Skocz do zawartości
Forum

Moja córka uzależniona

Marzenka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. 

Mam córkę w wieku 25 lat. Nigdy nie miałam z nią problemu dopóki nie poznała na imprezie sylwestrowej koleżanki....Była bardzo zdolnym dzieckiem. Świadectwa z czerwonym paskiem, statuetki złotego absolwenta, przez cały okres nauki. Matura zdana z bardzo dobrym wynikiem. Gimnazjum kończyła w szkole artystycznej ( ma bardzo duży talent malarski ), liceum ogólnokształcące. Zawsze czyściutka, ładnie ubrana, z wysoką kulturą osobistą. Każdy mi jej zazdrościł. Wystarczyło jedno wyjście z chłopakiem na imprezę, poznanie pewnej dziewczyny i z mojej córki....Zerwała z chłopakiem, sprzedała mieszkanie za 170 tysięcy, zaczęła brać narkotyki, konflikt z prawem...Ciągnie się to już prawie 5 lat. Nie mam siły już jej pomagać. Wynajmuję mieszkania, bo ciągle je wyrzucają, robię zakupy, kupuję leki, doładowywuję telefon, ogólnie je utrzymuję. Rodzina tamtej dziewczyny w ogóle się nie interesuje. Kiedy mówię, że nie mogę już tak dalej, bo nie daję rady finansowo ani fizycznie to zaczynają się wyzwiska, płacz, niby zrozumienie " ale ja potrzebuję ".... Ani policja, ani Mops mi nie pomogły. Jak mam wyrwać córkę z tej toksycznej relacji? Chcę odzyskać córkę jaką miałam mądrą i piękną.