Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

A my juz w domku. Wzruszenie bylo, choc Misiek chyba byl baaaardzo przejety nasza obecnoscia. Prawie nic nie spiewal, patrzyl tylko raz na mnie raz na P. i zacieszal, ale i tak fajnie.
Troche bylam zla, bo mlody czul sie nie bardzo, bo jak sie okazalo rajty mial podciagniete tylko do kolan i spodnie niedopiete. Bidok ruszyc sie nie mogl.

Fotek za duzo nie mam, bo stal do mnie bokiem i prawie go nie widzialam. Ale za to P. wszystko nagral. Zaraz zabieram sie za ogladanie :)

Andzia widze, ze za przeglad swoj sie wzielas:) Super! No i dobrze, ze wyniki ok! Ja jutro odbieram swoje i jestem ciekawa.

Cafe dobrze, ze chlopaki zdrowi! Oby tak juz zostalo.
Pyszny obiadek machnelas :)

Anielinka pochwal sie kurtka :)

Gosia chyba Kuba ma kryzys po siedzeniu w domu co?
Mi wlasnie P. powiedzial, ze dzisiaj Michał mu cala droge w samochodzie plakal, ze chce zostac z mama. Na sczescie w p-kolu juz bylo ok. A siedzial ze mna tylko jeden dzien.
Ehh, ja tez do obcych dzieci mam wieksza cierpliwosc, po prostu wtedy nie ma wyjscia, na obce glupio sie drzec :)

anielinkasuper,ze plaszczyk kupiony...moze i z butami sie uda?
hehe dzisiaj kupial sobie bezowego inglota ale jeszcze nie malowalam,tez nigdy nie malowalam na bezowo ale bardzo mi sie u kogos podobaja
w ogole jesli chodzi o lakiery to tylko inglot,drogie cholerstwo ale super moim zdaniem

magdaco z tymi rajstopami,dlaczego mial tylko do kolan?
zdjecia super
szkoda,ze u nas nie ma zadnego pasowania

andziaale zajebiscie z poznaniem,co bedziecie kupowac?

cześć dziewczyny,
cafe dobrze ze z oleczkiem dobrze,

andzia udanego wyjazdu do poznania....

anielinka super ze udalo ci się kupic płaszczyk i że jestes zadowolona...

u nas w miare dobrze, to znaczy julek troszke zasmarkany ale to normalka, olek wczoraj wymiotował ale juz jest dobrze i jutro idzie znowu do przedszkola....a ja sie wczoraj rozłożyłam, ale dzisiaj juz jest dobrze, mialam jakies masakryczne dreszcze, a wieczorem zwymiotowałam....mam zwolnienie do niedzieli, wiec troszke odpoczne....

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png

andzia
veronica_20
Od jakiegoś czasu podczytuję blog Kasi Tusk......tak z czystej ciekawości chyba......ale w sumie wciągneło mnie i zaglądam, jakis fajny przepis znalząlm tam na grypę....

Na grypę?

Ja po śmierci Ani Gimlewicz nie ma ochoty na żadne blogi...nie moge wciąż uwierzyć, że przegrała walkę z tym zakichanym śmieciuchem...::(:

Andzia chodzi mi o przepis na syrop na grypę :lup:

Witam kobietki wieczorowo:)
Kurcze ale dzisiaj miałam dzień... Po 20 minutach miałam już dość w pracy i chciałam wracać do domu;) czy ja pisałam dzisiaj, że do obcych dzieci mam więcej cierpliwości;) chyba napisałam to w złej godzinie...hehehehe Mały dzisiaj zsiusiał się dwa razy w przedszkolu... a do tego jak P. po niego poszedł to okazało się, że Kuby butów nie ma w przedszkolu:/ no masakra mam nadzieję, że jutro się znajdą... a więc mały do domu jechał bez majtek w samych spodniach i w papciach zamiast butów:/
Justynka zdrówka!
Anielinka super, że płaszczyk kupiony:) pokaż jaki:)
Magda idę na boczek oglądać zdjęcia:)
Cafe fajnie, że z Olkiem już lepiej i że będzie mógł iść do przedszkola w poniedziałek:)

Justynka zdrowka :Całus:

Anielinka super zakupy! Ja mam beżowy iw ygląda super :yes:

Cafe ale pychoty zapodałaś...ja miałam kopytka i królika w sosie.....a wszytsko zrobilam dzisiaj w 10 minut, królik w sosie był zamrożony kiedys jak zostało więcej, dorobilam tylko z wczorajszych kartofli kopytka i tak powstał dzisiejszy obiad.....zrobiłam tak na szybko, bo rano zadzwonila kumpela, ze jest ostatni dzień w Lesznie i wylatuje już do Bristolu na pół roku, umowiłysmy sie na kawę do galerii.....więc o 11 mialam już obiad i jechalam do kolezanki....przy okazji załapalam się na przeceny.....uwielbiam je, kupilam kilka fajnych rzeczy za grosze...w h&m byly przecenione już plaszcze 50%, takż eza 79zl można kupić plaszcz zimowy.....później pojechałam na zebranie trójek do Marcela, trwalo bezlitośnie dlugo 1,5 h:Histeria: Był problem z ustaleniem skladki na komitet, bo 60 to za dużo, a 50 w zeszłym roku nie wystarczyło...nie rozumiem ludzi...wszystko poszlo w górę, w zeszlym roku było 6 zł na paczkę pod choinkę (pytam co za to kupić?), większosc mam była za tym, zeby kupić dwie porządne rzeczy typu prawdziwa czekolada niż byleco z biedronki czekalopodobne.....bo ja uważam, ze te 6 zl to tak jak wyrzucone w błoto, bo nikt tego nie zje.....ale niektórazy mają inne zdanie...no i jestem przewodniczacą rady:Padnięty:wrociliśmy grubo po 19, bo o 17 byliśmy jeszcze w cyrku:Padnięty:

Dziatwa w łózkach, a ja z rukolą i winkiem czekam na meża, który już trzecią godzinę kwitnie na jakimś zebraniu:Padnięty:

Justynka zdrówka!!!

Magda
piękne zdjęcia. To chyba normalne, że 3-latki się peszą przed rodzicami. Laski co chwile wyśpiewują jakieś piosenki o pasowaniu, ale ciekawe czy na sali będa takie odważne.
A Misiek przystojniacha, że hoho. Z rajtami przegięcie, a nie zdejmujesz mu tych rajtek przed wejściem na sale?
My kupiłyśmy identyczne dyplomy, Michała grupa to tez Pszczółki?

No ten sok na grypę :lol:
5-7 marchewek

2 obrane cytryny

3 szklanki pokrojonej białej kapusty (ta sama, w którą owijamy gołąbki)

3 kropelki oliwy

A oto jak to zrobic:

Uruchamiamy zapomnianą sokowirówkę. Każdy z nas z pewnością ją ma, tylko gdzieś w najdalszym kącie,

dla ułatwienia, proponuje nieco pokroić warzywa i na raz wrzucamy nasze produkty, zaczynając od kapusty, marchewki aż po cytryny,

porządnie mieszamy i nalewamy do szklanki, dodając na koniec kroplę oliwy.

Cafe ja tez bardzo lubie lakiery z Inglota, właśnie mi się czerwony skończył, mój ulubiony:)
Vercia fajny dzień za Tobą, w cyrku powiadasz? JA jutro bede w h&m, moze wyczaje jakąś okazje:)
A ze składkami kicha, my płacimy 15 zł na komitet na miesiąc i z tego jest kasa na Mikołajki, Gwiazdke, Zająca, Dzień Dziecka i wycieczke. Na Gwiazdke wychodzi chyba ok. 15 zł na prezent. Dodatkowo pozbierałyśmy po 20 zł na semestr i to mamy na Dzień Chłopca, pasowanie, Dzień Nauczyciela i kwiaty na Pań na imieniny, a w drugim semestrze na Dzień Kobiet i prezenty na zakończenie roku.
Gosia jak to buty zginęły? Jeju, mam nadzieje, ze sie znajda, ale bym sie wkurzyła... A Kuba nie ma w p-kolu majtek i spodni na przebranie?

veronica_20
Andzia u nas tez rajsyop nie zdejmują...ja ostatnio puścialm marcela w kalesonach, a spodnie zostawiłam w szatni...przychodze o 15 a on w kalesonach i w spodniach :lol:

Ja na razie nie zakładam nic pod spodnie, a zimą rozbieram zbędne ciuchy i zostawiam w szatni, nie wyobrażam sobie, żeby dzieciaki biegały z rajtami pod spodniami, na sali jest i tak gorąco, ze zastanawiam sie czy w cienkim długich rekawkach nie jest im za ciepło. Piżamki mają z krótkimi rękawkami i spodnie 3/4

andzia
Cafe ja tez bardzo lubie lakiery z Inglota, właśnie mi się czerwony skończył, mój ulubiony:)
Vercia fajny dzień za Tobą, w cyrku powiadasz? JA jutro bede w h&m, moze wyczaje jakąś okazje:)
A ze składkami kicha, my płacimy 15 zł na komitet na miesiąc i z tego jest kasa na Mikołajki, Gwiazdke, Zająca, Dzień Dziecka i wycieczke. Na Gwiazdke wychodzi chyba ok. 15 zł na prezent. Dodatkowo pozbierałyśmy po 20 zł na semestr i to mamy na Dzień Chłopca, pasowanie, Dzień Nauczyciela i kwiaty na Pań na imieniny, a w drugim semestrze na Dzień Kobiet i prezenty na zakończenie roku.
Gosia jak to buty zginęły? Jeju, mam nadzieje, ze sie znajda, ale bym sie wkurzyła... A Kuba nie ma w p-kolu majtek i spodni na przebranie?

czyli 75 zl semestr +10zł+ok 80 zł tak? u nas skończyło się na 55 na semestr bez dodatków....

veronica_20
No ten sok na grypę :lol:
5-7 marchewek

2 obrane cytryny

3 szklanki pokrojonej białej kapusty (ta sama, w którą owijamy gołąbki)

3 kropelki oliwy

A oto jak to zrobic:

Uruchamiamy zapomnianą sokowirówkę. Każdy z nas z pewnością ją ma, tylko gdzieś w najdalszym kącie,

dla ułatwienia, proponuje nieco pokroić warzywa i na raz wrzucamy nasze produkty, zaczynając od kapusty, marchewki aż po cytryny,

porządnie mieszamy i nalewamy do szklanki, dodając na koniec kroplę oliwy.

Brzmi intrygujaco:lol:

veronica_20
andzia
cafe ja tez bardzo lubie lakiery z inglota, właśnie mi się czerwony skończył, mój ulubiony:)
vercia fajny dzień za tobą, w cyrku powiadasz? Ja jutro bede w h&m, moze wyczaje jakąś okazje:)
a ze składkami kicha, my płacimy 15 zł na komitet na miesiąc i z tego jest kasa na mikołajki, gwiazdke, zająca, dzień dziecka i wycieczke. Na gwiazdke wychodzi chyba ok. 15 zł na prezent. Dodatkowo pozbierałyśmy po 20 zł na semestr i to mamy na dzień chłopca, pasowanie, dzień nauczyciela i kwiaty na pań na imieniny, a w drugim semestrze na dzień kobiet i prezenty na zakończenie roku.
gosia jak to buty zginęły? Jeju, mam nadzieje, ze sie znajda, ale bym sie wkurzyła... A kuba nie ma w p-kolu majtek i spodni na przebranie?

czyli 75 zl semestr +10zł+ok 80 zł tak? U nas skończyło się na 55 na semestr bez dodatków....

75+20

andzia
Vercia ja wiem, ze ludzie nie maja kasy i dla niektórych to jest dużo, mi tez nie jest fajnie płacic dodatkowo 45 zł miesięcznie za moją trójce, ale to wszystko jest zwrócone dzieciom. I lepiej kupic coś porządniejszego, niż samochodzik, któremu odpadną kółka zanim dziecko dowiezie go do domu

No i to probowalysmy wytlumaczyć :Oczko: , że to wraca do dzieci w postaci zabawek prezentów.....a 10 zł/miesiąc to nie jest wielki majątek...

Andzia na tej stronce jest wiele fajnych przepisów oprócz na grypę:lol: i co fajniejsze są proste w wykonaniu:yes: