Skocz do zawartości
Forum

Grudnioweczki 2009 :))))

Rekomendowane odpowiedzi

hej,
panna-em: nie stresuj sie tak bardzo mocno...mi sie wydaje, ze jak ktos za bardzo szuka, to niepotrzebne rzeczy wynajduje...pewnie jak siedzisz w domu i odpoczywasz to jakos intensywniej odbierasz sygnaly swojej dzidzi...nie przemeczaj sie, napisz na karteczce pytania do ginki i na pewno Cie uspokoi :-)

yasmelka: jak po wizycie?

ja bylam wlasnie u ginki, pobraöli mi krew, zwazyli...matko, ja juz 10kg+...normalnie nie wiem gdzioe to wszytsko jest....pielegniara powiedziala, ze pewnie dzieciaczek mial nagly wzrost i brzuch sie powiekszyl- co jest prawda, bo od 2 tyg jest na prawde duzy....nie jem za duzo i mam bardzo duzo ruchu wiec to chyba tak musi byc...u niej w kartotece jest od poczatkowej wago +8kg i powiedziala, ze to sredni przyrost wagi, wiec nawet za duzo nie jest...a ja czuje sie jak slonica...

w kazdym razie zdecydowalam sie zrobic glukoze i zaraz musze zadzwonic i sie na termin umowic...nagle sie okazalo, ze test jest za darmo, a nie platny, bo po 1 mnie na niego skieruja a po 2 mam 30 lat i od 30 jest darmowo...

13.10 mam usg...ale Olivka bedzie juz duza :-)))):36_2_25:

:mama:

aguu: a jak nastroj przedslubny?

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09k2phn9pyy.png

30.04.09 13:13- II kreski
11.05.09-zobaczylismy pecherzyk i Ciebie-mala plamke
29.05.09- ruszasz raczkami i nozkami i mierzysz 29mm
16.06.09-masz 67mm, bijace serduszko i jestes zdrowa/y
28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g
06.10-wazysz prawie 1200g i masz prawie 40cm
06.01.10- urodzilas sie o 9:26

gosiaj ja mam usg dzisiaj i jestem taka ciekawa jak ten mój leniwy dzieciaczek wygląda :d pewnie sie tyłekiem wypie i karteczke wystawi "nie podglądać - czekać do grudnia" :lol:

wiecie ja pytałam mojej połoznej o tą glukoze dlaczego jedne mają obciążenie 50g a inne 75g i powiedziala mi że podstawowe badnie to 50g a 75g robi sie jeśli przy badaniu 50g jest podniesiony poziom cukru.
Netka a pielegniarka Ci tak zrobiła z tą cytryną?? przeciez to chodzi o badnie czy nie masz cukrzycy.... no nie wiem ja tam sie nie znam :Oczko::whistle:

wyluzowałam troszke i pije kawe :D stwierdziłam że jak sie bede denerwowac to mi cisnienie skoczy i mnie do szpitala polozą :whoot:
nie wiem tylko czy i tak sie ciut nie podniesie bo o 12 musze wziasc tabletke a o 12:15 juz bede u poloznej a ta tabletka to troszke serduchem mi szarpnie :Szok:

Tyś moje dziecie, ja Twoja mama!!:wink:

Tyś mój mąż, ja Twoja żona!! :mdr:

netka3
u mnie też ten brzuch różnie sie zachowuje ale nie rozmyślam i staram sie nie nakręcać. przed badaniem na glukoze poczytałam w necie i byłam w szoku. że to takie niby straszne, ze mozna zemdleć itd. okazało sie że strach ma wielkie oczy i nie było tak źle.

ja tez tak slyszalam nawet od kumpeli ale to zalezy tez od tego jak kazda z nas reaguje na takie pysznosci z samego rana i to na czczo :smile_move:

netka3
usłyszałam o cytrynie i zapytałam pielęgniarkę czy moge dodać. bayła tak miła że pozwoliła mi wypić to w domu. ja odrazu miałam 75g. zapyatałam dlaczego nie 50 wiec ona mi na to ze teraz sie robi odrazu 75. na czco pobrala krew z palca potem do domu wypiłam i polezałam. po dwoch godz. znowu na pobranie krwi z palca.

to ja mialam inaczej :D
na czczo pobrali mi normalnie krew, dali do wypicia 50g glukozy (mogli dac troche tej cytryny moze byloby lepsze:Oczko: ) godzine siedzialam w przychodni i znowu pobrali ale mi nie z palca tylko normalnie z zyły i pielegniarka to po prostu anty talent do tego:grrrrrr: żyła mi aż wystawała a ona trafić nie umiała :grrrrrr:

Mia
Dzień dobry dziewuszki.
A ja dzisiaj spędzę czas na czekaniu na wizytę.
Co do brzuszka, to mam wrażenie, że stanął mi w miejscu i nie rośnie :(
I już się martwię :/

Mia Ty też dzisiaj masz wizyte?? To poczekamy razem tyle że ja za 20 minut wychodze ale pewnie w przychodni sie naczekam

ja też mam takie wrażenie że moj brzuch to juz od jakis 2-3 tygodni stoi w miejscu ale ja go widze codzinnie wiec to moze dlatego :D bo przeciez codziennie o 5cm powiekszac sie nie bedzie :lol:

Cześć wszystkim.
Trochę się dziś narobiłam,posprzątałam,pogotowałam-teraz juz do wieczora odoczynek;-)
poza tym coś strasznie senna jestem,a na widok kawy mnie mdli-ciekawe czemu dopiero teraz mnie odrzuciło?:-)

Aż wam zazdroszczę,że macie ziś wizytę-ja muszę czekać do przyszłego tygodnia,ale mam nadzieję,że wszystko będzie w porządku-poza tym ostatnio duuużżżoooo leżałam

panna-em
agula7777
Cześć wszystkim.
Trochę się dziś narobiłam,posprzątałam,pogotowałam-teraz juz do wieczora odoczynek;-)
poza tym coś strasznie senna jestem,a na widok kawy mnie mdli-ciekawe czemu dopiero teraz mnie odrzuciło?:-)

a jak tam córcia?? lepiej sie czuje??

Córcia juz prawie zdrowa,jeszcze troszkę zasmarkana ale juz nie marudzi i w końcu zaczęła jeść-tak,że wszystko już z nią w porządku:-)

dobra ciotki klotki
ja zabieram sie do wyjscia, ciężko sie schylic a tu buty trzeba założyć :lol:
do potem :bye:

yasmelka nie wygłupiaj sie i pisz jak po wizycie bo zaczynamy sie martwic a to nie wskazane w naszym stanie !!!!!!!!!!!
pewnie oglądasz fundamenty :D:D
albo znowu dziewczyny w barze sie rozbestwiły?? :lol:

Mia daj znać po wizycie :Oczko:

agula7777
panna-em
agula7777
Cześć wszystkim.

Córcia juz prawie zdrowa,jeszcze troszkę zasmarkana ale juz nie marudzi i w końcu zaczęła jeść-tak,że wszystko już z nią w porządku:-)

:36_1_11:
Agula a Ty jutro 27 tydzien zaczynasz :smile_move:

panna-em
agula7777
panna-em

:36_1_11:
Agula a Ty jutro 27 tydzien zaczynasz :smile_move:

Nio:-):36_2_25:
Ale nie moge się juz końca doczekać:-)

Mia
Agula, nie masz czego zazdrościć, zleci i Tobie.
Mnie ciarki przechodzą, bo będę mieć pobieraną krew -cztery fiolki.
Z resztą ostatnią wizytę miałam jeszcze w połowie czerwca. A pod koniec lipca miałam usg ;)

Oj zleci,zleci:-),dopiero co pamietam jak robiłam test ciażowy a tu już 6 miesiąc:-)
Jeszcze 3 i koniec:-):-)

agula7777
Mia
Agula, nie masz czego zazdrościć, zleci i Tobie.
Mnie ciarki przechodzą, bo będę mieć pobieraną krew -cztery fiolki.
Z resztą ostatnią wizytę miałam jeszcze w połowie czerwca. A pod koniec lipca miałam usg ;)

Oj zleci,zleci:-),dopiero co pamietam jak robiłam test ciażowy a tu już 6 miesiąc:-)
Jeszcze 3 i koniec:-):-)

Ja też mam wielką nadzieję, że szybko nam zleci, oby do grudnia ;)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-30733.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-53788.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-53787.png

witajta babeczki trzymam kciukaski za wasze dizsiejsze wizyty i oczywiscie czekamy na relacje bo widze ze yasmelka se w bambuko leci a my si9e stresujemy co u niej MIGOTKO TO STRASZNIE BOLI JAK TZREBA ROZPLAKANE DIZECKJO ZOSTAWIAC WSPULCZUCIA -AGULA SUPER ZE CORCIA JUZ ZDROWIEJE MOJA ROWNIEZ SIE DOCZEKAC NIE MOZE DZIDZI -

http://suwaczki.maluchy.pl/li-39814.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-39815.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-39810.png

17.04.2009-2 piekne kreseczki
22.06.2009-zobaczylismy cie masz juz 72,2mm w 13,4tc
28.07.2009-masz juz 15cm
28.07.2009-USG-SYNEK
19.08.2008-slyszelismy bicie twojego serduszka

cherry82
witajta babeczki trzymam kciukaski za wasze dizsiejsze wizyty i oczywiscie czekamy na relacje bo widze ze yasmelka se w bambuko leci a my si9e stresujemy co u niej MIGOTKO TO STRASZNIE BOLI JAK TZREBA ROZPLAKANE DIZECKJO ZOSTAWIAC WSPULCZUCIA -AGULA SUPER ZE CORCIA JUZ ZDROWIEJE MOJA ROWNIEZ SIE DOCZEKAC NIE MOZE DZIDZI -

Ja też się nie mogę już doczekać:-)