Skocz do zawartości
Forum

Grudnioweczki 2009 :))))

Rekomendowane odpowiedzi

netka3
dziewczyny a jak u was z apetytem? bo u mnie wszystko się uspokoiło. jest taki jak przed ciazą a nawet czasami musze sie zmusic zeby cos zjeść. wczoraj sie wazyła i mam 7,4 kg na plusie. od ostatniej wizyty czyli trzy tyg temu przytyłam 0,4 kg . jedyne na co ostatnio mam ochote to słodycze. ale jak sobie kupie to troszke zjem i juz mi sie nie chce

netka, to pokaz brzuszek....bo ostatnio byl taki malusienki!

ja juz tez nie mam apetytu...na kolacje wczoraj zjadlam kanapke i jogurt i koniec...a w ciagu dnia na obiad talerz salatek i wurowek...ale i tam kg na mnie niezle wlazly...juz pewnie mam +14-15...zobaczymy u poloznej na wizycie w srode...

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09k2phn9pyy.png

30.04.09 13:13- II kreski
11.05.09-zobaczylismy pecherzyk i Ciebie-mala plamke
29.05.09- ruszasz raczkami i nozkami i mierzysz 29mm
16.06.09-masz 67mm, bijace serduszko i jestes zdrowa/y
28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g
06.10-wazysz prawie 1200g i masz prawie 40cm
06.01.10- urodzilas sie o 9:26

ja sie przemieszczam do biblioteki....:Hi ya!:

28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g

gosiaj
netka3
dziewczyny a jak u was z apetytem? bo u mnie wszystko się uspokoiło. jest taki jak przed ciazą a nawet czasami musze sie zmusic zeby cos zjeść. wczoraj sie wazyła i mam 7,4 kg na plusie. od ostatniej wizyty czyli trzy tyg temu przytyłam 0,4 kg . jedyne na co ostatnio mam ochote to słodycze. ale jak sobie kupie to troszke zjem i juz mi sie nie chce

netka, to pokaz brzuszek....bo ostatnio byl taki malusienki!

ja juz tez nie mam apetytu...na kolacje wczoraj zjadlam kanapke i jogurt i koniec...a w ciagu dnia na obiad talerz salatek i wurowek...ale i tam kg na mnie niezle wlazly...juz pewnie mam +14-15...zobaczymy u poloznej na wizycie w srode...

gosiaj jutro zrobi mi p fotki i jak tylko bedzie czas to wkleje... juz nie jest malutki

http://www.suwaczki.com/tickers/relgtgf68m25bmmf.png

netka3

apetyt to moje drugie imię :lol:
mam już stety niestety 17kg plus (pupka i uda mi się nieco zrosły :D:D)

http://www.par-michal.legnica.opoka.org.pl/adwent.gif

Gosiaj ja na te zaparcia biore ispagul i jest troche lepiej

Majeczka fajna ta sytuacja z tą niania elektryczna,bardzo dobry zasieg ma

agula7777
Dwa lata temu o tej samej porze zmarła moja babcia-nie poznała prawnuczki,teraz dziadek nie pozna prawnuczki/prawnuka.
Dziwne?Coś się konczy,a coś zaczyna.......

Bardzo mi przykro przytulam

• Patrycja pamietam te buty mialam ale niebieskie hihih i guma do zucia

oj ale tego smaku nie zapomnę pyszna byla ta szyneczka,tata zawsze nas święta z pracy dostawal
    http://spodlady.com/zasoby/images/big/polish_ham01.jpg

Kiedy trzeba wspi

wklejam jeszcze jedno zdjecie juz z glowa moja :-)
    powstawiajcie swoje, fajnie tak na was popatrzec :-)

majeczka
    witam!

Nic prawie nie spalam:(((( ciagle sie budzilam:(( do tego cala noc mialam mega mega zgage!!!!! Ledwie zyje......

ubrana jestem zaraz wychodze na wizyte, odezwe sie jak sie dowleke do domu:)

milego dnia dwupaczki:)

powodzenia na wizycie!!!!!!!!

gosiaj ale masz brzusio ładny :D i jaka laska :oczko:

netka u mnie w szpitalu jak bys poszła i zapytała o liste potrzebnych rzeczy i całą reszte to by Ci powiedzieli że od tego jest szkoła rodzenia albo internet :Szok: a jesli chodzi o poród w wodzie to najlepiej jakbyś zrobiła sobie 3 tyg przed terminem wymaz bo bez tego nie bedziesz mogla rodzic w wodzie!!
    ja dzwonilam dzis do jednej kumpeli i pytalam czy ona chodzila do SR (a tez miala twardy brzuch i fenoterol brala od 6m-ca) i powiedziala mi że nie bo jej lekarka tez powiedziala zeby sie nie zapisywala z powodu tego brzucha, ale to tak odnosnie tego że musialam sie upewnic czy to nie jest jakies takie gadanie mojego gina :lol:

Tyś moje dziecie, ja Twoja mama!!:wink:

Tyś mój mąż, ja Twoja żona!! :mdr:

panna-em
    no i nie umiem prosto siedziec tylko taka na lewą strone skrzywiona bo czuje dupsko mego dziecia pod żebrami z prawej strony i za żadne skarby nie chce sie ani kawałka posunąc, uparte dziecie

kurde, wymiekam z tych szpitali...juz przynajmniej z tego, ze trzeba wlasne pieluchy ze soba zabierac....
    u nas wanna w kazdej sali i bardzo namawiaja do korzystania...wymazy albo inne robia w szpitalu, bo do cholery po co ten szpital i aparatura tam jestm, zeby tego nie wykorzystywali w takich sytuacjach?!?!?!

ja uwazam, ze szkola rodzenia jest bardzo wazna, szczegolnie dla pierworodek...pewnie czasem gadaja jakies glupoty, albo powtarza sie to, co kazdy juz gdzies wyczytal, ale kurde duzo sie mozna dowiedziec i przede wzytskim USPOKOIC!!!!!!!!!!!!!!!

nasza polozna zawsze mowi duzo rzeczy, ktore sa normalne i czeste podczas porodu, zeby sie nie bac...o kupach, krwi, lozysku, bolu zawsze wszytsko opowiada, pokazuje, nasladuje....i powtarza, zeby sie nie bac wymagac od szpitala dobrej opieki, bo to ma byc NAS porod i NASZE DOBRE wspomnienia...

normalnie taka pielegniare co mi informacji odmawioa to chyba bym tam brzuchem do sciany przyparla, zeby jednak mi powiedziala...

i jeszcze tylko dodam, ze w mojej szkole rodzenia dla kazdek kobiety jest materac, poduszka i fasolka- poduszka i moza lezec...jak poduszek za malo, to moza brac ile sie chce, byle bylo wygodnie...
    do tego sa zawsze trzy dzbanki z herbatkami i mozna pic....wiec jest zajebiscie i mozna sie z domu wyrwac...i jestem pewna, ze takie cos istnieje w waszych miastach- a jesli nie- to podsunelam wam pomysl na dobry interes :-)

panna-em
    a wogole to ja ju zpo fryzjerze..... nie do konca zadowolona ale tylko z powodu grzywki :Szok: normalnie tak mi na fiata obcieła że dalej z ta spiną chodzę :grrrrrr:

grzywka jest NAJWAZNIEJSZA1 ja moja poprawialam juz chyba ze 2 razy po powrocie od Katrin...bo ona to amatorka, a nie fryzjerka...i z potrzeb chyba finansowych (3 dzieci i nigdy nie pracowala) obcina wlosy sobie i calej rodzinie :-)

ale koniecznie wstaw fotke!!!!!!!!!!

gosiaj ale nie zrobią ci wymazu jak juz przyjedziesz ze skurczami!! wiec jesli sie decydujesz na taki poród to musisz to zrobic wczesniej u nas za takie badania sie nie placi.
    a co do pieluch to dla mnie to nic takiego że trzeba miec swoje w koncu to Twoje dziecko!!
    a jesli chodzi o SR to u mnie nie ma tak że chodziłabym tylko na te z wykładami a na praktyczne bym nie chodziła a nie powinnam na nie chodzic bo w mojej sytuacji skurcze mogly by sie nasilic i nic dobrego by z tego nie bylo a sama teoria indywidualnie kosztowałaby mnie sporo :Szok: bo jedna wizyta trwa 45minut i kosztuje 120zl
    moja siostra chodzila do SR a porodu dobrze nie wspomina mimo że po szkole byla bardzoooo pozytywnie nastawiona a jak przyszlo co do czego to powiedziala ze nie w glowie jej bylo myslenie o tym co omaiwali na SR bo wszystko co ma robic, jak oddychac mowila jej polozna juz w trakcie..... no ale jak ktos moze i chce to niech chodzi a reszta coz.... spontan :lol:

gosiaj u mnie są dwie szkoly rodzenia. jedna przyszpitalna, podobno wcale nie fajna i bardzo nudna bo praktyki malo a na teorii sie zasypia (a przynajnniej mąż mojej kumpeli komara przydusil :lol: ) a druga jest juz lepsza ale tez sporo drozsza i mają nieziemskie terminy bo ja np jak pisalam do nich o spotkania indywidualne na wybrane zajęcia (bo mają taka możliwość) to powiedziala ze takie to tylko do 7m-ca bo pozniej juz nie a ja chcialam chodzic z P a gdybysmy chciali chodzic tak grupowo to musialabym sie zapisac juz w czerwcu zeby chodzic od polowy wrzesnia a ja wtedy jeszcze o szkole nie myslalam ::):
    ale sie rozpisalam