Skocz do zawartości
Forum

Jak pozbyć się łuszczycy skóry głowy?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam:) proszę o rady.. choruje na łuszczycę skory głowy oraz łuszczycę stawów.. przed ciąża, byłam na leczeniu biologicznym które było moim zbawieniem. Po leczeniu, zaszłam w ciaze, wszystko ucichło. Minęły 2 miesiące od porodu, głowa cały czas pokryta łuska, dermovate już mniej działa, wszystkie szampony dziegciowe, konopne i inne .. mało co pomaga, albo pomaga na chwilke. Po porodzie, zaczęły sie robic zmiany na nogach, łokciach itp. Co tutaj stosować? Dermovate wybiela mi skore. Do tego ból stawow okropny, ciagle na nimessilu przeciwbólowym.. niedługo mam reumatologa, ale może macie jakies rady, chociaż na te skore głowy..

Warto iść do dobrego dermatologa, który specjalizuje się w łuszczycy.
Łuszczyca to choroba o wielu podłożach, m.in. stresogennym, warto zatem odwiedzić psychologa.
Dbasz o odżywianie, wiem, że przy łuszczycy są rzeczy, których trzeba unikać.
Bierzesz wit. D? Przy łuszczycy trzeba brać większą dawkę.
Nimesil wyklucz, lekarz mówił mi, że szkodzi zdrowiu i w większości krajów europejskich jest wycofany.

Proszę zbadać poziom vit D3, mi po suplementacji przestały boleć stawy( miałam na poziomie 17 a podniosłam do 104) i bardzo wyciszyła się łuszczyca. Teraz jestem na diecie( 5 miesięcy )bez glutenu, nabiału, wieprzowiny i cukru, mocno wzmacniam wątrobę, probiotyki, kiszonki, omega i olej z wiesiołka i poginęły mi wszystkie zmiany,

najgorsze były na kolanach. Smaruję maścią i balsamem konopnym i maścią linomag.

Na skórę głowy najlepsze kosmetyki to moim zdaniem serią Psorisel, emulsja, płyn i szampon - stosuje wszystko. 

Polecam też płukanie jamy ustnej olejem. Ogólnie trzeba wygaszać stany zapalne w organiźmie, trzeba się pozbyć pasożytów i grzybów. Trochę wymaga to zachodu ale warto bo to nie tylko skóra się leczy ale i inne organy.

488756011_488842014196783_2646197011555781172_n.jpg

Ogólnie pytanie czy karmisz piersią, niektórych leków i kosmetyków nie można stosować przy karmieniu piersią. Musisz się zorientować wczesniej zanim zaczniesz stosować [reklama usunięta]. Z tego co wiem to Psorisel można spokojnie nakładac na glowę. 

Edytowane przez Dziubala
Usunięcie reklamy