Skocz do zawartości
Forum

Wanna wodorowa czy inhalator

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ograniczoną przestrzeń w gabinecie i zastanawiam się, czy lepszym wyborem będzie mniejszy inhalator wodorowy, czy może jednak wanna do kąpieli wodorowych, o której też sporo czytałam. Rozumiem, że to nieco inne zabiegi, ale chciałabym poznać zdanie osób, które testowały oba rozwiązania w praktyce zawodowej. Zależy mi na urządzeniu, które da się sensownie wpasować w harmonogram dnia, żeby nie generowało zbyt długich przerw między klientami.

Rzeczywiście to dwa różne rodzaje zabiegów i wybór między nimi warto oprzeć raczej na tym, jaki profil klientów masz w gabinecie, a nie tylko na dostępnej przestrzeni. Inhalator wodorowy jest zdecydowanie bardziej uniwersalny, bo sesja trwa zwykle od kilkunastu do trzydziestu minut, klient siedzi wygodnie na fotelu i można w tym czasie połączyć terapię z innym zabiegiem pielęgnacyjnym na twarz czy dłonie, co świetnie się sprawdza logistycznie. Wanna wodorowa to z kolei zupełnie inne doświadczenie, bardziej relaksacyjne i spa-like, ale wymaga więcej miejsca, dłuższego czasu na przygotowanie i osuszenie pomieszczenia, a także większych nakładów na wodę i utrzymanie higieny między klientami. Jeśli Twój gabinet nastawiony jest na szybkie, punktowe zabiegi w ciągu dnia roboczego, to inhalator sprawdzi się zdecydowanie lepiej pod względem przepustowości klientów. Natomiast jeśli myślisz o rozwinięciu oferty w stronę pełnego doświadczenia wellness, na przykład popołudniami czy weekendami, wanna może stać się flagowym produktem, który wyróżni gabinet na tle konkurencji. Warto też przeanalizować, ile realnie masz metrów kwadratowych wolnej przestrzeni, bo część modeli wanien wymaga dodatkowego miejsca na instalację wodną i odpływ, czego nie trzeba brać pod uwagę przy inhalatorach. Zanim podejmiesz decyzję, dobrze jest porównać oba typy urządzeń pod względem parametrów technicznych i kosztów eksploatacji, a sporo takich zestawień można znaleźć na stronie https://www.hydrogencare.pl/.