Skocz do zawartości
Forum

Rekomendowane odpowiedzi

Bułeczki drożdżowe z nadzieniem

0,5 l mleka
1/4 kostki mmargaryny
drożdże - kostka
4 zółtka
2 łyzki oleju
pół szklanki cukru
1 kg mąki

Drożdże połączyć z połową cukru, margarynę rozpuścić , dodać do niej resztę cukru i olej, dolać to do mleka (mleko w temp. pokojowej), dodać do tego żółtka.Drożdże i mleko połączyć z mąką i zagnieść ciasto. Zostawic pod przykryciem pół godziny by wyrosło. formować bułeczki, nadziać dżemem/ nutellą/owocem (co kto ma). Piec w temp. 180 stopni aż będą brązowe (jakieś 40- 50 minut).
takie mi wyszły

Życie jest piękne:-)

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...