Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Magda współczuje nocki:/
Veronica super, że G. już wraca:)

A ja ubrałam siebie na spacer - najpierw siebie bo ostatnio ja bardziej narzekam przy ubieraniu niż mały... wzięłam wyciągnęłam pogniecioną bluzkę i wiecie co nie muszę prasować, bo jest mi taka obcisła na tym moim wielkim cielsku, że nie widać żadnego zagniecenia.... po weekendzie biorę się za siebie... muszę!

Heloł babulce :) ja jak zawsze zaginiona w akcji :) udało nam sie przez przypadek wyrwać turnus rehabilitacyjny dla Julki , normalnie czeka sie i 3 -4 miesiace a nam sie udało praktycznie na 3 dzień , no i pojechałysmy na 2 tyg , opieka dla Julki super i mam nadzieje ze w czerwcu na kontroli obejdzie sie bez kołnierza ...
jeny za chiny ludowe Was nie nadrobie ... ale po krótce napisze to co wyłapałam latając po postach ...gratuluje Wam decyzji o kolejnych bobasach :)) jak dla mnie za swiezy temat i po przebojach w ciazy a teraz Julkowych kreczach , dysplazjach itp . mam dosć ! ale nie bede sie wypierac jak zaba mułu bo nigdy nic nie wiadomo :))
co do fotelików to tak : u nas jest taka zajebista hurtownia dla dzieci , ludzie tam bardzo kompetentni jezdza po szkoleniach , wspólpracują z połozną , pediatrą no naprawde jak masza mase pytan na wsio odpowiedza i tak : odradzili nam kupno fotelika do 35 kilo bo szkoda kregosłupa dziecka , ja wsadziłam do takiego Julke to faktycznie wielgachny , doradziła nam taki do 18 kilo bo starczy ponoć na 3-4 lata a potem i tak ponoć nadstawka wystarczy , odradziła man tez maxi cosi bo podobno dobray faktycznie ale 400 zł dodatkowo za firme sie płaci i poleciła nam taki :
RAMATTI VENUS 9-18 fotelik samochodowy SUPER (618157334) - Aukcje internetowe Allegro
ostatnio przeszedł testy zderzeniowe w berlinie i wypadł super , nawet ponoć w tvn turbo było o nim i polecali , Julka zachwycona bo wysoki i wsio widzi a i cena przystepna wiec to tylko dla Was mamuski jak jeszcze nie kupiłyscie i nie wiecie za bardzo co wybrac , moze Wam pomoge troche :)) do tego ma 3 lata gwarancji wiec jak dla mnie miodzio :)
Madzia tak myslałam o Twoim Michałku i jego nocnych pobudkach , ja ostatnio mialam kongo z Julką , normalnie jak spała do tej pory jak anioł tak przez tydzień makabra , nie mogła zasnąc a potem w nocy po pare razy z rykiem pobudka do tego ciaganie za ucho wpychanie se rak do oczy , szarpanie za nos , juz wszystko mi do głowy przychodziło , za alergia , za moze poduszka podraznia , no i sie okazało wczoraj mamy kolajna 2 zebole , wychodziły 2 na raz .... moze poprostu Michałkowi tak długo ida zeby i to go tak w nocy budzi ...i jak pytałam pediatry to moga wyjc dziecku np pierwsze 3 i to jest podobno bardzo bolesne dla dziecka ... moze to tylko te zeby i jak wyjda to bedzie git :))
Jesli chodzi o pieluchy to my uzywamy huggisów premium i sa naprawde gut , pampersy tez dobre ale drogie a huggisy u nas zawsze gdizes w promocji i przewaznie za 37 -39 zł kupuje duza pake :)
Gosia te happy sa strasznie sztywne , znajoma uzywa ale kurde nie wiem jak ta jej mała daje rade cały czas w tych blaszanych gaciach , tym bardziej ze teraz tak ciepło ...
Andzia ja tez szukam jakiejs czapuli albo kapelusza dla młodej ale kurdaaa , albo załują materiału i uszy odkryte ( nie wiem dlaczego ale mama fioła zeby te uszy jej zakrywac ) albo jak juz uszy zakryte to dowalą jkąs gumeczke do sie w ciało wrzyna , normalnie ocipieje zanim jej cos dopasuje ....chyba poprostu na chustce sie skonczy , która se sama zawiarze jak bede chciała :))
Jutro na slub znajomych lecimy i uwaga , uwaga !! wczoraj skreciłam kostke ... ledwo łaze a noga jak baloon ...a miałam takie ładne buciki załozyc ...i chyba kurewa w kapciach pójde !!!
nie wiem co jeszcze napisac ... dziura w głowie ... a chyba nawet sito tam mam :))

http://suwaczki.maluchy.pl/li-21790.png

Anouk super, ze sie odezwalas!

Rewelacja z tym turnusem! Na pewno do czerwca bedzie juz wszystko ok! Trzymam kciuki za Julke!
Pech z noga, gdzie Ty zes skakala? :)

Ogromne dzieki za porade z fotelikiem! Juz na glowe dostawalam, a na maxi-cosi nas po prostu w tym momencie nie stac. Ogladalam na necie ten fotelik, ktory polecilas, ale nic nie wiedzialam na jego temat. Dzieki kochana!
U nas na bank zebole, tez lapanie za ucho, placz, marudzneie, ciezkie nocki ... tyle, ze to juz miesiac trwa :( Pediatra tez nam potwierdzila, ze to zeole i ze jeszcze z miesiac moze tak byc!

Gosia mam to samo .... i sie wziełam za siebie ... co prawda hardcorowo i po najmniejszej lini oporu ... wiem ze moze głupio robie ale mam to gdzies ...wiem ze wystarczyło by poprostu mniej zrec i cwiczyc ale ani na jedno ani na 2 nie mam czasu i sił ...polazłam poprostu do lekarza rodzinnego i poprosiłam zeby mi przepisał takie tabletki dla grubasów , nazywaja sie afibron i hamuja łaknienie , coprawda ulotka moze zabić ale kazdy inaczej na nie raaguje .. mnie tylko bolał łeb 3 dni teraz juz jest dobrze , no i po 1,5 tyg 4 kilo mam mniej ... a planuje jeszcze z 10 min zgubić ...dała mi recepte na 3 opakwanie na 3 miesiace i potem sie zobaczy :))

ehh wkońcu doczytała was...nie było mnie tylko wczoraj a tu tyle do nadrabiania:))
Dzień dobry kochane!!!
Witaj Anouk po długiej przerwie, super że udało się tak szybko z tym turnusem...
Magda ja też będe szukała jakiegoś tańszego ale dobrego fotelika, może taki co Anouk poleca...wybieramy się 10 maja do Szczecina do rodziny Ł. i chciałabym na taką dłuższą trasę już mieć fotelik...a do tego wydatkó co nie mkiara bo chrzciny lada moment...
Veronica czy mi się wydaje, czy wy też robicie chrzciny w czerwcu???

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

powitac , powitac Veronica :) powiadasz ze zachciewajki i młdłosci ? hmmmm chyba bym nie wytrzymała i zaraz pobiegła po test .... ale moze to poprostu juz przewrazliwienie i kazdy objaw do jednego sie sprowadza , takie ze tak powiem zboczenie matkowe :))
heju Anielinko :)) a no polecam ,polecam ten fotelik bo testuje go juz i jest naprawde niezły :) no i zapomniałam dodac ze w srodku jest gruby plastik a nie styropian :)

Witajcie kochane pospacerkowo:)
Pogoda piękna:) wróciliśmy ubożsi o jednego buta... nie wiem gdzie to moje dziecię buta zgubiło.... jak się zorientowałam nie było go nigdzie na horyzoncie... Przy okazji kupiliśmy nowe buty.
Anouk witam! jak fajnie, że wam się udało z tym turnusem... i dzięki za rady co do fotelika, my też na razie nie kupiliśmy, a mało jeździmy i chociażby dlatego nie dałabym dużo kasy na fotelik, już nie wspominając o kwestii finansowej!
Veronica a może jednak Agatka?? hehe ale by było Cafe i Magda fasoliny planują a tu fasolina się zapodziała i do Veronici zabłądziła:)

i ja witam pospacerwkowo....a raczej podziałkowo:)

widze,ze znalazla sie nasza zguba....anouk:36_3_15:
powtorze za dziewczynami...dobrze,ze udalo sie z ta rehabilitacja....zagladaj czesciej kobito!a co do tabletek .....bede szczera....nie pochwalam....ale w sumie podobbno wszsytko jest dla ludzi....w kazdym razie dbaj o siebie !
VERCIA ....moze jednak?:)
anielinka a co z chrzcinami?wssytko ok?

czesc dziewczyny...
wczoraj zaczelam nadrabiac ale jakos nie dokonczylam.....nawet nie pamietam co mialam do zrobienia takiego waznego ze juz nie mialam czasu usiasc..
a tego co pamietam to chyba sie wzielam za sprzatanie a poza tym tescie mi wrocili wiec trzeba bylo przekazac chalpe tesciom i zdac relacje....
moje dziecko mialo wczoraj takie przezycia ze dziadki wrocili ze az budzil mi sie w nocy kilka razy z przejecia.....dziadki kupili mu w holandii jezdzic ale mowie wam jaki fajny....podobny do tego z chicco ale nie wiem czy tamte maja takie melodyjki i tyle przyciskow.....ale oleczek jeszcze nie zwraca uwagi na jezdzik i te wszystkie przyciski.....

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png