Skocz do zawartości
Forum

Grudnioweczki 2009 :))))

Rekomendowane odpowiedzi

Gość agula7777

Hejka
U mnie bez większych zmian..
Ana mi ten krążek ściągneli w 37 tygodniu i na drugi dzień już urodziłam-może u Ciebie bedzie podobnie:-)
A mojemu maluszkowi chyba faktycznie dobrze w brzuszku:36_3_1:hihi,ale katuje się właśnie tą herbatką i liczę na to,że coś się ruszy-moze zrobie dziś córci prezent urodzinowy????
Panna a Ty jak tam?przeterminowana,hihi
Pisałam do Yasmelki sms-a i jutro już bedzie w domku-tak,że zaglądnie do nas.

Narazie uciekam,bo mój wchodzi na kompa/
A wy jak się czujecie?:36_3_1:

dorotaiwiki
Czesc dziewczyny
Mia i Yasmelko gratuluje córeczek

Wiecie co Wiki staje sie nie możliwa wiem ze jest zazdrosna ,że chce zwrócic na siebie uwage,słuchać nas nie chce ,a co niej sie nie powie,to zaraz jest płacz ,a jak sie pytamy czemu płacze to ze mama albo tata krzyczy(jak nawet wtedy jak nie krzykniemy)

dobra poczytam reszte

to normalna rteakcja corki moj syn byl tak zazdrosny ze i nawet se zaczal spinki sukienki ubierac byle wygladal jak dziewcvzynka zapuscil wlosy nawet o scieciu mowy nie bylo bo przeciez jak se kitki bedize robic siostra na psycholoszke sie kierowala i troszke doradzila by zakonczyc to porozmawialam z nim tlumaczylam z e jest chlopcem ze przystojny jets w innych wloskach niz takich i przyznal sie z ejest zazdrosny wtedy wzielam sie za poswiecanie mu wiecej zcasu pozwalalam nosic na rekach siostre itd wiec nie martw sie to minie dodoam jecscze z eetraz bede sie bala zas ze cora tak na braciszka bedzie reagowac juz wm,awia mi z ema siuraka od urodzenia i z ejest i byla chlopcem :36_2_39:
juz teraz jej malo poswiecam czasu i duzo zaczynam krzyczec wszystko mnie drazni ale tlumacze jeje ze sie zmieni to ajk mama juz brzuszka nie ebdzie mialaa

zosieńka
matko ale mi kompa muli i wstawiło mi wiadomość 2 razy hihihih
Agula coś mi się wydaje że córcia będzie miała prezent urodzinowy rodzeństwo hihihihih ciekawe czy ci wykracze.
A następna jest Ana tylko zdejmą ten krążek.
Matko jak nie ma naszych gadułek to faktycznie do 1000 str do końca grudnia nie dobijemy.Idę jutro do endokrynologa zobaczymy co mi powie.
Spadam babeczki bo normalnie nic nie mogę zrobić na kompie beeeeeeeeeeeee internet.
kolorowych babeczki!!!

czekamy an wiesci

ana79
dzień dobry :36_3_15:
miałam wczoraj straszny dzień za sobą....mocne bóle brzucha połaczone z kregoslupem....więc moje kochanie stwierdziło wieczorem,że jedziemy do szpitala...na dodatek u mnie przed domem rozjechano babkę,która wtargnęła na ulicę,gdzie 10 m dalej miała pasy....widziałam tylko po niej wielka kałuże krwi:36_11_23:....gdy dotarliśmy do szpitala to odrazu trafiłam na porodówkę....gdzie zdjęto mi krązek a szyjka z długości 1 cm skróciła się do 0.5...a rozwarcie tylko 1 cm...bolało cholernie i poczuałam nagłe opadniecie wszystkiego tam na dole....podłaczyli mnie pod ktg i lezłąm tak prawie 2 godziny....w międzyczasie nasłuchałam się jak kobieta obok w sali krzyczała:whoot:...dopiero dostałam stracha,az wszystko mi przeszło...słyszłam jak zaraz dzidziuś po urodzeniu płakał...a ja razem z nim....cudowne przezycie,ale niestety nie dane mi na dzien wczorajszy.....pytali się czy chcę zostać na patologii,ale ja uciekłam do domciu.....teraz juz nie dam się szybko położyć i czekam na ostatnią chwilę:hahaha:

ana to juz lada chjwila moz ebyc noc mialas naprawde wrazen :36_2_39:

ana79
aha!!!!!!!!! brzusio mnie nadal boli,a wkrótce idę do swojego gina i zobaczymy co powie...wymuszę na nim usg,bo juz dawno mi nie robił.....jak tylko będę coś wiedzieć,to się odezwe:36_2_53:
życzę Wam kochane miłego dzionka i rozpakowywać się ,bo zaskoczy nas lada dzień styczeń

daj znac jak po usg moz ei plec zas sie dowiesz hihi

gosiaj
hej dziewczynki,

ana: no widze,ze juz bez krazka :-) gratuluje, ze dzidziusia donosilas i juz lada chwilka sie pojawi! trzymam kciuki...moze dzisiaj bedziesz co tulila i glaskala buziulke :-)

sandra: daj znac czy molestowanie meza przynioslo rezultaty! teraz czas na ciebie i ane

agula: a jak ty? dobrze dzidziusiowi u ciebie w brzuchu :-)

dorota: tak jak zosia mowi...wyobraz sobie jak ty byc sie na miejscu coreczki czula...kazdy bylby zazdrosny...moja mama mi opowiadala, ze ja juz nawet poduszke mialam na twarzy jak sie urodzilam, bo moja siostra zazdrosna byla... wiec to calkiem normalne zachowanie...

teraz czas na jakis porod naturalny, bo cos duzo cesarek u nas sie zrobilo...a ja obstawiam u siebie porod SN. wczoraj wieczorem takie mnie bole ogarnely, ze szok...tak jakby mnie kolka zlapala- brzuch twardy jak skala i te bole...no ale przeszlo na szczescie...

zaraz lece do gona na 10:30. bede miala ostatnie usg i wymaz na paciorkowca...chcialabym tez ktg...zobaczymy. odezwe sie jak wroce!

czekamy na wiuesci

http://suwaczki.maluchy.pl/li-39814.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-39815.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-39810.png

17.04.2009-2 piekne kreseczki
22.06.2009-zobaczylismy cie masz juz 72,2mm w 13,4tc
28.07.2009-masz juz 15cm
28.07.2009-USG-SYNEK
19.08.2008-slyszelismy bicie twojego serduszka

witeczka juz 8 grudzien a ja nic a nic sucho jak na pustyni piczka jakby byla zamknieta korkiem normalnie takie uczucie ze nie wyobrazam se ze ona ma sie zozszezyc przeciez rozerwie mnie eheh moze jak czop odpadnie inaczej bed eczula zero oznak szybszego porodu jednym slowem a wiec umnie kolejny dizen na minusik w czwartek amm ostatnie chyba usg ciekawe ile bedzie dzidziol warzyc

28.07.2009-masz juz 15cm
28.07.2009-USG-SYNEK

Gość patrycja`81

ana79
...w międzyczasie nasłuchałam się jak kobieta obok w sali krzyczała:whoot:...dopiero dostałam stracha,az wszystko mi przeszło...słyszłam jak zaraz dzidziuś po urodzeniu płakał...a ja razem z nim....cudowne przezycie,ale niestety nie dane mi na dzien wczorajszy.....

ale chu...ia-znaczy o "wyciszenie" sal w szptalumi chodzi-no normalnie porazka!!!!!!!

Witajcie dziewczyny ::):
ja tylko na chwilke zameldować że nadal w dwupaku jestem :Szok:
zmykam cos porobic a pozniej biore sie za mycie podłóg :lol:
i moze do siostry skocze :D:D na 8-me piętro :lol:

Wszystkiego najlepszego dla Patrycji
:big_whoo::36_3_19::big_whoo::36_3_19::big_whoo::36_3_19::big_whoo::36_3_19:

ana79

panna-em
MIA I YASMELKA GRATULACJE !!!!
:15_5_16::mis::36_3_19:
córeczka Yasmelki ma na imie Marysia ::): tak mi napisała wczoraj w smsie ::):
ja po wczorajszym wdreptaniu na 8-me piętro poza bólem ud nie odczułam nic ::):
brzuch mam twardy jak skała ale nic a nic sie nie dzieje :whistle:
ale zazdroszcze tym juz rozpakowanym.....jest już jakaś przeterminowana czy to mnie jako pierwszą kopnie taki zaszczyt?? :lol:

no i dzień dobry oczywiście ::):::):
Panna a ty się nie ociągaj tylko bierz kochanego w ostre obroty...bo lada dzień Cie dogonie

jesli jednak bedzie u mnie córeczka,to będzie miała na imię Marika...a Marika z czeskiego to Marysia..

żeby mi sie jeszcze chciało....

Tyś moje dziecie, ja Twoja mama!!:wink:

Tyś mój mąż, ja Twoja żona!! :mdr:

agula7777
Hejka
Ana mi ten krążek ściągneli w 37 tygodniu i na drugi dzień już urodziłam-może u Ciebie bedzie podobnie:-)
A mojemu maluszkowi chyba faktycznie dobrze w brzuszku:36_3_1:hihi,ale katuje się właśnie tą herbatką i liczę na to,że coś się ruszy-moze zrobie dziś córci prezent urodzinowy????

Agula, ale ta herbatka zmiekcza ze tak powiem szyjke...a porodu nie wywoluje....ani skurczy przez to nie bedziesz miala, ani nic.,..tylko szybciej ma I faza porodu przebiegac...

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09k2phn9pyy.png

30.04.09 13:13- II kreski
11.05.09-zobaczylismy pecherzyk i Ciebie-mala plamke
29.05.09- ruszasz raczkami i nozkami i mierzysz 29mm
16.06.09-masz 67mm, bijace serduszko i jestes zdrowa/y
28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g
06.10-wazysz prawie 1200g i masz prawie 40cm
06.01.10- urodzilas sie o 9:26

Gość agula7777

Dziewczyny,czekamy na wieści z wizyt:-)
Aguu a Ty jak tam się czujesz?ruszyło się coś?
Sandra może u Ciebie?:-)

Ja zaraz jak sobie troszke pojem,uciekam pod kołderke lulać-narazie czekam aż moje gwiazda łaskawie pójdzie spać:-)
Chciałam dziś pomyć okna ale jest strasznie zimno i nadodek pada deszcz:-(
Zawsze pozostają podłogi do szorowania,hihi
Majeczka a co z Tobą?Nic nie piszesz?Jak się czujesz?:-)

Gość agula7777

gosiaj
agula7777
Hejka

Agula, ale ta herbatka zmiekcza ze tak powiem szyjke...a porodu nie wywoluje....ani skurczy przez to nie bedziesz miala, ani nic.,..tylko szybciej ma I faza porodu przebiegac...

Dzwoniłam do swojego lekarza i mi powiedział,żebym piła,to się katuje,hihi
Narazie to działa oczyszczająco bo już ze 3 razy siedziałam na tronie hihihi

agula7777
To znowu ja.
Tą herbatke co pije....chyba faktycznie coś się po niej ruszy,bo skurcze robią się naprawde bolesne ale jeszcze nieregularne-może to pomoże?

no agula cois mi sie wydaje ze dizsiaj wyladujesz na porodowce najpozniej jutro :cherli3:

WSZYSTKIEGO NAJ NAJLEPSZEGO DLA PATRYCJI :cherli3::win your love:

28.07.2009-masz juz 15cm
28.07.2009-USG-SYNEK

ja juz po wiztycie.

jeszcze slowko do aguli: pytalam specjalnie poloznej i powiedziala, ze ta hermatka nie ma wlasciwosci wywolujacych porod- sa inne lepsze sposoby. ale ma zmiekczac szyjke. to tyle. ale ja tez ja pije bo mi polecono. dobre sa tez herbatlki dla kobiet w ciazy, bo podudzaja jeszcze przemiane materii i zapobiegaja opuchnieciom. ale mi juz szkoda kasy na takie bajery i pije tylko liscie malin.

a o wizycie:

mialam najpierw ctg i przez cale 20 minut wyszedl mi 1 jedyny skurcz...reszta to takie nagle poruszenia sie macicy pewnie przez ruchy Oliwki. wiec na razie dosc cicho....
serduszko bije pieknie i Olivka sie rusza wiec ok :-) Kay uczyl sie jak skurcze wychodza , zeby w szpitalu ze mna dobrze wspolpracowal :-)

potem przyszla po mnie ginka (bo wczesniej wszytsko robila polozna- pielegniarka) i wziela mnie na posiew na paciorkowca. jeszcze sie uperwnilismy czy warto robic to badanie i potwierdzila, ze to bardzo wazne badanie pod koniec ciazy i powinni to wlasciwie dolaczyc do badan oplacanych przez kase chorych a nie z wlasnej kieszeni.
Ginka byla baaaaaaaaaardzo delikatna, bo ja poprosilam :-) zadnych zmian zewnetrznych nie mialam, zadnych zapalen czy innego cholerstwa.

potem zabrala mnie do innego pokoju na usg :-) Glowka Olivki jest dosc duza (po tatusiu oczywiscie) i wg. pomiaru glowy juz jestem przeterminowana.
POtem ocenila wage i wielkosc tulowia. Olivka wazy okolo 3050g czyli jest nadal szczuplutka :-) tu wg. statystyk powinna sie urodzic dopiero w styczniu....no i raczej do 4000g nie dobije :-)

no ale i tak najgorsza ta glowka hmmmmmm...no nic, musze dac rade.

poza tym ma dlugie nozki i piekny profil (pozniej wstawie fotke, bo K zabral do zescanowania) i nie ma grubych policzkow :-)

za tydzien znow na serduszko i skurcze a za 2 tyg. do ginki na badanie i juz bedzie czas na rodzenie :-)

28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g

agula7777
gosiaj
agula7777
Hejka

Dzwoniłam do swojego lekarza i mi powiedział,żebym piła,to się katuje,hihi
Narazie to działa oczyszczająco bo już ze 3 razy siedziałam na tronie hihihi

mi tez ja polecila polozna...ale powedziala tyle co napisalam. i wydaje mi sie ze to dzialanie i tak jest super wiec zamknij oczy, zatkaj nos i pij 3 razy dziennie :-)

ja na kibelek tez ze 3 razy dziennie latam. i od zeszlego tyg. spadl mi 1kg :-)

cherry82
A ja sie zajadam teraz kasza gryczana z mieskiem i sosikiem od lat nie jadlam kaszy gryczanej a dizs mnie wzielo

kasza gryczana jest przepyszna i baaaaaaardzo zdrowa!! hmmm....z checia wpadlabym na obiadek do ciebie cherry :-)

aha, no i ginka mnie poprzyciskala i powiedziala, ze juz mi sie brzuch opuscil...w zyciu bym nie pomyslala, bo dla mnie nadal jest dosc wysoko...

ale powiedziala tez ze to nie koniecznie musi byc takie drastyczne opadniecie...tak wlasnie u mnie jest, bo ciagle mam dosc wysoko szpiczasty brzuch.

gosiaj
ja juz po wiztycie.

Jeszcze slowko do aguli: Pytalam specjalnie poloznej i powiedziala, ze ta hermatka nie ma wlasciwosci wywolujacych porod- sa inne lepsze sposoby. Ale ma zmiekczac szyjke. To tyle. Ale ja tez ja pije bo mi polecono. Dobre sa tez herbatlki dla kobiet w ciazy, bo podudzaja jeszcze przemiane materii i zapobiegaja opuchnieciom. Ale mi juz szkoda kasy na takie bajery i pije tylko liscie malin.

A o wizycie:

Mialam najpierw ctg i przez cale 20 minut wyszedl mi 1 jedyny skurcz...reszta to takie nagle poruszenia sie macicy pewnie przez ruchy oliwki. Wiec na razie dosc cicho....
Serduszko bije pieknie i olivka sie rusza wiec ok :-) kay uczyl sie jak skurcze wychodza , zeby w szpitalu ze mna dobrze wspolpracowal :-)

potem przyszla po mnie ginka (bo wczesniej wszytsko robila polozna- pielegniarka) i wziela mnie na posiew na paciorkowca. Jeszcze sie uperwnilismy czy warto robic to badanie i potwierdzila, ze to bardzo wazne badanie pod koniec ciazy i powinni to wlasciwie dolaczyc do badan oplacanych przez kase chorych a nie z wlasnej kieszeni.
Ginka byla baaaaaaaaaardzo delikatna, bo ja poprosilam :-) zadnych zmian zewnetrznych nie mialam, zadnych zapalen czy innego cholerstwa.

Potem zabrala mnie do innego pokoju na usg :-) glowka olivki jest dosc duza (po tatusiu oczywiscie) i wg. Pomiaru glowy juz jestem przeterminowana.
Potem ocenila wage i wielkosc tulowia. Olivka wazy okolo 3050g czyli jest nadal szczuplutka :-) tu wg. Statystyk powinna sie urodzic dopiero w styczniu....no i raczej do 4000g nie dobije :-)

Poza tym ma dlugie nozki i piekny profil (pozniej wstawie fotke, bo k zabral do zescanowania) i nie ma grubych policzkow :-)

za tydzien znow na serduszko i skurcze a za 2 tyg. Do ginki na badanie i juz bedzie czas na rodzenie :-)

gosia w sumie dobre wiesci mamy jecscze 2 tygodnie cioezko mi tu cos powiedziec o glowce dlaczego juz niby na przeterminowana wyglada oni troszke wyolbrzymiaja to usg a glowka gdyby byla za duza juz by ci o cc mowili przynajmiej tak mi sie wydaje

28.07.2009-masz juz 15cm
28.07.2009-USG-SYNEK

cherry82
gosiaj
ja juz po wiztycie.

Jeszcze slowko do aguli: Pytalam specjalnie poloznej i powiedziala, ze ta hermatka nie ma wlasciwosci wywolujacych porod- sa inne lepsze sposoby. Ale ma zmiekczac szyjke. To tyle. Ale ja tez ja pije bo mi polecono. Dobre sa tez herbatlki dla kobiet w ciazy, bo podudzaja jeszcze przemiane materii i zapobiegaja opuchnieciom. Ale mi juz szkoda kasy na takie bajery i pije tylko liscie malin.

A o wizycie:

Mialam najpierw ctg i przez cale 20 minut wyszedl mi 1 jedyny skurcz...reszta to takie nagle poruszenia sie macicy pewnie przez ruchy oliwki. Wiec na razie dosc cicho....
Serduszko bije pieknie i olivka sie rusza wiec ok :-) kay uczyl sie jak skurcze wychodza , zeby w szpitalu ze mna dobrze wspolpracowal :-)

potem przyszla po mnie ginka (bo wczesniej wszytsko robila polozna- pielegniarka) i wziela mnie na posiew na paciorkowca. Jeszcze sie uperwnilismy czy warto robic to badanie i potwierdzila, ze to bardzo wazne badanie pod koniec ciazy i powinni to wlasciwie dolaczyc do badan oplacanych przez kase chorych a nie z wlasnej kieszeni.

Potem zabrala mnie do innego pokoju na usg :-) glowka olivki jest dosc duza (po tatusiu oczywiscie) i wg. Pomiaru glowy juz jestem przeterminowana.
Potem ocenila wage i wielkosc tulowia. Olivka wazy okolo 3050g czyli jest nadal szczuplutka :-) tu wg. Statystyk powinna sie urodzic dopiero w styczniu....no i raczej do 4000g nie dobije :-)

Poza tym ma dlugie nozki i piekny profil (pozniej wstawie fotke, bo k zabral do zescanowania) i nie ma grubych policzkow :-)

za tydzien znow na serduszko i skurcze a za 2 tyg. Do ginki na badanie i juz bedzie czas na rodzenie :-)

gosia w sumie dobre wiesci mamy jecscze 2 tygodnie cioezko mi tu cos powiedziec o glowce dlaczego juz niby na przeterminowana wyglada oni troszke wyolbrzymiaja to usg a glowka gdyby byla za duza juz by ci o cc mowili przynajmiej tak mi sie wydaje

Ginka oblicza obwod glowki podczas usg i ten jej komputerek wylicza statystycznie tc wg. tego wymiaru. i u mnie termin porodu wg. glowki jest na 28.11.
Pytalam oczywiscie czy to oznacza, wiec powiedziala, ze Olivka ma dosc duza glowke, ale to nic nienormalnego. Patrzac na mojego K w ogole sie nie dziwie. Wg. poprzedniego wsgglowka byla jakby jeszcze bardziej do przodu z rozwojem i termin ten statystyczny wypadal mi na polowe listopada.
i tak samo jest z ciezarem i wielkoscia tulowia- wg wagi i wielkosci to powinna sie urodzic 10.01....jest po prostu dosc malutka :-)

ale to dla mnie nic nowego po dokladnie 2 miesiace temu to samo wyszko podczas usg.

Gość agula7777

Gosia to widze dobre wiadomości z wizyty:-)
Majeczka to jest herbata z liści malin-bleeeeeeeeeeeee

Dobra,ja spadam się przespać,coś pogoda mnie dobija,poza tym wszyscy u mnie spią:-)
Przez tą cholerną pogode strasznie mi muli neta-stronka otwiera się i otwiera,grrrrrr

Do potem,buzki