zupelnie odmienne!!
Własnie ogladam komedię i w jednym fragmencie lekarz sie wypowiedzial, ze facet jakby chciał cierpiec tak jak kobieta przy porodzie to musiałby naciągnąc krocze na głowe:sofunny:

Bestie siedza w łózeczku i sie bawia.
Zośka rozraczkowała na calego, także teraz mam dwa krasnele pełzające po podłodze i trzeba uważać, żeby ich nie zdepnąć.

Anielinka współczuje, tez bym sie wkurzyła.
(Tak dla porównania K. kupił tydzień temu dwie paki Pampersów, po czym poszedł z nimi na pizze i zostawił je w pizzerii!!!Myślałam, ze udusze!!!)
A kaszkę manną kupuję z Bobovity.