Skocz do zawartości
Forum

Ciąża siostry?

Gość Gosc

Rekomendowane odpowiedzi

Moja siostra 29 lat jest po ślubie 5 lat.  3 dni temu wysłała  rodzicom zdjęcie usg i napisała   "jestem w 2 miesiącu ciąży ". Od tego czasu jestem w wielkim szoku tzn wiem skąd się biorą dzieci ale nie pamiętam kiedy ostatnio ktoś z naszej rodziny był w ciąży.   Może to dziwne ale od  tego czasu myślę o niej jej mężu i  dziecku,Jak będzie wyglądała za parę miesięcy,Jak zmieni się ich życie itp.   Jakoś nie mogę w to uwierzyć co się stało. W pracy cały dzień o tym myślałem. Może dlatego że to ciąża Z wpadki. Jakoś nie umiem tego zaakceptować.  Co  do pytania: Jak się wobec niej zachowywać normalnie czy jakoś inaczej, jak napisałem wcześniej w naszej rodzinie nie było wcześniej ciąż. Widujemy się 1-2  w tygodniu mieszkamy w miastach oddalonych o 15 km.  Czy po czasie zaakceptuje jakoś ten stan?

Ludzie to już nie mają co ze sobą zrobić i wymyślają problemy. Cieszyć się, że siostra jest w ciąży a nie rozmyślać nie wiadomo nad czym. A jak Ci nie pasuje bo nie możesz zaakceptować to lepiej daj im spokój i nie zatruwaj życia. 

Ale jaka wpadka? Twoja siostra ma 29lat, jest od 5lat mężatka, więc normalne jest że dziecko to tylko kwestia czasu. Rodzina się wam powiększy wiec trzeba sie cieszyc😊. Więc głowa do góry, zadzwoń do niej i jej ppgratuluj. Ciesz się razem z nią i jej mężem, i wspieraj, pomagaj i bądź dobra ciocia.

Pozdrawiam A i tobie gratuluję nowej roli😊