Skocz do zawartości
Forum

Tabletki antykoncepcyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Biorę tabletki, nieważne jakie, ale chodzi o to, że zwykle przyjmuję koło godz. 18. Wczoraj nie wzięłam, ale dziś koło godz. 12 wycisnęłam z blistra, ale mi gdzieś upadła, więc wzięłam kolejną. Po jakimś czasie znalazłam tą która mi wypadła i też połknęłam. czy w efekcie dziś brać jeszcze jedną, czy te dwie koło godz. 12 było okej?

Hej nie jestem lekarzem, ale jeżeli zapomniałaś jednej tabletki to nie powinnaś brać kolejnych dwóch naraz wystarczyła ta jedna. Przeczytaj dokładnie ulotkę, tam powinno dokładnie być opisane co zrobić gdy zapomni się lub pominie jedna tabletkę, albo skonsultuj się ze swoim ginekologiem, ale nigdy nie rób tak jak to zrobiłaś teraz. Zaczym zaczniesz brać jakiekolwiek tabletki antykoncepcyjne zapytaj lekarza co zrobić jakbyś przez przypadek pominęła jedną, pytania to nie wstyd. Pozdrawiam 

Kwestia jeden tabletki nie jest tragiczna, nic się nie stało. Nie zaszkodzi jednak dodatkowa ochrona mechaniczna, tak ogólnie na przyszłość. Polecam diafragmę dopochwową [reklama usunięta]. To jest niehormonalna silikonowa wkładka antykoncepcyjna

Edytowane przez Dziubala
Usunięcie reklamy

Moim zdaniem te tabletki to nic dobrego, zawsze spora ingerencja w organizm, lepiej kontrolować i zapisywać, można wspomagać się zapisami na monitorze płodności [reklama usunięta] i w dni płodne gumki czy kapturek

Edytowane przez Dziubala
Usunięcie reklamy