Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
karpatkajanka

Jak promować własną markę?

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Prowadzę włąsną niewielką firmę kosmetyczną. Mianowicie produkuję włąsne kosmetyki, mam kilka produktów, któe są moim zdaniem bardzo dobre i chciałabym dotrzeć do kobiet z całej Polski 🙂

Jak jednak reklamować? Jak wybrać odpowiednią agencję? Zastanawiam się czy niewielka agencja albo freelancer nie zareklamuje mi mojej firmy lepiej niż duża agencja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początek najlepiej samodzielnie, chyba że naprawdę nie masz tego drygu. Na pewno trzeba założyć fanpage, Instagram i wizytówkę google. Regularnie dodawać treści inspirując się jakąś podobną firmą, pisać posty, nagrywać rolki, wymyślić sobie swoją stylistykę. Dobrze robią rozdania na Instagramie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może - choć nie musi - być tak, że mała agencja lub freelancer potraktuje Cię bardziej indywidualnie, lepiej "wgryzie sie" w temat, i bardziej zaangażuje się w pracę na rzecz Twojej marki. Zwłaszcza, jeśli marka jest w jakiś sposób niszowa.

Jeśli masz dużą konkurencję i wprowadzasz produkt, który istnieje na rynku w wielu odmianach, może być lepiej wybrać agencję specjalizującą się w branży. Tak naprawdę bardzo trudno doradzić, bo agencji jest masa i każda ma swoje podejście.

PS. Duże agencje czasem biorą na podwykonawców mniejsze agencje i freelancerów

Mogę Ci na pewno zaproponować wczytanie się w artykuł:

https://kohai.pl/blog/marka-osobista-jak-ja-zbudowac-w-internecie/

Jest tutaj wiele dobrych porad na temat tego jak promować i budować wizerunek marki osobistej w internecie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry produkt sam się rozreklamuje pocztą pantoflową. Odskocznią mogą być media społecznościowe ale w większości kończy się na dopalaniu reklamami i usługach agencji, jeżeli strategią jest sprzedaż internetowa to obecnie "must".

997077_1573573982864077_3265446646014857840_n.jpg

Minimalistyczne kroje vintage w style oversize prosto od polskiego projektanta rosną razem z Twoim dzieckiem. Koszule lniane pasujące na chłopca i na dziewczynkę.

Ubranka z lnu dla dzieci | Bloomersy dla niemowląt z bawełny organicznej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chyba jednak zaufałabym agencji.. Jednak freelancerzy "specjalizują" się w wielu dziedzinach a jak się to mówi "co do wszystkiego to do niczego". Na Twoim miejscu pomyślałabym o kampaniach google Ads lub content marketingu 🙂 Dzięki temu Twoja marka stanie się rozpoznawalna 😉 Zerknij na bloga https://advist.pl/kampanie-google-ads-zyskaj-az-1200-zlotych-na-reklamy/ i zobacz co możesz zyskać dzięki kampaniom google ads 🙂 Powodzonka! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ważne, żeby marka była widoczna w internecie   [reklama usunięta] 😉

Edytowane przez Dziubala
Usunięcie reklamy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem jednym z najlepszych sposobów promowania marki w internecie są reklamy Google Ads. Jeśli nic ci to nie mówi, to nie szkodzi, są od tego specjaliści. Jeśli chcesz skorzystać z usług profesjonalnej agencji SEO, polecam ogłoszenia internetowe takie jak to pod linkiem https://www.oferteo.pl/agencja-seo-bizzit/reklama-google-ads/5686283-252245 , ponieważ firma oprócz samych reklam oferuje również audyty stron czy reklamy graficzne. U mnie się sprawdza bardzo dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy też szukacie dobrej firmy która przeprowadzi audyt SEO, nauczy jak pozycjonować strony oraz doradzi w sprawie marketingu internetowego? Mogę wam zaproponować firmę https://funkymedia.pl/kurs-seo ja byłem bardzo zadowolony z ich usług, są bardzo profesjonalni w temacie

Edytowane przez Erat56

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj na epwno warto zacząć od porządnej i szybkiej strony internetowej, bez tego ani rusz. Dobrą stronę psotawia Ci w Coolbrand, mają mega ciekawe projekty stron czy sklepów, po za tym mnóstwo osób ich poleca w temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi