Skocz do zawartości
Forum

Powrót do pracy po macierzyńskim

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwszy powrót - 4 lata temu - Frontend Developer (Mid), umowa o pracę => nie mam się kompletnie na co skarżyć. Pamiętam, że największy problem miałam sama ze sobą, że znowu córka chora np. (żłobek). W firmie było bardzo wyrozumiali w temacie "jak to jest z małym dzieckiem", bardzo ludzcy i fair.

W trakcie macierzyńskiego byłam dość mocno aktywna, także technologicznie raczej wyszedł mi na plus niż minus. Za to poznałam Angulara 2+ i Reacta, i powrót do AngularJs, w którym wtedy pisaliśmy był nieco bolesny  Wiadomo, musiałam się znowu wdrożyć w projekt, który na szczęście dalej istniał 

Drugi powrót dopiero przede mną. Ale tym razem do siebie (działalność gospodarcza), do swoich klientów i projektów.

Na pewno będzie inaczej. Począwszy od tego, że w planach łączenie działalności z macierzyńskim, po kilka godzin tygodniowo gdy tylko będę mogła  Za to powrót na pełen "etat" raczej tym razem w dużo dłuższej perspektywie.

W zasadzie liczyłam, że uda mi się dość szybko "wrócić" do siebie (zakładałam 4-6 tygodni i powoli wracać). Ale problemy zdrowotne na końcówce ciąży i wcześniejsze pojawienie synka, trochę mi te plany zweryfikowały. Aktualnie mamy 5 tygodni  

No i kochana wejdź sobie na stronę Deerhorn https://deerhorn.pl/kategoria-produktu/biurka/biurka-z-regulacja/ Zobacz sobie biurka z regulacją. Zdecydowanie warto jest sobie takie kupić, ułatwia pracę i zmniejsza bóle kręgosłupa :)