Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

magda_79
andzia
magda_79
Przynajmniej siku wolaja.
A mi dzisiaj Michał oznajmil:
Wiesz co, mamusiu! zrobie potem kupke (chwila przerwy) ... w pieluszke, wiesz??
Wrrr, na nic moje tlumaczenia.

Haha, uparciuch mały.
A jakby zrobi siusiu w majtki, to przeszkadza mu to?
Może jakby kilka razy pochodził w mokrych to by się przekonał do nocnika?

Chodzil w mokrych pol dnia, dwa razy pod rzad. Ale wlasnie wtedy mi powiedzial:

Nie mowie, ze chce siusiu, bo chce pieluszke.

Ja nie mogę, ale cwaniak:hahaha:

cafe82
andzia
cafe82

spokojnie:)
jakby co bede dzwonic
ale jestem tak nastawiona na ten grudzien,ze nie ma bata :hahaha:

Pewnie, że nie ma.
Najedz się jeszcze na zapas wszystkich zakazanych podczas karmienia rarytasów:D

a wiesz,ze wlasnie to robie
mam plan ,ze do niedzieli bede zrec wszsytko :hahaha:
a od poniedz juz na spokojnie,zeby w razie w nie czuc sie jak swinia...i nie miec tego uczucia przezarcia...po wiadomo jak to pozniej z tymi sprawami

Nie żałuj sobie kochana, kiedy jak nie teraz:Oczko:

Agulcia śliczne suwaczki.
Jak chcesz to możesz przesłac mi na pw daty urodzin dzieci i swoje, a dopiszę Cię na pierwszej stronce:)

Anielinka ja na mokry używam Ambrohexal 15 kropli 2x dziennie, ewentualnie Mucosolvan (nie pamiętam dawki, bo najczęściej dawałam ten pierwszy). Możesz też spróbować oklepać Amelkę, najlepiej z 10 minut po podaniu syropku:yes:

andzia
Jak chcesz to możesz przesłac mi na pw daty urodzin dzieci i swoje, a dopiszę Cię na pierwszej stronce:)

Anielinka ja na mokry używam Ambrohexal 15 kropli 2x dziennie, ewentualnie Mucosolvan (nie pamiętam dawki, bo najczęściej dawałam ten pierwszy). Możesz też spróbować oklepać Amelkę, najlepiej z 10 minut po podaniu syropku:yes:

Ten pierwszy mucosolvan tzn. ten dla najmłodszych, tak?
A te oklepanie to na wieczór po podaniu mucosolvanu? a można go stosowac na wieczór?
bo flegamine można tylko do 16 używac...

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

anielinka
andzia

A te oklepanie to na wieczór po podaniu mucosolvanu? a można go stosowac na wieczór?

Wszystkie wykrztuśne podaje się tylko do 16-tej.
A ten pierwszy to chodziło mi o ten Ambrohexal:)
I oklepać tak jak pisałam z 10 minut po podaniu syropu, położyć Amelką sobie na kolanach, tak żeby ona lezała na brzuchu i miała główkę niżej niż resztę ciała, no i klepać ok. 2-3 minut po pleckach.

andzia
anielinka
andzia

I oklepać tak jak pisałam z 10 minut po podaniu syropu, położyć Amelką sobie na kolanach, tak żeby ona lezała na brzuchu i miała główkę niżej niż resztę ciała, no i klepać ok. 2-3 minut po pleckach.

Czyli ten Ambrohexal jest lepszy niż Mucosolvan? tzn. bardziej Wam pomagał?
musze zmienić ten syrop na jakiś inny bo widze że efekt jest marny:(

anielinka
andzia
anielinka

Czyli ten Ambrohexal jest lepszy niż Mucosolvan? tzn. bardziej Wam pomagał?
musze zmienić ten syrop na jakiś inny bo widze że efekt jest marny:(

Ambrohexal przepisywał nam zawsze nasz prywatny pediatra, szczerze mówiąc nie mam pojęcia czym one się różnią, ale mam go zawsze w apteczce i z reguły to zawsze właśnie jego stosuje.
A taki kaszel poinfekcyjny może się utrzymywać nawet do 2-3 tygodni, więc myślę, ze nie masz powodów do niepokoju.
U mnie w zeszłym roku dziewczyny często miały właśnie taki dziwny kaszel, a osłuchowo zawsze było wszystko ok. A w nocy kaszle? Bo ja na noc przy mocnym kaszlu daję łyżeczkę Dipferganu.

Nie wiedziałam że ten kaszel może się tak długo utrzymywać :Niespodzianka: bo to asz pierwszy kaszel...dzięki za pomoc!
A w nocy zazwyczaj tylko raz ją złapie taki atak kaszlu, w dzień też nie za często kaszle, ale jak już zakaszle to tak jakby jej bulgotało coś w środku :Szok:

A wiesz co właśnie porównałam syropy i okazuje się że Ambrohexal, Ambroksol, Flavamed, Mucosolvan mają taki sam skład - chlorowodorek ambroksolu :) czyli różnią sie tylko nazwą...a ja własnie znalazłam w apteczce ambroksol bananowy, więc teraz zaczne go podawać...
no i zaczne ją oklepywać...

anielinka
Nie wiedziałam że ten kaszel może się tak długo utrzymywać :Niespodzianka: bo to asz pierwszy kaszel...dzięki za pomoc!
A w nocy zazwyczaj tylko raz ją złapie taki atak kaszlu, w dzień też nie za często kaszle, ale jak już zakaszle to tak jakby jej bulgotało coś w środku :Szok:

A wiesz co właśnie porównałam syropy i okazuje się że Ambrohexal, Ambroksol, Flavamed, Mucosolvan mają taki sam skład - chlorowodorek ambroksolu :) czyli różnią sie tylko nazwą...a ja własnie znalazłam w apteczce ambroksol bananowy, więc teraz zaczne go podawać...
no i zaczne ją oklepywać...

No tak myslałam, że skład jest podobny.
Mam nadzieje, ze w końcu kaszelek minie:yes:

polezalam
zjadlam obiad
chlopaki maja byc za dobra godzinke
moglabym troche posprzatac ale mam to gdzies :hahaha:
serio
nic na razie nie robie
moze pozniej

jedyne co ,to czekaja nas zakupy
wszsytko sie pokonczylo
nie wiem ,moze tez pojade?powolutku,na spokojnie....K coprawda juz sobie dobrze radzi ale po prostu chcialabym jechac....zobacze co on na to