Skocz do zawartości
Forum

Sterowanie ogrzewaniem w domu

werta

Rekomendowane odpowiedzi

Mamy posiadajace ogrzewanie gazowe.Czy posiadacie sterownik z zadana temp. dzien/noc czy grzejecie mieszkanie/dom wedlug pokretel 0-6? Jak to wyglada w rachunkach? Ja mam sterownik i zadana temp. ale mi zimno.Jak grzeje jest ok jak kociol sie wylacza tobi sie chlodno i tak czekam do nastepnego uruchomienia jeszcze jedno pytanie jak wylaczylam sterownik calkowicie na guziku to kociol sie nie wlaczyl w ogole.Czyli co kociol chodzi tylko z sterownikiem? Sorry ale sie nie znam,moze ktoras wie cos wiecej. Pozdrawiam

Jeżeli masz na piecu przycisk do resetu, to prawdopodobnie, po wyłączeniu sterownika, uruchomisz kocioł za jego pomocą. Ja mam sterownik, ale nie używam. Włączam piec jak robi mi się chłodno, albo mam zaraz kąpać dziecko. Kaloryfery rozkręcone na max. W zależności od temperatury włączam czasami 2 razy na dzień, a czasami 5. Największy rachunek nie przekroczył nam 300zł (50m²), a było to zimą, jak dopiero co urodziło się dziecko i temperatury były dosyć mocno na minusie, więc grzało się baaardzo mocno. Dodam, że mieszkanie niby mamy ocieplone, ale okna są masakrycznie nieszczelne 

A i polecam kupić dodatkowo termowentylator do łazienki. Najlepiej termowentylator energooszczędny. W Leroy Merlin znajdzeisz takie. Będziesz mogła dodatkowo ogrzać łazienkę w chłodniejsze jesienne i zimowe dni kiedy będziesz kąpała maluszka.