Skocz do zawartości
Forum

Grudnioweczki 2009 :))))

Rekomendowane odpowiedzi

Gość agula7777

yasmelka
agula7777
Tak sobie teraz myślałam.....w piatek będziemy miały pierwsze grudniowe dzieciątko:11_9_16:
Ale czas leci,tak się bałysmy a tu prosze.....teraz czekamy na nasze szkraby:11_9_16::11_9_16:

niop.....agula pamietaj moja przepowiednie dwa pierwsze grudniowe dzieciaki...

:smile_move::smile_move:no to się niedługo okaże,hhihihihi
Spadam robic zapiekanke:-)papa

Gość patrycja`81

agula7777
Ja uciekam,musze się położyć;-)oza tym córa już nade mną stoi-pewnie czeka aż jej kompa zwolnie,tak,że do potem,papapa

taka mala juz dajesz do kompa???

cherry82
a wiecie co sie dowiedzialam ze moge wszytsko jesc jak bede karmic i pic mleko nie mleko a w pl tego zabraniaja i diete od pocztaku stosuja a tu mi powiedizala ze mozzna wszystko a jesli jakies wzdfecia dzidzia zalapie to wtedy najwytzej przestac to ejsc a i tutaj niema czegos takiego jak kawa inka mozna normalna pic ile sie chhce

jeszcze raz zapodam linka:lol:
Komitet Upowszechniania Karmienia Piersią - Jak odżywiać się w czasie karmienia?
i zacytuje
"Jedzenie nie powinno być dla nikogo stresem, zwłaszcza dla karmiącej mamy. "
agula7777
Tak sobie teraz myślałam.....w piatek będziemy miały pierwsze grudniowe dzieciątko:11_9_16:
Ale czas leci,tak się bałysmy a tu prosze.....teraz czekamy na nasze szkraby:11_9_16::11_9_16:

juz macie dwa grudniowe dzieciatka-porsze Natalki i Benjamina nie dyskryminowac,przez to,ze wyskoczyly w listopadzie...bo sie bede fochac

Gość agula7777

patrycja`81
agula7777
Ja uciekam,musze się położyć;-)oza tym córa już nade mną stoi-pewnie czeka aż jej kompa zwolnie,tak,że do potem,papapa

taka mala juz dajesz do kompa???

cherry82
a wiecie co sie dowiedzialam ze moge wszytsko jesc jak bede karmic i pic mleko nie mleko a w pl tego zabraniaja i diete od pocztaku stosuja a tu mi powiedizala ze mozzna wszystko a jesli jakies wzdfecia dzidzia zalapie to wtedy najwytzej przestac to ejsc a i tutaj niema czegos takiego jak kawa inka mozna normalna pic ile sie chhce

jeszcze raz zapodam linka:lol:
Komitet Upowszechniania Karmienia Piersią - Jak odżywiać się w czasie karmienia?
i zacytuje
"Jedzenie nie powinno być dla nikogo stresem, zwłaszcza dla karmiącej mamy. "
agula7777

juz macie dwa grudniowe dzieciatka-porsze Natalki i Benjamina nie dyskryminowac,przez to,ze wyskoczyly w listopadzie...bo sie bede fochac

Sorki,zle to ujęłam,hihi
Pierwszą parke juz mamy:-):11_9_16:
Nie fochaj się:smile_move:

Witajcie
u mnie blizna ładnie sie goi ale, sie załamałam jak zobaczyłam brzuch po zdjęciu opatrunku no taki kawał skóry mi wisi ze szok :36_2_39::36_2_39:
chyba z Wiktoria to nie miałam tyle tej skóry a ważyłam o 10 kilo wiecej :le::le::le:
a mnie od nocy głowa boli cały dzień

Patrycjo co do mleczka to ja sciagałam z obu piersi jak miałam akurat dużo pokarmu i tak np te 100 ml tak ze 3 razy odciagnełam w ciagu dnia
ale teraz mam wiecej mleka bo mi sie samo leje

super ze wszystko jest ok z Benem

Agula to super że wiesz że 18 grudnia bedziesz miała już swoje maleństwo jak sie nić wcześnie nie zacznie
Panna Wiki miała taką wage ,lepiej zebyś urodziła wczesniej bo święta w szpitalu to nic specjalnego

Aguu ja ostatnie usg z waga Natalki miałam w 29 tygodniu,a potem już w szpitalu i że niby wyszło 3800 g (wiec i tak dla mnie szok był że niby takie duze dzieciatko) a tu sie okazało ze jeszcze wieksze jest :smile_move:

a ja musze sie wam przyznać ze tak byłam wkurzona na tych lekarzy że mi te skurcze wstrzymują ,że w poniedziałek w szpitalu walnęłam sobie 2 łyżki olejku rycynowego ,a potem miałam te regularne skurcze co mnie wzieli na trakt tylko i na drugi dzień miałam już Natalke :smile_move: zrobili ciiiiii

dobra czytam dalej

Kiedy trzeba wspi

Mia trzymam kciuki za piątek,
może lepiej ci sie bedzie ta rana goiła jak u mnie,bo mam wrażenie ze jakoś naprawdę lżej mniej mnie boli teraz w domu niż jak z Wiktoria byłam w domu(to pamiętam nie mogłam sie sama umyć a teraz problemu z tym nie mam)

heeh dziekuje że sie wstawiłaś za Natalką no toż to grudniowa dziewucha heheehe

Yasmelka ja od początku wiedziałam ze wcześniej urodzę jednak ten wiesiołek i herbatka z malin przydały sie hehehe i udało sie

Majeczka to trzymam kciuki zeby te niewinne skurczyki rozwineły sie

Gosiaj,Cherry to fajnie że wizyty udane były

ide zaraz mała nakarmić :) bo mi sie mleko wylewa

Kiedy trzeba wspi

Gość patrycja`81

dorotaiwiki
Witajcie
u mnie blizna ładnie sie goi ale, sie załamałam jak zobaczyłam brzuch po zdjęciu opatrunku no taki kawał skóry mi wisi ze szok :36_2_39::36_2_39:
chyba z Wiktoria to nie miałam tyle tej skóry a ważyłam o 10 kilo wiecej :le::le::le:

no po cesarce to jest troszku inaczej z faldka brzuszna
ale nic to ,sie wchlonie:wink:

dorotaiwiki
ide zaraz mała nakarmić :) bo mi sie mleko wylewa

kraina mlekiem plynaca:D

Mia Bidulinko,Ty tam wszamaj ile wlezie do czwartku wieczora:wink:

dziewuszki ja ledwo dziś żywa po całym dniu latania i padła udało mi się was pocztać ale Duże Sorki nie mam siły wam odpisywać wiecie że was Kocham............................................................
Jutro mam gości 2 kumpele z pracy wpadają na ploty hihihihi więc nie wiem kiedy wpadnę.
Kolorowych snów babeczki powiem tylko że w nocy wstawałam 8 razy na siusiu koszmar i skurcze łapały mnie coraz częściej dziś nawet jak jechałam autkiem a sama jeżdżę i prowadzę.Coś mi się wydaje że też sama się do szpitala zawiozę hihiihihihhi obym nie wykrakała.Spadam bo ledwo na oczka patrzę papa...

http://suwaczki.maluchy.pl/ci-50418.png
http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnsg18r28igx75.png

agula7777
Cherry
Gosia
gratki 37 tygodnia:cherli3::cherli3:

Ja narazie nez zmian,skurcze są ale czuje się dobrze-mojemu szkrabowi chyba dobrze w brzuszku,hihi i nie zamierza wychodzić-poza tym do terminu jeszcze troszke zostało-widzisz Majeczka czekam na Ciebie:smile_move:

Rozmawiałam z lekarzem i gdyby się tak stało,że nie urodze do 17 grudnia,to 18 mam się stawić w szpitalu:big_whoo::big_whoo:
Mam jednak nadzieje,ze na dniach urodze?
Ciekawe kto mnie przegoni?:36_1_21:
nie martw się,bo napoewno urodzisz w najbliższych dniach.....więcej seksiku:hahaha:

patrycja`81
po wizycie pielegniarki,jestem bardzo zadowolona-maly na cycochu+sonda(moje mleko przez sonde) od poniedzialku przybral ponad 100g-teraz mamy zmniejszyc sondowanie-i w piatek sie zobaczy
bliski koniec sondy:D
zoltaczka tez sie zmniejsza:usmiech:

czyli wszystko pieknie i kolorowo:usmiech:
dzielny i kochany Ben.....silny chłopak....
panna-em
witajcie ciotki :D:D:D
jestem i ja ::):
wkoncu dorwałam sie do kompa :lol:
ja po dzisiejszej wizycie srednio zadowolona ::): myslałam że już coś sie u mnie zacznie a tu delikatnie mówiąc.... kupa ::):
nic a nic nie zanosi sie żeby Nasza córcia chciala już wyjść ::):
szyjka zamknięta, zero rozwarcia.....
waga przypuszczalana na dzien dzisiejszy to.....3500g :lol: wielka będzie ::): tylko jak ja ją z siebie wycisne to nie wiem :lol::lol:
zajrzałam na pierwszą stronke żeby zerknąć czy ciotka Yasmelka dobrze mnie informuje i musze stwierdzić że dobrze i że stronka super ::):
kolejna wizyta za 2tygodnie jeśli sie nie rozpakuje a jeśli i wtedy nie bedzie żadnych oznak porodowych to 21 kładą mnie do szpitala i tam spędzimy z Pawłem święta :D

Panna...wreszcie ....oj to Twoje dzieciątko się nie śpieszy,bo chce,zeby tatuś z mamusią nacieszyli sie jeszcze sobą....a na świeta to Ty będziesz juz w domciu cioteczko:36_1_11:
Mia
Hej dziewczynki.
Zaglądam i czytam na bieżąco, bo czekam na dziecko Aguli :lol: ale widzę, że jednak maleństwo chce jeszcze posiedzieć.

Moje dziecko zostanie za to wyciągnięte z brzucha w piątek. Strasznie się stresuję!!
A Wy moje drogie też nie obijajcie się tylko bierzcie się do roboty, GRUDZIEŃ mamy :lol:

Patrycja cieszę się, że synek tak dobrze przybiera na wadze
no to już jutro będziemy miały grudniowe dzieciątko:yuppi: ciekawe czy Aguki też dołaczy

yasmelka
yasmelka
dokladnie...boze jak ja bym chciala miec malenstwo przy sobie i wiedziec ze wszystko ok....

zreszta chyba każda z nas najbardziej tego pragnie...

oj masz rację...ja cały czas o tym myśle....

cherry82
yasmelka
cherry82
gosia super ze wizyta sie udala

moja tez sie udala nastepna amm nadizjee ostatnia to bedzie 14 serce jak dzwon krew w miare dobra choc zas lekko opadla zas zelazko zapiaala z echche lewatywy gölupiego jaska smiechawke i wewnatrzoponowe znieczulenie

ale jestem pelna zjadla barszcczyk do tego bulke z avokado i zagryzam zapilam aktimelkiem i cola i to wszytsko zagryzam teraz winogronem i kiwi :36_6_3:ale meiszankaa a zaraz kawe se wydoje cheee zrobic eeeee bo juz amm takie gazy ze szok cora ucieka odemnie :sofunny:
cherry a tak wogole to mieszaj poki możesz po potem...wiesz....jak wymieszasz to bedzie problem dla zołądka...

wiesz ja mialam z synkeim problem ze skaza bialkowa i kolkowa a przyt corce nic wiec nie wiem jakl teraz wiem tylko ze napewno zadnej kapuchy groszkow nie ebnde juz wiecej ejsc bo wzdecia murowane ale ebde wprowadzac codziennie jakis produkt i sprawdzac jak dzidzia reaguje
moja też miała skazę białkowa,bo za dużo mleka piłam,a jak zjadłam coś wzdymającego to straszne bąki puszczała....na szczeście obyło się bez kolek

yasmelka
eeeeeeeeeee.....nie.....moze w przyszlym tygodniu.....:)

ja też w przyszłym tygodniu daję czadu,bo próbowałam teraz, ale nie darady bo pessar....ale niech tylko zdejmą:yuppi:

dorotaiwiki
Witajcie
a mnie od nocy głowa boli cały dzień

Patrycjo co do mleczka to ja sciagałam z obu piersi jak miałam akurat dużo pokarmu i tak np te 100 ml tak ze 3 razy odciagnełam w ciagu dnia
ale teraz mam wiecej mleka bo mi sie samo leje

super ze wszystko jest ok z Benem

Agula to super że wiesz że 18 grudnia bedziesz miała już swoje maleństwo jak sie nić wcześnie nie zacznie
Panna Wiki miała taką wage ,lepiej zebyś urodziła wczesniej bo święta w szpitalu to nic specjalnego

Aguu ja ostatnie usg z waga Natalki miałam w 29 tygodniu,a potem już w szpitalu i że niby wyszło 3800 g (wiec i tak dla mnie szok był że niby takie duze dzieciatko) a tu sie okazało ze jeszcze wieksze jest :smile_move:

a ja musze sie wam przyznać ze tak byłam wkurzona na tych lekarzy że mi te skurcze wstrzymują ,że w poniedziałek w szpitalu walnęłam sobie 2 łyżki olejku rycynowego ,a potem miałam te regularne skurcze co mnie wzieli na trakt tylko i na drugi dzień miałam już Natalke :smile_move: zrobili ciiiiii

dobra czytam dalej
brzusio dojdzie do siebie...póki co to świeża rana,więc nie martw się na zapas

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9htzkll9el.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ojxe8u69vk2b8jtc.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ojxe8iiky2y17cmo.png http://s2.pierwszezabki.pl/026/0264099b0.png?7172

dzień doberek wszystkim !!!!!!!!!
a ja tak zajęłąm się porządkami wczoraj,że pomyłam wszystkie okna,meble,poprałam firanki...no i fiknęłam z krzesła...ale całe szczęście jak kot na cztery łapy.....została mi jeszcze łazienka,dywany odświeżyć i chyba to wszystko....już nie zajrzałam do Was wczoraj,bo nie dałam rady...miałam nadzieję,że jak się porządnie wymęcze to zasnę do rana,ale jednak nie ma sposobu na długi sen

slyszałyscie ,że kolejna kobieta umarła na świńska grypę po urodzeniu dzidiusia:36_2_58:

więc dziewuszki trzymać się zdrowo i unikać zakatarzonych....ja to już boję się z domu wychodzić,bo tu u nas juz dwóch lekarzy jest chorych na to

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9htzkll9el.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ojxe8u69vk2b8jtc.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ojxe8iiky2y17cmo.png http://s2.pierwszezabki.pl/026/0264099b0.png?7172