Skocz do zawartości
Forum

Təsadüfən kəşf etdiyim dünya

Rekomendowane odpowiedzi

Mən heç vaxt qumar oyunlarının tərəfdarı olmamışam. Hətta düzünü desəm, həmişə bir az qorxu ilə yanaşmışam. Elə bilirdim ki, orada hər şey insanı uduzdurmaq üzərində qurulub və heç bir məntiq yoxdur. Amma üç ay əvvəl başıma gələn hadisə bütün baxışlarımı dəyişdi. İndi bu barədə düşünəndə özüm-özümə gülürəm. Çünki hər şey tamamən təsadüfən baş verdi.

İşdən qayıdırdım. Yol çətin idi, maşınlar tıxacda qalmışdı. Evə çatmaq üçün ən azı bir saat lazım idi. Cibimdəki telefonu çıxardım, sosial şəbəkələrə baxdım, sonra yenə qoymaq istədim. Birdən gözüm tanış olmayan bir reklam obyektinə sataşdı. Orada çox şirəli görünən bir reklam var idi: ""Mostbet tətbiqini yüklə və hədiyyələr qazan."" Əvvəlcə fikir vermədim, amma avtobusda o qədər darıxdırıcı idi ki, düyməni basdım və mostbet apps download səhifəsinə keçdim.

Səhifə açıldı, hər şey çox sürətlə yükləndi. Düşündüm: ""Bəlkə bir dəfəlik sınaq edim?"" Oyunlarda heç vaxt xüsusi biliyim olmayıb. Amma indi ətrafımda heç kimi tanımıram, vaxt var, maraq da var. İlk addım olaraq sadə bir slot seçdim. Necə işləyir, nə qaydası var, heç başa düşmürdüm. Amma ekrandakı rəngarəng simvollar məni özünə cəlb elədi. Bu, sadəcə bir oyun idi, amma elə bil sehrli bir dünyaya girdim. İlk on dəqiqədə ümumiyyətlə heç nə başa düşmədim. Nə edirəm, nəyə basıram, ancaq sistemin özü məni yönləndirdi.

Sonra maraqlı bir şey oldu. Kiçik bir mərc etdim, cəmi beş manat. Düyməni basdım və... ekranda qalibiyyət işarələri göründü. Bir anda beş manat otuz manata çevrildi. Mən elə bildim ki, bu təsadüfdür. Amma ürəyim döyünməyə başladı. O an maşın tıxacda olmağına baxmayaraq, içimdə bir istilik hiss etdim. Bu nə idi? Həyəcan? Yoxsa qumara olan ilk aludəçilik? Amma hər şeyi sadə bir oyun kimi qəbul etdim. Axı mən heç vaxt ""böyük qazanc"" düşünmürdüm. Sadəcə vaxt keçirdim və bu mənə zövq verdi.

Evə çatanda artıq bir az daha çox oynamaq istəyirdim. Amma özümü cilovladım. Dedim ki, bu sadəcə maraq üçün idi, bundan sonra daha yox. Axı hadisələrə peşəkar yanaşmaq lazımdır. Səhəri gün işdə yenə telefonuma baxdım. Yadıma oyunlar düşdü. Bir neçə dəqiqə sonra yenidən mostbet apps linkini axtardım və bir daha oynamaq qərarına gəldim. Bu dəfə on manat qoydum və yavaş-yavaş oynadım. Qazandım, uduzdum, yenə qazandım. Nəticədə günün sonunda bir qədər qələbə ilə ayrıldım. Bu, böyük bir məbləğ deyildi, amma əhvalım çox yaxşı idi.

Günlər keçdi. Mən bu mövzuya daha ciddi yanaşmağa başladım. Axı bu, sadəcə bir şans oyunu deyil, həm də strategiya tələb edən bir sektor imiş. Sətirlər, mərc hədləri, ödəmə nisbətləri. Öyrənmək maraqlı idi. Bir dərs aldım ki, bu həyatda heç bir şey qəfildən gəlmir. Əvvəlcə kiçik oynamalısan, tədricən təcrübə toplamalısan. Bəzən uduzuram, amma bu da təbii idi. İnsanlar səhvə yol verdikdə əsəbiləşirlər. Mən isə bunu oyunun bir hissəsi kimi qəbul etdim. Əsas odur ki, büdcəmi idarə edirəm, ağıllı davranıram və heç vaxt ürəyimi itirmirəm.

Ən gözəli isə bu oyunların interaktiv olmasıdır. Siz təkcə kompüterə qarşı oynamırsınız. Bəzi oyunlarda canlı dillərlə danışan aparıcılar var. Mən azərbaycan dilində də oyunlar tapdım. Bu, mənim üçün əla idi. Həm də tanış ətrafında olmaq hissi yaradır. Bir axşam saat on iki radələrində evdə oturmuşdum, qəhvə içirdim və canlı rulet oynayırdım. Oyunun aparıcısı mənim adımı çağırdı: ""Kamran, sənə uğurlar!"" İnanın, o an evdə olarımın heç bir əhəmiyyəti yox idi. Bu, sanki ulduzlarla əlaqə qurmaq kimi bir hiss idi. Bir neçə dəqiqədən sonra kiçik bir mərcim qazandı və mən gülümsəyərək telefonu bağladım. Elə bil yeni bir hobbi tapdım.

İndi mən tez-tez oynayıram, amma hər zaman öz qaydalarıma əməl edirəm. Məsələn, heç vaxt yaşamaq üçün lazım olan pulu qoymuram. Oynadığım məbləğ elə məbləğdir ki, itirsəm belə, üzülməyəcəyəm. Bu, mənim üçün əyləncədir, iş deyil. Mən çoxlu dostlarla danışıram. Bəziləri deyir ki, qumar pisdir, amma mən hesab edirəm ki, hər şey insanın özünü idarə etməsindən asılıdır. Əgər limit bilirsənsə, niyə də olmasın? Bu, həyatın bir parçasıdır.

Ən vacib məqamlardan biri budur ki, mən bu oyunlar sayəsində səbr, ehtiyatlılıq və qərar vermə qabiliyyətimi inkişaf etdirdim. Həmçinin, vaxt keçirmək üçün əla bir yoldur. Axı biz bəzən axşamlarımızı sadəcə telefonla keçiririk. Amma bu oyunlar mənə daha çox həyəcan verir, bir az da macəra hissi qatır. Hətta bir dəfə dostumla müsabiqə etdik, kim daha çox qazanar. Gülməli idi. Təbii ki, rəqabət bizə zərər vermədi, əksinə yaxınlaşdırdıbiz.

Əgər məndən soruşsanız, mən bu platformanın tətbiqini çox bəyənirəm. Onu telefona yükləyəndən sonra hər yerdə oynaya bilirəm. İstər metroda, istər nahar fasiləsində, istərsə də evdə rahat bir kresloda oturub çay içərkən. Ən xoşuma gələn isə budur ki, mən heç vaxt ""böyük dövlət"" arzusunda olmadım. Kiçik qalibiyyətlər mənə kifayət edir. Məsələn, keçən həftə bir oyunda on iki manat qazandım və onunla özümə isti bir sendviç aldım. O sendviçin dadı mənə qələbə kimi gəldi. Bu hissləri heç nə ilə müqayisə etmək olmaz.

Nəhayət, başqa bir maraqlı məqam: bu oyunlar vasitəsilə mən dünyanın müxtəlif yerlərindən olan insanlarla tanış oldum. Oyunların söhbət bölməsində insanlar fikir mübadiləsi edirlər. Mən bir dəfə türkiyəli bir qardaşla söhbət etdim. Otuz dəqiqə ərzində o qədər gözəl söhbət etdik ki, işdən, ay işdən, hər şeydən danışdıq. Bu, sadəcə qumar oyunu deyil, həm də ünsiyyət vasitəsidir. Amma yenə də başa dü