Skocz do zawartości
Forum

Grudnioweczki 2009 :))))

Rekomendowane odpowiedzi

gosiaj
netka3
gosiaj
netka, cherry: to widze, ze ja chyba jedyna, co nie lubi rozu...nawet jesli bedzie dziewczynka...hmmmm...i tak sie przemoglam, bo kupilam body w rozowym kolorze...chcoiaz wiekszosc staralam sie w bezu i zieleni :-)

no i ja to w ogole jakas inna, bo my nie mamy w domu ani jednej firanki. jesli juz to rolety. za to mamy zielone okna i sa ladne :-)

heh nie duzo osob teraz na zielono np robia pokoiki dla dizewczynek zalezy kto w czym wybierea mi sie wydaje ja np jak ubralam moja core w cos zielonego jak byla dizdzia niepodobalo mi sie wszyscy mowili jak jej ladnie w rozu nawet w czerwieni nie bylo jej tak ladnie jak w rozu

zgadzam się z cherry. dziewczynkom szczególnie tym małym slicznie w różowym kolorku. wogóle jestem zdania że malutkie dzieci powinny być otaczane wesołymi, radosnymi barwami a nasze szczególnie bo przyjda na świat o takiej porze roku kiedy jest dość szaro wiec chociaz pokoik i ciuszki mogą je rozweselać. jesli mam być szczera to uwazam że brązy czy beże to zbyt powazne barwy jak dla malutkiego dziecka.

bezowy z pomaranczem i czekoladowym brazem wyglada super! do tego zawsze molzna dobrac jakies kolorowe dodatki- np. maskotki :-) ale mysle ze dla malego dzieciaczka za duzo kolorow i doznan nie musi byc wcale dobre :-)
poza tym moze bedzie tak, ze do tego pokoiku dolaczy maly braciszek...kiedys tam...i wtedy roz bedzie nie teges...
ale na szczescie mamy rozne gusta :-)
gosiaj.....nie martw sie samo sie ulozy....hehehe...no z tymi kolorami....a co do plci...to mam nadzieje że ci sie spelni...hihi wiesz przypomnialo misie jak moj kolega mowil do swojej żony a mają 2 chlopakow) i jak byla w trzeciej ciazy to on do niej...."jak ktos ma forme na cegle to pustaka nie wypali"/////heheheh i wiesz co...urodzila sie babeczka...heh

http://www.suwaczki.com/tickers/82docwa1zyg7nb5a.png
http://www.suwaczki.com/tickers/wff2vcqg6w42rjgz.png

yasmelka
netka3
yasmelka

a ja sie wlacze.....tez...hehe
ja uwielbiam takie kolory jak gosiaj.....dodatkowo do brazu - takie stare zloto a i jeszcze ciemna zielen...po prostu rewelacja.....ale nawet jak gosiaj urzadzila tak pokoik to on i tak nie bedzie smutny bo dziecko bedzie mialo zabawki, rozne obrazki czy jakies zawieszki i kolorow bedzie mix....ja widze jak jest u mnie.....zabawki maja teraz takie kolory ze nie jestesmy w stanie uniknac rozu czy innych radosnych kolorkow....moja corcia jest juz duza i np idac do sklepu na zakupy podoba sie jej zielona bluzeczka z rozowym motylkiem..kupuje ja...zreszta nie sadze ze akurat o to gosiaj chodzilo bo urzadzenie pokoju a to co potem wraz ze wzrostem dziecka bedzie sie w nim dzialo to inna rzecz...
teraz jak ania dostanie w nowym domu pokoj...to napewno brazowy nie bedzie bo ona na to nie pozwoli...hhehe napewno na jakies drazliwe kolory nie pozwole bo wiem ze rosnie i szybko sie jej nudza...ale napewno beda inne niz w moim pokoju czy goscinnym...bo u mnie wszedzie kroluje braz, bez....zloto....zielen......niop taki jestem zimny dran...heheh chociaz braz to bardzo cieply kolorek...a powiem wam ze mam taka czekoladowa sciane ze na sam widok chce sie ja lizac....hhihih :lol:

Każdy lubi co innego. ja urządzając swój dom również stawiałm na spokojne barwy ale w kazdym pokoju musiał byc jakiś mocniejszy akcent np czerwona sofa czy jakiś żywy kolor firanek żeby troche przełamać ten "spokój" .
eee...to oczywiscie tak...ja tez lamie te moje kolory...i np. czerwona sofa jest na 100% do nowego domu zaplanowana..

nioo czerwina sofa jest super :36_1_21::smile_move:

http://www.suwaczki.com/tickers/relgtgf68m25bmmf.png

gosiaj
yasmelka
netka3

heh nie duzo osob teraz na zielono np robia pokoiki dla dizewczynek zalezy kto w czym wybierea mi sie wydaje ja np jak ubralam moja core w cos zielonego jak byla dizdzia niepodobalo mi sie wszyscy mowili jak jej ladnie w rozu nawet w czerwieni nie bylo jej tak ladnie jak w rozu

zgadzam się z cherry. dziewczynkom szczególnie tym małym slicznie w różowym kolorku. wogóle jestem zdania że malutkie dzieci powinny być otaczane wesołymi, radosnymi barwami a nasze szczególnie bo przyjda na świat o takiej porze roku kiedy jest dość szaro wiec chociaz pokoik i ciuszki mogą je rozweselać. jesli mam być szczera to uwazam że brązy czy beże to zbyt powazne barwy jak dla malutkiego dziecka.
ja uwielbiam takie kolory jak gosiaj.....dodatkowo do brazu - takie stare zloto a i jeszcze ciemna zielen...po prostu rewelacja.....ale nawet jak gosiaj urzadzila tak pokoik to on i tak nie bedzie smutny bo dziecko bedzie mialo zabawki, rozne obrazki czy jakies zawieszki i kolorow bedzie mix....ja widze jak jest u mnie.....zabawki maja teraz takie kolory ze nie jestesmy w stanie uniknac rozu czy innych radosnych kolorkow....moja corcia jest juz duza i np idac do sklepu na zakupy podoba sie jej zielona bluzeczka z rozowym motylkiem..kupuje ja...zreszta nie sadze ze akurat o to gosiaj chodzilo bo urzadzenie pokoju a to co potem wraz ze wzrostem dziecka bedzie sie w nim dzialo to inna rzecz...
teraz jak ania dostanie w nowym domu pokoj...to napewno brazowy nie bedzie bo ona na to nie pozwoli...hhehe napewno na jakies drazliwe kolory nie pozwole bo wiem ze rosnie i szybko sie jej nudza...ale napewno beda inne niz w moim pokoju czy goscinnym...bo u mnie wszedzie kroluje braz, bez....zloto....zielen......niop taki jestem zimny dran...heheh chociaz braz to bardzo cieply kolorek...a powiem wam ze mam taka czekoladowa sciane ze na sam widok chce sie ja lizac....hhihih :lol:

yasmelka: zgadzam sie z toba w 100000000%!!!
moj T jak sie tule do sciany to sie ze mnie smieje...heheh ale ja tak uwielbiam ten kolor ze czasami po prostu stoje i gladze sciane...:lol: wiem ze to niezbyt normalne ale ja nigdy norm nie spelnialam...hehe

yasmelka
gosiaj
yasmelka

yasmelka: zgadzam sie z toba w 100000000%!!!
moj T jak sie tule do sciany to sie ze mnie smieje...heheh ale ja tak uwielbiam ten kolor ze czasami po prostu stoje i gladze sciane...:lol: wiem ze to niezbyt normalne ale ja nigdy norm nie spelnialam...hehe

ja tez norm raczej nie spełniam :smile_move:. dziś np potańczyłam sobie w domu troche ciekawa byłam czy tyłeczkiem jeszcze potrząsne tak jak kiedyś i bioderkami... fakt ze teraz najbardziej to potrząsam brzuszkiem ale nie było tak zle, jeszcze na baletach bym dała radę :smile_move:

yasmelka: polozna juz poszla. u nas jest tak, ze kasa chorych oplaca 16 wizyt poloznej...dzisiaj byla 1, po porodzie przez pierwsze 10 dni ma przychodzic codziennie, potem co dwa tyg- w zaleznosci jak mi bedzie wszytsko szlo...a osttani raz przychodzi jak dziecko ma okolo 9 miesiecy...
troche duzo...

pytalam ja ile mam jeszcze magnez brac- juz mi nie wolno, bo przez to moge sie przeterminowac i skurczy nie bedzie, a macica musi cwiczyc...

obgadalam z nia podpaski, jakie mam miec po porodzie...wiec absolutnie zadne always czy tym podobne, tylko zwykle papierowe, najtansze...ja mam male pieluchy dla niemowlat bella (od siostry z polski)

teraz cos dla netki: i powiedziala, ze na puchnace nogi najlepiej kupic sol morska w aptece i do cieplej wody wsypywac okolo 1,5 szklanki soli i sie kapac w taki sposob co drugi dzien....i powiedziala, zeby nie oszczedzac sobie teraz soli- nie przesalac, ale duzo soli jesc...wszytsko inne pomaga podobno mniej...

jak mi sie cos przypomni to napisze :-)

ach, no i potwierdzila, ze teraz na pepek sie nic nie stosuje tylko po kapieli zostawia do wysuszenia...i do kapieli tez nic oprocz odrobiny olivki sie nie dodaje...

wytlumaczyla to tym, ze kiedys inna byla woda i higiena...i potrzebne byly takie kosmetyki....ale dzisiaj juz wystarczy zwykla czysta woda...

no ale kiedys juz yasmelka pisala, ze u niej woda nie za bardzo...

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09k2phn9pyy.png

30.04.09 13:13- II kreski
11.05.09-zobaczylismy pecherzyk i Ciebie-mala plamke
29.05.09- ruszasz raczkami i nozkami i mierzysz 29mm
16.06.09-masz 67mm, bijace serduszko i jestes zdrowa/y
28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g
06.10-wazysz prawie 1200g i masz prawie 40cm
06.01.10- urodzilas sie o 9:26

gosiaj
yasmelka: polozna juz poszla. u nas jest tak, ze kasa chorych oplaca 16 wizyt poloznej...dzisiaj byla 1, po porodzie przez pierwsze 10 dni ma przychodzic codziennie, potem co dwa tyg- w zaleznosci jak mi bedzie wszytsko szlo...a osttani raz przychodzi jak dziecko ma okolo 9 miesiecy...
troche duzo...

pytalam ja ile mam jeszcze magnez brac- juz mi nie wolno, bo przez to moge sie przeterminowac i skurczy nie bedzie, a macica musi cwiczyc...

obgadalam z nia podpaski, jakie mam miec po porodzie...wiec absolutnie zadne always czy tym podobne, tylko zwykle papierowe, najtansze...ja mam male pieluchy dla niemowlat bella (od siostry z polski)

teraz cos dla netki: i powiedziala, ze na puchnace nogi najlepiej kupic sol morska w aptece i do cieplej wody wsypywac okolo 1,5 szklanki soli i sie kapac w taki sposob co drugi dzien....i powiedziala, zeby nie oszczedzac sobie teraz soli- nie przesalac, ale duzo soli jesc...wszytsko inne pomaga podobno mniej...

ach, no i potwierdzila, ze teraz na pepek sie nic nie stosuje tylko po kapieli zostawia do wysuszenia...i do kapieli tez nic oprocz odrobiny olivki sie nie dodaje...

wytlumaczyla to tym, ze kiedys inna byla woda i higiena...i potrzebne byly takie kosmetyki....ale dzisiaj juz wystarczy zwykla czysta woda...

gosiaj nie wiem czy z tą solą to tak dobrze. moczyć nogi to jeszcze ale jeśli chodzi o spożywanie to z tego co wiem sól powoduje nadciśnienie i zatrzymywanie wody w organizmie. tak wyczywałam w necie.. ale dzieki za rade no i widze ze dobrą opiekę bedziesz miała po porodzie

netka3
moi rodzice mają znajomych którzy bardzo chcieli mieć synka. próbowali i w rezultacie mają 5 córek :smile_move: dwie najstarsze urodziły niedawno i obydwie chłopców.

jak bedzie jeszcze jdna dziewcznka, to nie bede smutna :-)

a dodam, ze uwielbiam swinki, wiec mam jeszcze kilka pluszowych rozowych maskotek :-) wiec troche rozu jest :-)

28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g

Aguu
A co do kolorów to nie bardzo podobają mi się różowe dziewczynki i niebiescy chłopcy :D tzn wszystko z umiarem, ew. jakieś dodatki.
Może jestem dziwna ale wolę kolorki uniwersalne :lol: beż, zieleń, brąz, może żółty, pomarańcz :)

no mi różowe dziewczynki i niebiescy chłopcy też by się nie podobali :lol: ale dodatki i ubranka w tych kolorkach jak najbardziej :D

netka3
gosiaj
troche duzo...

gosiaj nie wiem czy z tą solą to tak dobrze. moczyć nogi to jeszcze ale jeśli chodzi o spożywanie to z tego co wiem sól powoduje nadciśnienie i zatrzymywanie wody w organizmie. tak wyczywałam w necie.. ale dzieki za rade no i widze ze dobrą opiekę bedziesz miała po porodzie

tez mi sie to dziwne wydawalo...ale skoro polozna tak mowi, to wierze jej bardziej niz internetowi....

gosiaj
troche duzo...

no dokladnie....ja tylko ze wzgledu na wode takie platki kupowalam ktorymi sie przemywa naokolo pepuszka....
i na milion procent zakladamy w nowym domu specjalny filtr...ekologoczny i wogole...a z tymi wizytami to ciekawe bardzo....ale fajnie bo jak ktos jest sam i to przy pierwszym dziecku to napewno bardzo pomaga...

witajcie dziewczyny ::):
ja tylko wpadłam zameldować że jeszcze w dwupaku sie kulam ::):
cieżko mi sie do kompa dostać bo P mama go zajmuje a kabel z netem jest u niej, my z P narazie ogarniamy resztki a pozniej juz tylko czekanie ::): myslalam że ten tydzien bedzie należał do mnie ale teraz czuje że chyba nie bardzo i...... nie prędko, mam wrazenie że dopiero po 11.12 sie rozpakuje ::):
moj brzuchol juz mi coraz bardziej przeszkadza, opadł i jak siedze to mi na kolanach leży :lol:
a wy jak tak sie czujecie??
nienadrobie co wyskrobałyście bo cały dzien musialabym przy tym spedzic ale dzieki Dobrej Ciotce Yasmelce wiem o rozpakowanych mamutkach :D
dzieki Ci dobra Kobieto :o_master2:
zmykam na jakąś kawe ale mam nadzieje że jak nie dzis to jutro uda mi sie jeszcze zajrzeć ::):
Agula jak tam po odstawieniu prochów?? bo ja na początku miałam strasznie ale teraz juz jest luzik :D
a wogole to dalej nie mamy imienia :D Paweł chce Maje ale mnie jakos juz nie przekonuje ale zobaczymy moze jak sie urodzi to mnie oświeci jak ją zobacze :36_3_1:
no i pochwale jeszcze mojego P że strasznie troskliwy jest i kochany :smile_move: o mamusie dba a córci czyta bajki :D rozmawia i wogole jest naj :D:D
no to zmykam :D

Tyś moje dziecie, ja Twoja mama!!:wink:

Tyś mój mąż, ja Twoja żona!! :mdr: