Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
PoczatekKoniec

Odżywka na włosy

Rekomendowane odpowiedzi

Niecały rok temu Włosy wypadały jak szalone (covida wtedy nie miałam) . Dosłownie bałam sie myć, bo wyciągałam dosłownie włosy pasmami. Do tego ogólna kondycja moich włosów była bardzo zła, mimo idealnych wyników krwi.
Łykałam biotynę . Niewiele to dawało. Jakiś czas temu byłam u nas w Poznaniu w centrum nie opodał św, Marcina na ul Ratajczaka jest sklep konopny konopna farmacja zaszłam tam i kupiłam pare rzeczy
Kupiłam Capillus Serum do włosów z kofeiną, siarkę organiczną MSM https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/288-capillus-serum-do-wlosow-z-kofeina.html i szczerze powiem, pomogło. Używałam ok 2 mies. Przegląd szamponów, wyrzuciłam wszystko z silikonami, sls itp.kupiłam bardziej naturalne szampony i odżywki. Zaczęłam stosować olejowanie włosów olejkiem konopnym editt . pięknie lśnią i zauważyłam że się nie łamią jak przedtem są zdrowsze stosuję go też na twarz super nawilżenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo dobre produkty ma firma APIS. Używam kilku ich kosmetyków i jestem bardzo zadowolona  z ceny , wydajności i skuteczności. Moją ulubioną odżywką jest wygładzająca odżywka do włosów wysokoporowatych. Świetnie działa na moje włosy i do tego na naturalny skład. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja juz wiele masek i odzywek do wlosów przetestowalam, teraz mam takie kosmetyki które poleciła mi znajoma i jestem zadowolona, juz trzeci miesiac uzywam i wlosy nie do poznania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mozna wiedziec jakies? bo jestem na etapie szukania czegoś co mi troche odbuduje i odzywi włosy. Mam strasznie poniszczone po zabiegach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kochana w pierwszej kolejnosci sobie zrób test na porowatosc włosa, zebys wiedziala jaki masz rodzaj 🙂 na stronie eksperciwlosow.pl mozna cos takiego zrobic za free i u nich tez mozna zamowic kosmetyki, ja mam . Tam musisz poogladac i wybrac cos pod swój problem z którym sie zmagasz 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyszło mi tam, że mam włosy średnioporowate 🙂 musze o tym sobie wiecej poczytac, zeby wiedziec jak pielegnowac, dzieki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź też produkty marki Chi. Jest bardzo popularna wśród fryzjerów. Tutaj https://bellita.pl/chi masz namiar na te produkty. Idealnie chronią włosy, a przy okazji mają działanie odżywcze. Może akurat coś wpadnie ci w oko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi